onsdag 12. desember 2012

Er det dette du vil ha, mann?

Det er vanskelig å finne på gave til Mannen. Han har ikke en forbruks-hobby hvor jeg kan fylle på med for eksempel fluefiskebindingsaker som forvaltes og deretter forsvinner i en elv sånn at nytt påfyll er påkrevd ved neste bursdag eller jul.

Hans store interesse er musikk. Å lytte til musikk. Og han skaffer seg selv akkurat den nye, spennende musikken han ønsker. Tror neppe han hadde blitt så begeistra for en eller annen "best of"-cd jeg hadde funnet. Og en cd er i det mest beskjedne laget som gave til den du deler huslån med. Eller kanskje nettopp av den grunn burde julegaven være beskjeden? "Darling, vi har fortsatt en million firehundre og åttisyv kroner i lån, så jeg begrensa gavebeløpet til 99,- i år, jeg!". Hmmm, jeg vet at i alle fall jeg ville ha blitt skuffa om Mannen hadde gjort det mot meg.

Men hva gir man en mann som har alt?

"Disse julegavene vil menn ha",  var en artikkel på vg.no som straks vekket min nysgjerrighet. Skulle jeg endelig få Svaret, Løsningen på det vanskelige spørsmålet?

Men så så jeg hvilke "eksperter" som skulle presentere løsningen.....og ble litt skeptisk.

Det var ikke ukjente Jan Thomas' kjære Christopher, han stylisten slæsj blogger'n fra Farmen og en fyr med rosa hår som var ukjent for meg.

Litt skeptisk, ja.

Og ja. "Menn er ikke så flinke til å skjemme bort seg selv. Parfymer eller gode kremer er derfor den perfekte gave", kunne jeg lese.

Ærlig talt. Kan det hende at grunnen til at menn ikke har en svær parfymesamling faktisk er at de ikke er så opptatt av parfyme? Jeg bare slenger det ut som en mulig teori her. I alle fall har alle menn jeg har spurt om hva de synes om parfyme i julegave, respondert på samme måte; Med fliring! Kjip julegave.

"Et gavekort på massasje eller fotpleie er også et godt alternativ". Ok, jeg pressa på Mannen en time hos fotpleier en gang og han lata som han var takknemlig for den gaven. Men det var i det minste en autorisert fotpleier. Det hadde ikke noe med å bli skjemt bort, det var heller det at en rask inspeksjon av hans undersåtter avdekket et behov. Behov + bursdag = fotpleietime.

Ok, hva mer foreslår herrene i vg-atikkelen?

"Jon mener det er én ting kvinner bør unngå å kjøpe i julegave: -Kjipe boksershortser har menn nok av, så det er bare å stryke fra julegavelista."

HVA?! Jeg trodde vi akkurat hadde konkludert med at parfyme var kjipt? Boksershorts er i det minste nyttig, forbrukes og krever påfyll.Ok, ikke særlig spennende, jeg innrømmer det. Og ikke særlig raust. Ja ikke for det, enkelte boksershortser koster alt for mye bare fordi en eller annen kjekkas har satt signaturen sin på den. Tipper de fra Dressmann gjør samme nytta.

Nei, artikkelen gir meg dessverre ingen svar, jeg kommer ikke nærmere en løsning på hva Mannen skal få i julegave i år.

Vel, da blir det en kløtsj. En sånn nødvendig innretning på bilen, en sånn som røyk og som koster flesk å reparere. Ja, vi får gi hverandre en kløtsj i julegave, tenker jeg. For etter at den er betalt er det ikke mye igjen på desemberlønna til noe annet.

God jul, liksom.

Elisabeth

Årets julegave

Bilde lånt fra zf.com

21 kommentarer:

 1. Et stadig dilemma det der, kjenner det igjen!
  Gavene skal helst kunne brukes opp, men det gjør heller ikke noe som de blir likt. Eller elsket, for den saks skyld.

  SvarSlett
 2. "...i det mest beskjedne laget som gave til den du deler huslån med." Den likte jeg godt!

  Jeg har en mann som tror han trenger ALT av skiutstyr, og det er ikke det at han forbruker det, men det finnes visst alltid noe bedre enn det han har. I alle prisklasser. Dessuten ønsker han seg kjeler(!) (han tror han har blitt Eyvind Hellstrøm), men det er heller ikke kult å gi "den du deler huslån med"...

  SvarSlett
 3. Haha! Mannfolk er ikkje enkle å kjøpe til. Men synst no at boxere er eit must. Min mann har samme hobby som din, musikk, - og det må han kjøpe sjølv. Tenkte å kjøpe Pete Townshend' s sjølvbiografi til han,så held eg meg i alle fall litt innanfor interessa hans.

  SvarSlett
 4. Det er ikke så lett det der, men jeg ser at ikke jeg heller er enig med ekspertene :-P Nå har jeg fylt på med mer eller mindre nødvendige jaktdingser/utstyr de siste 20 åra, og jeg pleier som regel å oppdatere klesskapet hans litt med det samme også ;-) Men det var jo slett ikke så dumt med en kløtsj da ;-)

  Ha det godt - klem Siv

  SvarSlett
 5. Digger boxere fra Dressmann. De har jo fått så mange spreke farger.. Var innom der senest søndag.... Her tror jeg vi ønsker oss en Blå Bosch... Hva nå enn det er... Tror det er en drill av noe slag..

  SvarSlett
 6. Å HERRE jeg er så enig! De "gavetipsene" man ser overalt er så UFATTELIG DØLLE!!!! Mannen min fikk en fin klokke en gang, som han ble glad for - men den er jo totalt unyttig, all den tid han aldri bruker klokke. Hadde jeg gitt ham smykker ville han ledd høyt! Parfyme ville fått "åh - eh, takk?" - for poenget ditt ang denne gaven er nemlig spot on på min gemal: han kunne ikke brydd seg mindre!

  SvarSlett
 7. Haha! Helt helt enig. Hadde jeg gitt massasje eller hudlkrem til mannen min hadde han trodd jeg hadde gått fra vettet. Nei, det blir tennistimer med tre kompiser her, det har han mast om i et år nå:)

  SvarSlett
 8. Jeg ogsaa kaster meg over slike artikler med stor iver, for saa aa bli like skuffet. For Bustemannen liker ikke fine fuktighetskremer, parfyme, rosa boksere og annet jaalete fjas. Han er da mann! Saanne julegaveguider foroevrig er i det hele tatt kjipe saker, syns jeg, for de er gjerne rettet mot millionaerene. Det er i alle fall min tanke naar jeg ser prislappene...

  SvarSlett
 9. Hehe, kunne ikke vært mer enig, tror verken parafyme eller gavekort på fotmassasje hadde slått helt an her i heimen. Etter å ha vridd hodet mitt for å komme på den perfekte gaven til min kjære i mange år, så er vi nå kommet til stadiet; "er du noe spsielt du trenger, så er det fint om du kjøper det og får det pakket inn, så skal jeg skrive på merkelappen...." Ikke verken spesielt orginalt eller romantisk, men det blir garantert noe han liker :-D

  SvarSlett
 10. Ha ha ha…Elisabeth. Jeg digger innleggene dine. De får meg som regel til å smile, og innimellom så flirer jeg godt.
  Patriarken her huset er lite kravstor, men bøker, skismøring og reisetips/-opplevelser er alltid en høydare.

  SvarSlett
 11. Sa det er altsa ikke bare min mann som ikke 'passer inn' i disse artiklene...?

  Her i huset har vi bestemt at det blir noen kjedelige boksershortser og pysjebukser (for han bruker det ofte som innebukse) og sa setter vi strek der om vi ikke kan komme pa noe annet som han onsker seg. For det er jo nettopp det - det er sa lite han onsker seg! Han har alt mulig og det er ingen vits a kjope bare for a kjope! Samme med meg. Lite jeg trenger og onsker meg. Vi ble heller enige om at dersom en av oss hadde noe stort vi onsket oss i lopet av aret, sa kunne vi heller fa det da! Det blir allikevel pakker under treet, men ser intet poeng i a kjope bare for a kjope! :-)

  SvarSlett
 12. Hehe, du får sagt det :) Dette med gaver er fryktelig vanskelig når man i bunn og grunn har alt man trenger..
  Ha en finfin kveld :)

  SvarSlett
 13. Hej! Det är samma sak här i Sverige, tips i tidningar känns tokiga och knappt passar till någon alls. Jag väljer mellan någon bok som han inte har hunnit skaffa själv eller någon eventureller själv skapat med egna såm vita fingrar:) Fungerar bra.
  Det glädjer mig att du gillade min stickad mössa frå EPLA-butiken.
  Hittat din mail idag (i spam folder:(
  Glad advent!

  SvarSlett
 14. Søte du, kan jeg få denne til desembersiden?
  Ha en fin kveld :)

  SvarSlett
 15. Hehee, kremer og parfyme? Djisus. Det panelet der representerer vel ikke akkurat gjennomsnittsmannen. Eller mannen, sånn generelt.
  Kløtsj blir nok mye bedre enn en krukke dødehavsmineraler fra en som heter noe så lite eksklusivt som "Ole Henriksen" (dette mener jeg å ha lest hos på fotballfrue.no).

  SvarSlett
 16. Hahaha! Når jeg leste "kløtsj", så tenkte jeg umiddelbart på en sånn liten dameveske, du vet .....:):):) Ehhhh....? Ikke akkurat de jeg ville konferert med ifht julegaver til min mann, men han ønsker seg faktisk parfyme, da.. Hvert år:)(det tar nemlig ca akkurat ett år å bruke opp en flaske parfyme;)Og så har han aldri nok strømper og boxere! Ha en flott førjulstid! Eli

  SvarSlett
 17. Hihi, ja du får sagt det du. :-D

  God mandag til deg, og lykke til med kløtsj-kjøpet.

  SvarSlett
 18. Herlig innlegg :-)
  Jeg synes faktisk kløtsj er en strålende presang. En gang kjøpte jeg et lass med grus til en mann jeg likte godt og campet med akkurat da..han ble over seg av begeistring.(Jeg er ikke ironisk nå)!
  Hm..kanskje jeg skal ønske meg en service på bilen?
  ;-)

  SvarSlett
 19. haha - kløtsj er praktisk å ha i en bil! Og pakka blir ihvertfall ikke myk! Det er jo myke pakker som var kjedelige å få før i tida i hvertfall...

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...