onsdag 26. desember 2012

Mellom ribbe og pinnekjøtt, pepperkaker og sjokolade...

....marsipan, gløgg, krumkaker og lefse, klementiner og Twist, har jeg fått lest ut denne boka.
Den anbefales på det varmeste. Jeg liker veldig godt skjønnlitteratur satt i en historisk kontekst. Da føler jeg at jeg lærer noe på veien. "Øya" av Victoria Hislop, som mange leste for noen år sida var også en slik bok.

"Hotellet på hjørnet av bitter og søt" lærte meg noe om amerikanernes behandling av japanere bosatt i USA under andre verdenskrig. Historiske fakta flettet inn i en søt og fortvila kjærlighetshistorie mellom en japansk jente og en kinesisk gutt. Og vennskapet mellom denne gutten og en farget jazz-musiker. I tillegg til stolthet og kinesiske familieforhold.

Om du fikk lyst til å lese den og ønsker et eget eksemplar, finnes den å få kjøpt i paperback for 139,- på nettbokhandlere, men om du er i Oslo sentrum kan du stikke innom det nye bokutsalget midt på Karl Johan og få den med harde permer til den nette sum av 99.- Vel verdt penga.  Nei, jeg er ikke sponsa. Skulle gjerne vært det. :-)


Og om noen ble bekymra for at vi hadde glemt juletreet her innerst i veien, så kan jeg berolige.
Dårlig mobilbilde, men det er altså en usymmetrisk edelgran vi har stabla på fote og pønta med alt hva vi har av fargerike kuler, kurver, kremmerhus og papirstjerner. Overflod, akkurat som det skal være i jula.

Fortsatt god jul!

Elisabeth

13 kommentarer:

 1. Takk for tipset om denne boka. Jeg har fått boken "Tråden" av Victoria Hislop og gleder meg til å begynne på den. Har lest både Øya og Hjemkomsten som er gode bøker. Ha ei riktig god romjul :o) fra Nina

  SvarSlett
 2. Jeg har hørt "Øya" på lydbok, og den var kjempe bra. Jeg anbefaler alle om å lese den. Jeg har lest "Hjemkomsten" også, men jeg syntes ikke den var like god. Jeg husker ikke en gang hva den handlet om.

  Cecilie

  SvarSlett
 3. Kjekt med boktips! Må berre legge i frå meg ipaden.... :)
  Har lest både Øya og Hjemkomsten. Øya var klart best.

  SvarSlett
 4. men HVA fikk du i julegave av Trollet som tollerne måtte se på????

  SvarSlett
  Svar
  1. Aha, ja det fortjener vel et eget innlegg. :-) Kommer tilbake.

   Slett
 5. Ønsker deg en fortsatt fin julefeiring1
  Boka har jeg faktisk i hylla, men har ikke fått lest den ennå, kanskje på tide.

  Klem fra meg

  SvarSlett
 6. Litt godt lesestoff hører julen til:-)
  Ha en fortsatt god jul!

  SvarSlett
 7. Jeg tror alltid at jeg får lest i jula, men når jeg tenker etter, blir det nesten aldri. Fordi vi har selskaper, fordi jeg diller på data, fordi jeg ser på tv, fordi tja ikke vet jeg, men lest, det får jeg ikke. Du fikk meg nesten til å få lyst til å lese boka. Men siden jeg er bokoman, og hamstrer bøker, ligger det en del foran i køa. Ei riktig god romjul til deg!

  SvarSlett
 8. Boken er lest.
  Den er - jeg vet ikke om søt er ordet- men den er god.
  Godt nytt år :)
  Mormor

  SvarSlett
 9. Å, den likte jeg også kjempegodt! Øya syntes jeg var litt kjedelig, men OK. Likte at jeg lærte noe, da... Du bør lese Brente Skygger av Kamila Shamsie, da får du med deg både atombomba i Nagasaki, Indias frigjøring fra britene og India/Pakistan-deling, samt bombinga av Twin Towers i én fortelling. Og Morgen i Jenin om livet i en palestinsk flyktnigeleir fra Israels opprettelse og fram til... åttitallet, tror jeg. Jeg liker også godt romaner som lærer bort historie samtidig.

  SvarSlett
 10. Leste den for noen år tilbake, og likte den like godt som deg høres det ut som :) Jeg fikk "Hundreåringen som klatret ut av vinduet og forsvant" av gutta til jul, og jeg sitter å humrer for meg selv når jeg leser - anbefales på det varmeste!

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...