torsdag 23. februar 2012

Amatørrørlegger

Det er ikke lenge sida jeg lekte rørlegger på vaskemaskina. Og ikke så lenge siden gangen før det jeg lekte rørlegger på den samme saken.

Nå er det like før jeg må opprette en egen etikett hetende "Elisabeth leker rørlegger".

Gadonk - gadonk - gadonk. Hm, pussig lyd i oppvaskmaskina. Til pers igjen!

Fram med bruksanvisning, ut med finfilter og grovfilter og en løs skrue og en dings som viste seg å ikke tilhøre oppvaskmaskina i det hele tatt.

Igjen med døra, inn med start-knappen.

Gnkkk - gnkkk - gnkk. En ny, annen merkelig lyd denne gangen. Det var jo en utvikling. Dessverre ikke i riktig retning.

Nei, mine rørleggerferdigheter viste seg nok en gang å ikke holde mål. Oppvaskmaskin (11) responderte ikke på gjenopplivningsforsøket og ble erklært død på stedet.Når vaskemaskina ryker så er det sosialt akseptert å bringe klesvask til foreldre, svigerforeldre eller hjelpsomme venner som forbarmer seg over deg. Man skal da slippe å stå uti bekken og skylle tøy. Når oppvaskmaskina tar kvelden, derimot, så er det kanskje ikke like akseptert å ringe på hos folk med en trillebår med skitne melkeglass og asjetter med makrellrester? -Hei, vi henter det når det er tørt i morra, vi. Ha det!

Nød lærer naken kvinne å spinne, heter det. Mann og Madame spant avgårde samme kveld til nærmeste hvitvaremekka. Finnes det noe mer kjedelig enn å handle oppvaskmaskin? Neppe.

Vi gikk nedover rekka av oppvaskmaskiner, titta på prisen, åpna døra, dro ut skuffene, inn med skuffene, igjen med døra. Litt som når man ikke har peiling på bil, men sparker litt i dekket på en du vurderer å kjøpe. En etter en ble alle maskinene utsatt for den samme behandlingen. Til vi kom til de som kosta elleve tusen og noe. Da begynte vi forfra igjen. På de som kosta rundt fire. Halvveis nedover rekka igjen stoppa vi.

-Ser ikke den der grei ut, da?
-Jo.
-Den ser ut til å være passe miljøvennlig og 42 db er sikkert stillere enn den gamle.
-Sikkert.
-Ja, vi tar den.

Oppvaskmaskin (11) harka sitt siste hark tirsdag, onsdag var ny luksus bragt i hus og torsdag morgen var rørlegger på plass for å montere stasen. Nå MALER den nyankomne på kjøkkenet. Mmmm, som musikk. Lav musikk.

I mellomtida hadde vi hatt hyttestemning med Madamen med vaskekosten og Mannen med glasshåndkleet, og tømt hele den kasserte maskina. Pluss litt til. Men oppvask for hånd er langt mer sjarmerende på hytta enn hjemme, oppdaga vi. Hytte er hytte, hus er hus. Hus skal ha oppvaskmaskin og nå har huset innerst i veien det igjen. Orden er gjenoppretta.

Bare nøden er stor nok, kan vi være ganske så kjappe med å fikse ting.

Elisabeth

29 kommentarer:

 1. Når det kjem til kjøp av slike maskiner, er det ikkje noko å nøle med. Det er noko ein berre må ha!
  Vi snudde vi også, når vi kom til dei som kosta 11000.

  SvarSlett
 2. Ja det er slutt på den tida vi syns det var koselig med Zalo-lukta...
  Grattis med ny oppvaskmaskin!

  SvarSlett
 3. Jeg tror skilsmissestatistikken hadde vært mye høyere om vi ikke hadde hatt oppvaskmaskin :P Tror jeg hadde blitt singel iallefall, blir jo reine dragen av oppvask ;)

  Grattis med nyinnkjøpt! :)

  SvarSlett
 4. Det går an å bli helt tullerusk uten oppvaskmaskinen. Mannen min og jeg er bombesikre på at grunnen til at vi fortsatt holder i lag er fordi vi har oppvaskmaskin. Jeg haaaater nemlig å vaske opp, sånt er ikke godt for husfreden ;)

  Skikkelig underholdende historie, og jeg digger (11), veldig viktig moment :)

  SvarSlett
 5. Takk for at du legger merke til detaljene, Bøllemamma. :-)

  SvarSlett
 6. det første bildet virket kjent.
  jeg og gubben stod bøyd over vår oppvaskmaskin for en halvtime siden - øste utav sølevann og staka opp heile greia. herlig!

  men gud så deilig når den blir i orden igjen!
  hurra for ting som fungerer! ;)

  SvarSlett
 7. Vi kikket ikke på oppvaskmaskiner, vi bare tok den på Ikea, den uten jålete tretimersutsettelse. Heldigvis var den ikke så dyr, for jeg lengter etter den 11 år gamle som vi ga bort til min søster da det nye kjøkkenet ankom. Huh. Vi er på nummer to, da. Og siden det er så mye rot med oppussingen, så har vi knapt fått tid til å irritere oss over oppvaskmaskinen. Det kommer nok...

  Rørleggere derimot, irriterer vi oss stadig over. Eventuelt over at vi er så avhengige av dem..

  SvarSlett
 8. Grattis med ny maskin. Jeg var faktisk over 40 før jeg fikk meg oppvaskmaskin... Nå kan jeg ikke leve uten! :-)

  SvarSlett
 9. Oppvaskmaskin er helt nødvendig, så viktig at man kan gi slipp på rutinene for et par timer til og med.

  Godt at ro og orden er gjenopprettet igjen!

  SvarSlett
 10. Hm, og nå var det rett før eg skulle til å tilby deg min husmorrøyrleggjarkunnskap!
  Trist at maskina reiste til oppvaskmaskinhimmelen, men sikkert kjekt med ein ny,malande sak. :) Morsomt innlegg!

  SvarSlett
 11. Haha, det les høyt i stua på hytta! Må bare nevne at søstera mi en gang kom hjem til mamma med en hockeybag full av gammal oppvask... Jeg likte for øvrig også (11)! Vår er 10, så da lider den vel snart samme skjebne.

  SvarSlett
 12. Pass på Karen, det spøker for maskin (10). Her er vi redde for at det snart er både kombiskap(13) og komfyr (13) sin tur. Vi er nok snart å se blant hvitevarene igjen. Åpne, lukke, åpne lukke dører.

  SvarSlett
 13. Oppvaskmaskin må man ha.

  SvarSlett
 14. Godt du har den bufferen du skrøt på deg inne hos meg, i disse hvitevare-dødstidene mener jeg..:)

  SvarSlett
 15. Ja, he he. Vi diskuterte faktisk privatøkonomi ved lunsjen onsdag og jeg gjentok at jeg mener man må ha en "buffer i tilfelle vaskemaskina eller noe ryker". Få timer senere røyk "noe".

  SvarSlett
 16. åh ja... kjenner følelsen.. er jo ikke mange ukene siden vi hadde samme erfaring. Men vi måtte klare oss uten oppvaskmaskin i nesten to uker.... fytti så mye jobb å vaske opp i en familie på 5........
  Er veldig fornøyd med den nye. Nesten ingen lyd å høre på den! Noen ganger må jeg gå og se om jeg virkelig satte den på.. hehe

  Håper dere blir fornøyde også!

  SvarSlett
 17. Ingen luksus dette :-)
  Og buffer bør ein ha, spesielt i mars...

  SvarSlett
 18. Jeg har ikke oppvaskmaskin, men jeg savner det mer og mer. Det er dødskjedelig å vaske opp for hånd.

  Cecilie

  SvarSlett
 19. Tidligere i høst: frua sto i en mørk krok på et grønt filtteppe på et kjøkken som ikke var kjøkken og vasket opp i blå balje. Denne tilstanden varte i 11 uker. Jeg skal aldri bli utsatt for lignende igjen! Grattis med ny maskin! Måtte den leve lenge!

  SvarSlett
 20. Deres shopping av oppvaskmaskin foregår på akkurat samme måte som vår ;) Ikke lenge siden her heller. Men vi spurte hvilke som fantes på lager, og valgte ut fra det. Ikke snakk om å måtte vente på levering! Guuud, vi hadde dødd hele gjengen!

  SvarSlett
 21. Hahaha.. O YES!! Når jeg og min kjære flytta sammen hadde vi ikke vaskemaskin.. noe som resulterte i at jeg sto å vaska opp hver dag i litt over 3 måneder... merker du at du blir oppgitt av bare at jeg sier at jeg vakset opp hver dag i 3 måneder!!!!! Men i hvertfall.. siden vi var i etableringsfasen og hadde dårlig råd så forbarmet min mor seg over meg og ga oss oppvaskmaskin i bursdagsgave (vi begge har i samme måned)... og siden den gang har jeg bestemt at aldri igjen skal jeg leve uten oppvaskmaskin!!! Men vaskemaskin derimot kan vi ikke ha i denne leiligheten.. så da må man bære klær i en veldig synlig blå IKEA pose, ned trappa.. over på andre siden av bygården.. ned i kjelleren og inn en dør for å vaske.. og samme regla tilbake med tunge våte klær!! .... tror jeg må flytte snart jeg.. merka nå hvor mye savn det er å ha vaskemaskin hjemme også, haha :D

  Kos dere med ny oppvaksmaskin ;)

  SvarSlett
 22. Maria Isabel; Å, ja, husker slitet med å ha felles vaskekjeller. naboer som rappa vasketida og siden vi fikk vasketid på eettermiddag sånn ca. hver tredje uke, bugna skittentøyshaugen i vår leilighet på 39m2. Oh, det var en lykkens dag den dagen vi flytta og kunne ha vår egen vaskemaskin! Flytt så snart du kan, he he.

  SvarSlett
 23. Som om dere har lest hvordan hos oss dere:) Det er da ikke noe å nøle med, kjappe avgjørelser liker vi:)
  Ha ei god helg med ny oppvaskmaskin:)
  Trine:)

  SvarSlett
 24. Gratulerer med nominasjon til den høythengende tittelen Årets fjaseblogg. Kåringen pågår frem til og med 1. mars. Som nominert er du en av dem med størst innflytelse!

  Sjekk her: http://www.lises.net/blogg/?p=5506

  SvarSlett
 25. Ikke lenge siden vi også måtte kjøpe ny oppvaskamskin. Vi kjøpte en med 3-timers knapp. Genialt, man trykker på knappen etter kevldsmaten og så setter maskina seg på etter tre timer. Lurt for oss som glemmer å sette på maskina før vi legger oss.
  Ellen :)

  SvarSlett
 26. Ellen, tror den nye herligheta vår også har en sånn tidsinntilling. Men kjører man oppvasken om natta, da? javel.

  SvarSlett
 27. Sneisen blogg!
  Men av og til er det fantastisk å ikke ha oppvaskmaskin! Som på hytten med svigerfamilien. Blomsterstjernen slår alltid 3-4-5 fluer i en smekk.

  Han virker som en oppofrende gentleman ved å tilby seg å ta oppvasken... Sannheten er at han samtdig slipper unna svigersnakk, barnegnål og brakkesyken som herjer i hyttestuen.

  På kjøkkenet er det deilig fint, musikk på radioen og kanskje noe knaskefri sjokolade i skapet...

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...