torsdag 25. august 2011

-Fordi, vel!

Jeg jobber i et firma med flere tusen ansatte rundt om i verden. Noen ganger har man behov for å finne kollegaer i ande land, mennesker man ikke vanligvis er i kontakt med, mennesker man ikke kjenner. "Hvem er det egentlig som har ansvaret for dette produktet i Frankrike?" eller "Hvem er involvert i utviklingen av pakningsdesignet?"

Da er intranettet vårt supert. Alle medarbeiderne har sin egen profil hvor vi, i tillegg til navn og kontaktinformasjon, har to fritekstfelt som også er søkbare.

Man fyller ut ett felt med litt om arbeidsoppgaver og ansvarsområder. Og ett felt om mer private interesser. Det første feltet er altså svært nyttig når det gjelder spørsmål som nevnt over. Det andre feltet er helt frivillig å fylle ut. Noen lar være, andre har lengre avhandlinger om familiesituasjon og alt det spreke de foretar seg på fritida.

Her om dagen diskuterte vi dette da en kollega satt og funderte på hva han skulle skrive der. -Det feltet er morsomt, mente jeg. -Du kan søke på hvor mange i firmaet som driver med de samme aktivitetene som deg. Om du søker på "skiing", for eksempel.

-Hvorfor skulle du gjøre det? Lurte en annen kollega?

-Jo, du kan finne ut hvor mange som spiller tennis eller golf eller...

-Jammen, hvorfor skal du vite det, da?

-Fordi, vel!


-Ja, men hva skal du med det?

-Hva jeg skal med det? Nei, ikke noe mer enn hva jeg skal med alt mye annet jeg lagrer i pappen...

Jeg skjønner jeg er av den nysgjerrige sorten og at jeg muligens ikke er som andre. Jeg veit for eksempel at det er 29 som spiller golf (hvorav mange klager over at de sjelden har tid), 8 (deriblant øverste president) spiller tennis. Overraskende mange haler opp fisk på fritida.

Og "cross country skiing" er definitivt mest utbredt blant medarbeidere i Norden. Jeg veit hvor mange som skryter av maratonløpinga si. Jeg veit at det er langt flere som liker å lage mat enn å holde på med yoga som fritidssyssel og at det er like mange hundeeiere som katteeiere, eller i hvertfall har et slikt forhold til sine dyr at de mener det er verdt å nevne. Jeg veit jo om minst en katteeieer til, men ikke søren om jeg har ført opp Olme Beist under fritidssysler. Den sysselen begrenser seg jo til mating og holde tissekassa rein.

Nuvel. Her finnes det også mange mørketall for det er de færreste som har bydd på seg sjæl og fylt ut dette feltet i egen profil.

Ok, ganske unyttig informasjon dette her, men sånt som jeg synes er underholdende og artig å finne ut. Jeg gidder ikke føle meg dum av den grunn. Nei, jeg synes heller min kollega er avstumpa som ikke har skjønt at det er sånt som spriter opp en ellers kjedelig kontorhverdag. Kanskje noen finner glede i å vite at det finnes en medarbeider i Australia som er like gæærn etter modellfly som seg selv. Om de hadde våget å skrive om dette på profilen sin da.

Hva med deg? Er du over gjennomsnittet nysgjerrig? Finner du underholdning i unyttig informasjon? Om du er fast leser av Innerst i veien, er vel svaret ja på det siste spørsmålet...


Elisabeth, full av unyttig info

.

21 kommentarer:

 1. Hahaha... til den siste kommentaren din ;o)
  Ja, jeg hadde garantert funnet den 'unyttige' delen av folks profiler mest spennende!

  SvarSlett
 2. jeg sjekker hver dag nå hva siste bud på besøkstelleren jeg bruker er. Den er av en eller annen grunn til salg. jeg vet ikke helt hvorfor og jeg har jo ikke tenkt å kjøpe den, men jeg sjekker. Siste bud er på 3500 dollar.

  SvarSlett
 3. Jepp - er full av unyttig informasjon - og er minst like nyskgjerrig som deg :)

  SvarSlett
 4. Jeg er blogger. Det taler for seg.

  SvarSlett
 5. liker deg - liker bloggen din - og tusen takk for kommentar hos meg
  God helg, i morgen ...... ;-)

  SvarSlett
 6. kan masse unyttig...litenyttig...men ein får værra som en e når en itte vart som en sku ;o)

  SvarSlett
 7. Det er iallefall stort sett bare unyttig info som setter seg fast...

  SvarSlett
 8. Nysgjerrig, ja! Er like sur på meg selv hver gang jeg skal oppdatere meg på nyheter, og havner på kjendisnytt... Automatisk....

  SvarSlett
 9. Jeg sier som min bestemor alltid sa når noen "ymtet" om at hun var nysgjerrig:


  Jeg er ikke nysgjerrig, jeg liker bare å følge med........ :-)

  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 10. Er nysgjerrig ja:) Også er det BARE unyttig informasjon som fester seg i pappen her;) Merkelig;)

  Trine:)))))

  SvarSlett
 11. av informasjon som skal ha en underholdningsfunksjon, så er det jo helt klart den unyttige informasjonen som er underholdene ja!

  SvarSlett
 12. Unyttig informasjon er jo den beste informasjonen - den kommer ikke på noen prøver, den imponerer gjerne i sosiale situasjoner og, som du sier, spriter den opp hverdagen.

  Keep it up!

  SvarSlett
 13. Da blir det JA på meg. Nyskjerrig? Jepp! Jeg fyller hodet med masse unyttig, så da er det ikke så mye plass til det nyttige. Spill Geni med meg, og du er sikret en seier (hvis jeg ikke er så heldig å få mange spm fra underholdningskategorien, men hukommelsen der kan også svikte...)

  SvarSlett
 14. Ikke rånysgjerrig, men ser absolutt verdien av å finne folk med samme interesse:O)..og så koser jeg meg her inne, så javel,da:O))
  nattaklem;)

  SvarSlett
 15. Jeg er kjempenysgjerrig på mennesker rundt meg. Men jeg kaller det "glad i mennesker" og "interessert". Det er jo det vi er, er det ikke? ;-)

  SvarSlett
 16. Har hjernen full av unyttig informasjon, og elsker å fråtse i andres hverdagslige trivialiterer. Er ikke alle vi blogglesere veeeeeeldig nysgjerrige, da? Jeg leser i alle fall ikke blogger bare for å utveksle hekleoppskrifter og slikt........ Det er nesten sånn at jeg føler at jeg kjenner mange av de faste bloggerne, selv om jeg aldri har turd å hilse på de på gata......

  SvarSlett
 17. kankje jeg ligner mest kollega din jeg vet ikke. men jeg liker at ikke alle er som meg... så gjør som du trives best.
  alle har sine måte til gjøre hverdagen morsommere : )

  SvarSlett
 18. Jeg sier som Elins bestemor; Jeg er ikke nysgjerrig, jeg vil bare følge med! (Og ha litt kontroll på omgivelsene.... ;-) )

  Hilsen dattera til Nysgjerrige Nils :-)

  SvarSlett
 19. Om jeg er nysgjerrig? Ehm ... du kan jo spørre min bedre halvdel og prinsessa i toppen-huset. Tror svaret blir: JA!

  Ha en god helg!

  Nysgjerrig hilsen fra Christin

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...