torsdag 20. oktober 2011

Innerst i veien invaderer

Lenge har jeg irritert meg over all "reklamen" på facebook. Mange bedrifter har tydeligvis vært på kurs eller blitt fortalt at man være på facebook for å henge med. Det har vært mye "liking" både her og der og forespørsler fra venner om å like både det ene og det andre. Jeg liker ting jeg ikke en gang veit hva er, bare fordi en venn har et enkeltmannsforetak jeg kan like. Og om noen liker en side og får andre venner til å like den samme sida, så kan noen bli den heldige vinner av krøllspenner, vortekrem eller noe annet "spennende".

Og vi hiver oss på. Også jeg.Men så er det andre ting man kan like på facebook. Mer matnyttige, ikke-kommersielle saker, som blogger og nettsider med meningsytringer.
Det synes jeg ikke er forstyrrende, men heller en veldig grei måte å få tilgang til underholdning.

Jeg har fundert en stund, men konkluderte med at Innerst i veien vel ikke hadde noen misjon som facebookside, Men nå har jeg ombestemt meg. For jeg har sett nytten, eller behovet, eller jeg tror at det kan være greit for blogglesere som ikke selv har blogg, å enkelt oppdage oppdateringer på Innerst i veien, som en bloggroll for den bloggløse. Ja, kanskje er det kjekt for andre også.Mulig jeg tar feil, mulig Innerst i veien sin facebookside bare blir et slitsomt element og påtrengende reklame. Men jeg er villig til å ta sjansen.

de som vil, må gjerne trykke på linken i høyre kolonne. Kanskje har jeg til og med klart å legge linken her, midt i fleisen på deg nå og du føler en trang til å trykke på den og vips har jeg invadert din facebook-vegg?

Men jeg lover dyrt og hellig, på tro og ære, at jeg aldri skal ha konkurranser på bloggen hvor du får ekstra lodd for å "like" og be vennene dine "like" så en av dere kan bli den heldige vinner av noe "spennende". Verken krøllspenner eller vortekrem.

Elisabeth, nå i flere kanaler.

.

25 kommentarer:

 1. Hm..der var du også ja.. vurderer faktisk mer og mer å gjøre det selv. Ser ikke på disse bloggsidene som noen invasjon jeg, det er en fin fin måte å følge med på. "Oj..der var det noe spennende hos Elisabeth innest i veien.. får komme meg inn på Blogger"-type tanke. :-)
  Gratulerer med FB-side. Hopper
  straks tilbake dit jeg kom fra og *liker* :-)

  SvarSlett
 2. Sånn, nå liker jeg deg både her og der...

  For min del holder det med mine tre blogger og den private fb-siden. Jeg legger heller ut linker til blogginnleggene mine på min private fb-side, slik at det som ikke har blogg også blir oppdatert. Men jeg ser at flere og flere velger å gjøre som deg og jeg ser jo selvfølgelig nytten i det også..

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 3. Sissel, jeg velger å gjøre det på denne måten og ikke linke fra min egen fb-profil da jeg jo liksom er anonym og det er langt i fra alle mine fb-venner som vet om bloggen. :-)

  SvarSlett
 4. Men hvordan klarer du holde deg anonym, når mange av dine venner sikkert kommer til å være innom bloggefacebook-siden?

  Det er det jeg alltid lurer på.
  Da finner jo folk lett ut hvem du er.. Blokkerer du venner og familie derfra?

  Ellers ser jeg ingen negative sider ved dette.. Utenom at det blir travlere :)

  lykke til!

  SvarSlett
 5. Hurra for bloggroll på Facebook! Og - bare så du vet det, så håper jeg du ALDRI liker noen som lover deg premie for å like, for det er ikke lov. Da kan du melde dem til Facebook, og så slettes hele siden deres. Det er lov med konkurranser på ekstern blogg foreksempel, men aldri på grunnlag av likes, deling eller antall medlemmer. Ser du noen som gjør det - arrester dem. Det er slike sider som spammer! :) Dagens hjertesak, der altsååå.

  Lykke til på FB! :D

  SvarSlett
 6. Hmmm er ikke helt kommet dit enda jeg da..... Må tenke litt mer på dette ;)
  Lykke til!!
  Klæm

  SvarSlett
 7. Gunn Beate; Ja, er veldig klar over den regelen. mange som har brent seg på den. Det som er lov er å hente trafikk fra fb inn til egen blogg eller nettside, hvor konkurransen holdes.

  Whitebite; Egen brukerpforil på bloggens side og om jeg ikke liker sida sjøl bør det ikke være koblinger. Er ikke helt overbevist om at min egen profil ikke synes der, men det er deti grunnen dere som må finne ut. :-) Og det er ikke det at det er heeeeelt krise om noen skulle finne det ut, assa. :-)

  SvarSlett
 8. Interessant! Følger med på erfaringene her, jeg tar det jo som en selvfølge at man har en bloggroll, men har jo innsett at det er fordi jeg selv har blogg....

  SvarSlett
 9. Ja, du også altså!
  Eg liker både deg og Pia sin FB, men har ikkje vore inn og kommentert eller trykt liker. FORDI, det var det med å vere anonym. De som eg blogger med, må gjerne få kjennskap til mitt navn. Men FB venner veit ikkje at eg blogger, så eg tenker at då finn dei det lettare ut. Vil holde på denne anonymiteten, føler ikkje behov for å diskutere blogging med nokon i familie/venne/ kollegakrets. Deira synspunkt på dette fenomenet, har eg for lengst forstått at dei synest er tåpeleg. Og dessutan er det stort sett berre bloggevas eg driv med, og kjenner ikkje behov for å kringkaste for alle dette fjaset. Føler heller ikkje at eg er veldig kompetent på det med skriving, m.a pga litt dyslektiske tendensar.
  Men kanskje er eg overhysterisk som ikkje tør å legge att spor etter meg....Trur liksom ikkje at mine FB venner studerer veggen min så nøye heller....
  Etter denne blogginga starta er eg i grunnen sjeldan på FB. Huff, dette vart langt. Men eg søker opp FB sida di, og Pia si, innimellom, og kanskje plutseleg ein dag er eg der og kommenterer :)

  SvarSlett
 10. Jeg nekter å like deg på Facebook, altså!!! Men jeg har deg som mine faste blogger på mine egen blogg og det er mye finere:)heheheh!

  SvarSlett
 11. ..det jeg lurer på, er hvor du "limte inn" koden, for å få denne "liker" boksen..det finner nemlig ikke jeg ut!

  SvarSlett
 12. Shy B; Skjønner absolutt hva du mener!

  Virrum: Ja, det knota jeg med. Vet ikke om jeg klarer å forklare heller...I like box må du først legge inn fb-adressen (inkludert tallene bak, noe ala facepook.com/page/innerst-i-veien/12548962) og så trykke "get code" og av alle de ulike kodene man fikk da valgte jeg den under fliken Frame og limte den inn som HTML her på bloggen i en ny gadget.

  ha ha ha, det var skikkelig god support. Sorry.

  SvarSlett
 13. Og Mona; det er helt i orden. :-) Vil gjerne være på bloggrollen din.

  SvarSlett
 14. Hei pa deg, na har jeg godt inn trykket pa liker deg.

  Og sa ma jeg innromme at jeg har kastet meg pa samme tanken og opprettet fb side for min blogg...
  Kom frem til samme resonnement som deg.

  Har fatt til alt, bortsett fra a fa opp knapp pa min blogg. Har du tips til hvordan du fikk til det?

  SvarSlett
 15. Vel, jeg sier det samme til deg som til Pia - Facebook er genialt. Men som ren "følge med på innlegg" - greie,bruker jeg Bloglovin. Hvis jeg skal "like" en blogg på Facebook, så må det være fordi jeg får mer informasjon der, enn på Bloglovin, statusoppdateringer osv.

  Jeg følger stort sett blogger som ikke blogger hver dag på FB, for de legger av og til ut småting som ikke passer i et helt innlegg, men på den måten gir stalkere som meg mulighet til å følge med på hva de driver med selv om de ikke blogger. :)

  SvarSlett
 16. Mariann; Veldig godt poeng. Men jeg oppfatter Bloglovin for dem som virkelig er opptatt av å lese en del blogger. Facebook er for "alle" og de fleste har en konto. Håper du skjønner hva jeg mener. :-)

  Mette; Se svar til Virrum + jeg kopierer i kommentar til deg også. Dette skreiv jeg mest for evt. andre som ville legge merke til at jeg ikke svarte deg....er så fryktelig opptatt av å ikke framstå som noe annet det jeg er; En serviceperson. Ikke sant! :-)

  SvarSlett
 17. Trykker liker her jeg Elisabeth.
  Har akkurat samme syn som ShyB!

  men kjøra på du gubban:)

  SvarSlett
 18. Herlig! Du kan fa attest nar som helst du vil ha ny jobb! Knota litt ekstra, men fikk det til! Sa far vi se om noen 'liker' meg, da ;-)

  Tusen takk for hjelpen!

  SvarSlett
 19. Dette må jeg tenke litt på. Jeg har bare vært på Facebook i noen måneder så det er litt uvant for meg. Jeg er i grunnen ikke så mye på Facebook så foreløpig tror jeg at Min tåkelagte verden, bare blir å finne i 1 kanal. Det er frustrerende med all reklamen på FB, synes jeg. For oss blinde er det tungvint å finne frem når det blir så mye reklame.

  Cecilie

  SvarSlett
 20. Ille moddærne dere har blitt æ! Men ok - jeg er jo selvsagt på facebook, så jeg skal trykke på liker!
  Men veit ikke om jeg er klar for samme prosess sjøl. Eller om jeg greier. Det er vel kanskje mer sant.

  Fin torsdag og klem!

  SvarSlett
 21. Jeg har ikke blogg, ei heller konto på Fjesboka, men jeg leser det meste du skriver likevel :-)

  SvarSlett
 22. Og jeg som så gjerne skulle hatt krøllspenner ;-) Jeg har også laga fb-side på bloggen min for ganske lenge siden, men jeg har ikke gjort noe med det enda :-P Det blir vel til at jeg liker deg jeg også :-))

  Ha det godt - klem Siv

  SvarSlett
 23. Eg brukte ei lita stund på dette eg også, men etter kvart som eg har turt å vera litt mindre anonym (og til slutt heilt ikkje-anonym), var det greitt at vener og slektningar haddde facebook som ein stad å bli oppdatert på nye blogginnlegg. Heiar på deg eg, og lykke til:) Går nok inn og likar eg også!

  SvarSlett
 24. Jeg blogger jo ikke anonymt, og lenker alltid til blogginnleggene mine fra min egen Facebook-profil. Og Facebook er den sterkeste trafikkdriveren til bloggen. Så at det tjener en misjon er det ingen tvil om. Har mekket litt på en egen side for bloggen, men er usikker på om jeg lanserer den. Enn så lenge funker det greit med egen profil.

  Jeg jobber forresten med Facebook-siden til et større konsern, og syns det er kjempeinteressant med tanker om hva bedrifter bør og ikke bør gjøre i sosiale medier. Faktisk er dette fokus for masteroppgaven jeg jobber med for tiden.

  Bra du ikke skal ha konkurranser med premier for å like, tipse, verve og jeg vet ikke hva. Det er nemlig ikke lov. ;-)

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...