mandag 31. oktober 2011

Ok, barn, jeg er klar!

Jada, her er vi klare for Knask eller Knep. Se så deilig knask vi har til dere, barn. Med ekte halloween-farge.
Det er delte meninger om halloween (skrives det med liten eller stor h, forresten? Ordboka foreslår hallofjes, fiffig.)

Frk. Virrum skal slukke lyset og stenge seg inne med godisen.

Igi er også skeptisk til denne skikken, men har møtt barna på halvveien.

Mor til 4 tar'n helt ut og graver i gresskar.

Jeg gidder ikke maltraktere et kostbart gresskar eller pynte inngangspartiet med skjeletter. Men Trollet skal få gå en rask tiggerunde i nabolaget - etter skitreninga.

Og jada, vi har ordentlig knask - SÅ kjip er jeg ikke.


Men om det går tomt før kvelden er omme, så tar jeg fram gulrøttene. 

Happy Halloween - eller noe sånt.

Elisabeth

Oppdatering: Kun åtte av 60 barn møtte på skitreninga i kveld. Det sier noe om hvilket feste denne halloweengreia har fått.
.

29 kommentarer:

 1. ..hehe...kjør gulrot!!! ;-)

  SvarSlett
 2. Det er vel sånne dager det er greit å bo "øde", i allefall et stykke fra unger i halloween - alder.

  SvarSlett
 3. Send Trollet til meg - her er det og knask!

  SvarSlett
 4. Happy, happy, tja, er vel ikke favorittdagen min, men shit i, hvor pingle skal man tillate seg å være?

  SvarSlett
 5. Oi, bare 8 av 60! Skulle da vel fint kunne rekke begge deler?! Eskil har vært hos bestemor og bestefar i nabohuset og fått litt godis. Vi bor ganske øde til, så det er nok ingen fare for at det kommer noen andre i kveld :D Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 6. Ett år glemte jeg hele halloween. Neste år satt jeg klar med en stor pose godterier. Ungene i nabolaget hadde ikke glemt at jeg hadde glemt halloween året før så jeg ble sittende der og spise hele posen selv. Beste halloweenfeiring noensinne! I år har jeg faktisk glemt det igjen. Det blir godteri verken på ungene eller meg. Men nå fikk jeg et tips: Gulerøtter har jeg mange av! Siri:-)

  SvarSlett
 7. Her er vi forberedt på innrykk hvert år. Det er ganske mange på døra i løpet av kvelden. Noen år blir det pyntet litt ute, men har alltid lyslykter ute i hvert fall. Synes det er litt gøy da :) Og ungene våre er ivrige på dørklokkene. Men vi holder oss i nabolaget :) Skulle bare ønske Halloween alltid var i ei helg...

  SvarSlett
 8. Sukk - hadde skrevet en lengre kommentar, men den stjal blogger:o( Så jeg nøyer meg med å ønske deg en fin hallofjes-kveld! Og gulrøttene så yummi ut!;o)

  SvarSlett
 9. Tiggingen kan jeg spare meg for, men jeg syns det er gøy med kostymer, fest og moro ;) Vi i vår familie har en stor fest der vi har leker, skremmeløype og godis. Så får de som vil være med komme dit og ikke "plage" naboer.

  SvarSlett
 10. Det kom tre gutter på lørdag, var ikke forberedt. Det kom ingen i dag, var forberedt. Hurra for masse godis til tv-mandagen :)

  SvarSlett
 11. Er ikke så glad i denne nye tradisjonen, men skjønner at den har kommet for å bli.. så prøver å gjøre det beste ut av det.
  Har hatt en runde i nabolaget med de to store i kveld, og kun to andre kom og ringte på døra vår da vi var ute, og de var sånn 10-12 år og ikke kledd ut engang.

  SvarSlett
 12. Synes det er noe stort tull hele greiene!!
  Det er nå min mening....... ;)

  SvarSlett
 13. Skrives med liten bokstav, akkurat som jul og påske og sånt. Nå bor vi langt ute i skogen, og får ikke et eneste besøk. (Hadde et monster dukka opp utafor her nå, hadde jeg dødd av skrekk). Men gutta har fått gå halloween, noen mer ivrige enn andre.

  SvarSlett
 14. Her har vi også knaska i nabolaget. Ungene storkoste seg og jeg konkluderer med at det slettes ikke var så ille.(første gang på runde)

  SvarSlett
 15. Ah, jeg syns det er kjempegøy! Og det har jeg overført til mine barn, hehe. Det er også veldig populært her jeg bor, så det har vært en jevn strøm på døra i kveld. Moro :) Jeg syns ikke det gjør noe om barna "tigger", så lenge de tar nei for et nei. Hærverk og "knep" er ikke greit.

  SvarSlett
 16. Ungene har hatt nedtelling i 14 dager. Tror nesten de syns dette er større enn julaften. Da pynter vi med litt sjeletter, gresskar og lys. Og det blir faktisk godterier til kveldsmat, og heldigvis skjer ikke det så ofte. Men en av ungene kom hjem med en hvitløk i kveld! Det kaller jeg skikkelig nødrasjonering....

  Når det er sagt, så er det jo en opplæringseffekt i dette at man skal akseptere at ikke alle syns dette er like morsomt. Dermed har jeg sagt at det med knep er noe vi bare sier, og ikke gjør noe med. Hvis de ikke får godterier i et hus skal de si god kveld og gå med et smil!

  SvarSlett
 17. Gulrøtter er jo perfekt :)

  Jeg feirer ikke halloween, heldigvis..

  SvarSlett
 18. Hallo? Hva med julebukk? finnes ikke det lenger?
  Her aner man ikke hva Halloween er ihvertfall, og i januar kler vi barna opp i koselige kostymer og så går de rundt og synger rørende julesanger. Jeg ante ikke at Halloween var blitt en tradisjon i (det sentrale ?) Norge. Jeg skal pinadø klamre meg fast her ute på bygda hele mitt liv.

  SvarSlett
 19. hadde jeg ikke hatt barn selv, hadde jeg gjerne kjært gulrot.
  men tenk å bli kjent som de kjipe foreldrene da!

  høm. For ei kjip knipe - å måtte drive med Halloivin når man egentlig syns det er teit! alt man gjør for sine små håpefulle..

  knaskerøtter er bra!
  Åpent hus

  SvarSlett
 20. Siden vi bor i en blindvei med bare noen få hus, så er det sjelden det er noen som dukker opp her, men forberedt må man jo være likevel, så man har jo handlet inn godteri. Som ble spist opp av mor. Skulle satset på gulrøtter heller...

  SvarSlett
 21. Her forsvant alt det som var kjøpt inn. Jeg er i grunnen veldig fornøyd med at min langt bedre halvdel tar seg av sånt.

  SvarSlett
 22. Jeg vet hvor de skitreningsbarna er!
  De er her!!!

  :)
  happy halloweeeen! eller
  hallo,lilleVenn!!

  SvarSlett
 23. Gulrot er skikkeleg knask ;)
  Lite feiring her, og det er heilt ok for meg. Men det kom ein gjeng ungar frå nabolaget i går, trur det er fyrste året, og der forsvant restane av lørdagssnopet...

  SvarSlett
 24. haha.:-)

  og de voksne går med vinglasse og spør: knep eller vin.:))

  SvarSlett
 25. Slo av utelyset vi, og det kom bare to puljer med barn hit:) De ble godt mottatt altså;)

  Trine:)

  SvarSlett
 26. Haha!! Glimrende med gulrot. Jeg slo av lyset og satte meg i kjelleren til slutt. Etter at bollen var tom, that is.

  Ciao!

  SvarSlett
 27. Jeg har ikke noe forhold til halloween. Det er sikkert fordi det ikke var særlig utbredt her i landet da jeg vokste opp. Jeg hørte på nyhetene i dag morges at det var mange som tok feiringen ganske langt i går. En av programlederne for P4's Radiofrokost fortalte i går at sønnen hans ikke gadd å gå rundt og tigge snop, fordi de hadde mer snop hjemme enn det han ville klare å få i bøtten.

  Cecilie

  Cecilie

  SvarSlett
 28. tusent akk for koselig kommentar. Jeg hadde noe godteri klart, men er glad det er over. Mine jenter får ikke lov til å feire det. Tone

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...