tirsdag 11. oktober 2011

Gate closing

Noen ganger sier et bilde mer enn tusen ord, heter det. Og nå kunne jeg ønske at jeg kunne tegne et bilde av meg selv på Gardermoen i ettermiddag. Jeg er ikke innbilsk, men det tror jeg var et syn. Da kunne jeg ha tegna et heseblesende kvinnfolk med røde kinn og bustete hår. Et spurtende individ med kåpe som flagra og samtidig ség nedover venstre skulder og veske som ramla ned fra høyre skulder. Jeg kunne tegna denne dama med pc'n under armen, drassende på en trillekoffert med ødelagt hjul. Et hjul som derfor lager en brummende lyd. Jo fortere hjulet ruller, jo mer intens blir lyden, en lyd som folk snur seg etter og dermed oppdager dette heseblesende vesenet som desperat prøver å nå flyet sitt. Det går muligens ikke an å tegne lyd?

Har du noen gang lurt på hvor de har gjemt seg de der menneskene som åpenbart har sjekka inn, men som et sted på vei til gaten har blitt borte slik at de blir ropt opp gang etter gang? Det har jeg. Jeg har tenkt at sånne mennesker har starta charterferien tidlig og ligger døddrukne på en av flyplassbarene.

Vel, i dag var jeg en av disse menneskene. Og jeg kan forsikre om at jeg ikke lå døddrukken på en bar. Ikke hørte jeg oppropet heller, men kan tenke meg at det ikke var som på "Skal vi danse". Vil Elisabeth Innerst i veien og hennes partner komme til dansegulvet for sin rumba!

I dag var jeg en av disse menneskene som ble ropt opp gang på gang. Jeg var et menneske som beinfløy til gaten, som selvfølgelig var en av de innerste. De siste meterne så jeg at flyet fortsatt sto der og jeg øyna et håp om at jeg, kåpa, pc'n, veska og kofferten med ødelagt hjul skulle rekke å hive oss ombord.

Det gjorde vi ikke. Og om jeg hadde laget tegneserie, kunne neste rute vært bilde av den lille skrotten ved skranken som opplyste: -Du er for seint ute. Vi har ropt deg opp, for det er vel du som er Elisabeth? Og ruta skulle inneholde et bittelite kryp av et menneske som segna om med alt pikkpakket og fortvila holdt seg til hodet. Men hvordan man skulle tegna og formidla svetten, angeren over å ha iført seg ulltrøye under skjorta samt tørrheten i munnen, nei det veit jeg ikke. Jeg kan ikke tegne.

Og nå veit jeg at sånne mennesker som blir etterlyst gang på gang over høyttaleranlegget, de har kanskje sjekka inn via nettet og de har kanskje blingsa på klokka og de har kanskje til og med surra noe voldsomt med flybusstidene og tenkt helt feil når det gjelder reisetid ut til flyplassen. De kan ikke en gang skylde på at de allerede hadde stilt klokka etter bestemmelsesstedet, siden de reiste østover og dermed burde vært for tidlig, ikke for seint på flyplassen.

Heldigvis får sånne folk en ny sjanse, mot et økonomisk vederlagt forståss. Men i dette tilfellet med et annet flyselskap. Et flyselskap med sine egne ordninger slik at passasjeren må helt ut og starte på nytt med innsjekking og sikkerhetskontroll, ut med pc, av med beltet osv.  Og dermed måtte passasjeren rase nedover til gate 46 igjen og komme fram i det det blinka "Gate closing". Men denne gangen med marginene på sin side.

Elisabeth, svett flypassasjer


Oslo Lufthavn Gardermoen, foto lånt fra osl.no

43 kommentarer:

 1. Ohhhhh he he ;) føler med deg...... Tegneserien ruller foran mine øyne som en film (med lyd) :)
  Man lærer så lenge man lever ;)
  Ha en fin kveld :)
  Klæm

  SvarSlett
 2. Jeg ser det hele for meg, uten illustrasjoner. Du har min fulle medfølelse, for det er jammen fort gjort. Jeg har aldri misset flyet, men holdt på og utebli fullstendig forrige uke da vi skulle overlevere en leilighet vi hadde solgt. Jeg blinsa på kalenderen, med alt det førte med seg. Det er ikke så ofte jeg banner så det ljomer i veggene, men da jeg oppdaget feilen... Godt du kom deg avgårde omsider, da :-)

  SvarSlett
 3. Jeg ble helt anpusten og svett i ren og skjær sympati:) Så godt at det ordna seg til slutt! Nei det er ikke alltid like greit med flyreiser og alle variablene som kan slå ut i helt forkjær retning, har vært der og prøvd det...
  God tur!
  Beate

  SvarSlett
 4. Stakkars deg!! Jeg vet akkurat hvordan du har det - jeg har vært der selv....og jeg lå heller ikke døddrukken :-P

  Ha det fint - klem Siv

  SvarSlett
 5. Auda;-) Vi var de idiotene som alle sitter og venter på i fjor vinter. To barnefamilier med barn på 4 år, treåtalt år, 10 mnd og 6 mnd. Heller ikke døddrukne, men med en grov feilberegning av når gaten stenger i forhold til avgangstid, tid som brukes bort til gaten osv. Kompisen min unnskyldte oss med at trafikken var verre enn forventa. "Nettopp," sa damen i luken og kasta et megetsigende blikk på taxfreeposene våre....

  SvarSlett
 6. Uff for ein dag. Har opplevd det samme.
  ...eller...eg sat og hadde så UTROLIG god tid. Hadde sjekka inn, og sat i korridoren og leste. Og plutselig hørte eg navnet mitt, og sprang avgårde. Til enden. Og enda litt til. Der dei små flyene går fra.
  Og der var det stengt.
  Og det går ikkje veldig mange avganger til Stord...
  Så eg måtte fly til Haugesund. Og bilen stod på Stord.
  Har ikkje vært for sein til eit einaste fly etterpå.

  SvarSlett
 7. Beklager.. men... knis..

  SvarSlett
 8. Åh herreguuuud! Stakkars deg!
  (den samme tørrheten i munnen og jakka som sklir og bagen(e) som slepes, har jeg også kjent følelsen av. Jævlig!)

  SvarSlett
 9. Hæ hæ hæ, her ler jeg rått! Men føler med deg...Du fikk vel dagens trim, får du trøste deg med...

  SvarSlett
 10. Ingrid; Dette var min aller første gang også...

  Karen; Deres reisefølge følte dere sikkert like kaotiske som jeg gjorde helt aleiene i dag..

  Elin; I morra kniser kanskje jeg også. :-)

  SvarSlett
 11. Uææææ.... Nå skjønner jeg litt bedre hvorfor de ber oss om å være tidlig ute..

  SvarSlett
 12. Pia, takk ja. Men foretrekker trim under mer ordna forhold.

  SvarSlett
 13. Jeg skal spare deg for "ha, ha" - jeg bare ler litt inni meg, samtidig som jeg har stor medfølelse med deg...

  SvarSlett
 14. Lise; De kan visst nekte deg å komme ombord hele 15 minutter før avgang. Jeg var IKKE innenfor de minuttene en gang og har kun meg selv å skylde på.

  Og jeg er så sabla irritert på meg selv, for jeg er egentlig en ryddig person som alltid beregner god tid. Kortslutning i topplokket i dag.

  Heldigvis hadde jeg ikke innsjekka bagasje som måtte tas ut av flyet, det er pes for passasjerene som venter, det.

  SvarSlett
 15. Godt du kom deg på fly til slutt.

  Faktisk så tror jeg at jeg foretrekker ordversjonen. Den beskriver så fint hvordan bildet ville ha vært. ;)

  SvarSlett
 16. Oh, det hørtes stress ut........ :/ God tur!!

  SvarSlett
 17. jeg ble faktisk både sliten, svett og litt flau av å lese dette jeg.. lurer på om jeg er god på empati??

  godt du kom deg med på et annet fly da! selv om det kosta litt mer..

  SvarSlett
 18. Ja jeg har vel løpt noen ganger både til tog og fly. Og klesdrakta var liksom ikke ment for høy fysisk aktivitet.

  Alle er vel spent på hvor du er.

  SvarSlett
 19. Hm, kjenner meg igjen som damen som kommer løpende med PC under armen i siste liten. "Just in time" ser ut til å være historien om mitt liv. - Mistet en gang et fly fordi minsten hadde fått hull i cherroxen, hvorpå jeg måtte ned i en veldig lite oversiktlig kjellerbod for å finne gummistøvler. Det tok ikke uventet sin tid, og gaten var følgelig steng når mandammen kom med PC-en under armen. Fikk da en time på flyplassen med avisen helt for meg selv, noe som var luksus i de småbarnsdager. Aldri så galt....:)

  SvarSlett
 20. Åshild; Ja, jeg skrev jo at jeg dro østover, men ikke mer eksotisk enn Finland.

  SvarSlett
 21. Vil i ditt tilfelle, hvis du er redd for at det skal skje igjen,anbefale en jobb i kommune- Norge. Her er det så lite reising, at det må bestilles og betales for selv. Og da skjer det så sjelden at man har sjekka billetten maaange ganger i dagene før, og planlagt timing med transportmidler nøye...

  God tur, wherever you are!

  SvarSlett
 22. Vi var ikke særlig hesblesende, for vi skjønte jo ikke hvor ille ute vi var. Det skjønte jeg egentlig ikke før nå;-) Vi skulle til Egypt, tipper det ikke gikk et nytt fly om en time...

  SvarSlett
 23. Åååå stakkars deg. Jeg har opplevd noe av det samme, men selvfølgelig verre.... Rakk ikke fly fra utlandet og hjem. Og måtte da lande i Stockholm istedenfor Göteborg hvor bilen var parkert. Det er langt mellom de svenske byene. Jadda.
  Min fulle medfølelse - jeg ble svett sjæl av lesing!

  Ha det fint, hvorhen du har dratt :)

  SvarSlett
 24. Jeg sier bare muhahahha! (og hvorfor er det så kronglete å kommentere her fra telefonen?)

  SvarSlett
 25. Oioioi, stressorama! Men må innrømme at det er god underholdning ;)
  Det er godt det blir morsomme historier av sånt ETTERPÅ!

  SvarSlett
 26. Neida Elisabeth, du trenger ikke tegne, jeg ser deg helt klart for meg. Jeg har ikke opplevd det med flyet, men det med ulltrøya er et velkjent fenomen, he he he!

  SvarSlett
 27. Å uff da.. hørtes ikke ut som noen bra start på en reise.. Håper resten av turen blir bedre! :)
  Har faktisk lurt på det, hvor de folka er som blir ropt opp.. Helt til jeg nesten mista et fly fra London i mai. Man hører nemlig ikke opprop inne i kioskene der! Så ikke noe dømming av folk som må stormfly til gaten herfra! :)
  KLEM

  SvarSlett
 28. Hehe, vart andpusten sjølv av å lesa dette eg;) Og humrar litt, men synest jo synd på deg også. Hatar å tabba meg slik sjølv. Bra det ordna seg til slutt, i alle fall:)

  SvarSlett
 29. Huff, jeg ble sliten av å lese om den løpeturen og kan absolutt identifisere meg med deg. Håper turen ble bra etterhvert!

  SvarSlett
 30. Beklager, men her ble det latter... Ser det hele godt for meg, selv uten illustrasjoner :)))

  SvarSlett
 31. Hehe! Godt skrevet!

  Kjenner igjen følelsen-jeg har selv mistet fly. Og maaange tog. Men det går alltid et tog,da.

  Min verste var da jeg var riktig tidlig ute på vei til Gardermoen og derfor gikk av på Nasjonalteateret og tok en utepils i solen. Mm, jobbfri! God tid! Vel på flytoget oppdaget jeg at min elskede skinnjakke ikke var med. Hang igjen på utecafeen. Med lommebok i..! Rakk å hive meg av toget i Lillestrøm, lokaltog og tbane tilbake, hes bles - der hang min fine jakke og lommeboken urørt! På neste flytog og endel svette og høypuls senere rakk jeg akkurat flyet!

  SvarSlett
 32. Åhhh, akkurat dette opplevde jeg, med Mannen og et av barna på slep, nå i vår! På Heathrow... Helt forferdelig! Mest den følelsen av å være så ydmyket overfor de i skranken som nærmest stod der og lurte på om de skulle være greie, men så nei, det gadd de jammen ikke... Og som måtte poengtere at det var vår egen feil når vi ikke hadde klart å bergene tiden bedre, som om vi ikke visste det! Huff! Vi kom med første fly dagen etter, og det døgnet med hotell og tre nye flybilletter, kostet vel omtrent mer enn hele langweekenden vi hadde hatt...

  SvarSlett
 33. Unnskyld, men nå måtte jeg le!! :-D

  SvarSlett
 34. A, kjaere deg, na har jeg fatt lest meg opp litt hos deg (lenge siden sist!) og har ledd og kost meg gjennom innleggene dine. Foler ogsa veldig med deg pa denne flytur erfaringen. Hater a ha darlig tid og bli stressa... Haper du fikk roet ned etter hvert!

  SvarSlett
 35. hehe huffameg! Ser det for meg ja- bra det ordna seg på en måte da, at det ble tur!

  Kos deg!

  SvarSlett
 36. Wow! Vart heilt svett her, og flirfull, sorry til det siste!
  Eg forstår at dette ikkje var noko kjekt, men du skriv så morsomt!

  SvarSlett
 37. Jeg har opplevd det. Det var veiarbeid på veien inn til flyplassen i Bodø og omskiltinga var så dårlig at vi brukte fryktelig lang tid på å finne riktig vei. Vi måtte springe som bare f... Jeg var høygravid med nesteldste, hadde eldste datter på 2 under ene arma og ei svær dukke under den andre. Eksmannen sprang ved siden av med bagasjen. Det var grusomt. Men vi rakk flyet.
  Ellen :)

  SvarSlett
 38. Nå ble jeg skikkelig sliten,
  andpusten og svett..

  Er savnet etter dem i Syden blitt for stort?

  SvarSlett
 39. Jeg syns du er flink, jeg! :-)

  Det der hadde jeg aldri klart å ordne opp i.... (skjønner jo at det MÅTTE jeg jo bare ha gjort da, men....)

  Jeg ble også helt svett av historien....

  Men nå har du prøvd DETTE òg, - du lar det nok ikke bli noen vane! :-)

  Klem fra HildeSu

  SvarSlett
 40. Tusen takk for alle kommentarer med støtte og fliring. :-)

  SvarSlett
 41. puh...!
  så hvor tok du den svette turen??

  SvarSlett
 42. Hahaha. Det kommer vel ikke som noe sjokk at dette kunne vært meg! Jeg har faktisk ikke vært helt DER, for jeg har alltid kommet med. Men jeg har løpt på Gardermoen et par ganger, jeg også ;)

  Bra det ordnet seg! :)

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...