lørdag 8. oktober 2011

Julestress

Det meldes at marsipanen lå i hyllene hos Nille og julenissepynten var på plass hos Plantasjen allerede før vi runda oktober. Plantasjen svinger jeg ytterst sjeldent innom og Nilles julegodis kan jeg nok også styre unna, det er ikke det som stresser meg.

For det er jo snart jul. I alle fall når man i januar så kjekt proklamerte i høyremargen her at et av målene for 2011 var å sy et julete teppe som kunne passe under årets gran sånn en gang i desember. Og ikke et hvilket som helst juletreteppe, men et som skulle ta pusten fra alle og enhver, et som ville gjøre folk stumme av beundring. Kremt. Så eplekjekk. I januar hadde man all verdens tid til dette prosjektet. Desember, jul og edelgran var ekstremt langt borte.

Hadde man vært lur så hadde man begynt på juletreteppet allerede ved påsketider. Men hey, hvem syr røde hjerter og pepperkaker da? Da er man jo opptatt med alt det gule....eller de skikkelige sydamene som følger sesonger og har kolleksjoner og sånt, de syr sikkert i gult....eller grønt....eller lilla. Jeg sydde gult i sommer, jeg, men ikke særlig påskete. For man syr jo ikke påsketing i juni heller. Ja, mange av oss syr ikke påskepynt i påsken heller.

Hvor var jeg? Jo, nå nærmer det deg faretruende jul. Ja det gjør faktisk det, særlig om man har ropt ut disse juletreteppeplanene med store bokstaver, sort på hvitt. Søren.Og da blir denne kjerringa stressa for hun har jo ikke begynt å en gang tenke på dette breathtaking teppet. Farger, form, design og så videre.

Så nå sitter jeg her og venter på den store aha-inspirasjonen og motivasjonen.

Og så er det de der julekalendergavene....

Har du begynt å tenke på jula?

.

29 kommentarer:

 1. *kremt*...altså, jeg har allreede kjøpt tre-fire juleblader. Men de ligger ikke framme, altså!
  Og, det er bare fordi jeg leter etter inspirasjon til julekalenderen jeg skal sy..
  Sydde til mellomste jenta mi i fjor, i år er det eldstemann som skal få..
  Er så juletressa asså...hehe..neida. Ikke ennå! Og ikke gidder jeg bli det heller!
  KLem

  SvarSlett
 2. Haha, akkurat som frk, Virrum har jeg også gått til anskaffelse av noen juleblader... Kan jo hende jeg skal lage noe i år? ;o)

  SvarSlett
 3. denne damen har faktisk allerede kjøpt 1 julegave. Så her er skuldrene senket, sikkert til midten av desember. Erfaringsmessig jobber jeg meget godt under press ved juleforberedelser... Lykke til med teppet! Om ikke annet kan du få gjennomført pkt. 2 ved å holde hardt på pkt. 1 og og kanskje droppe pkt. 5 resten av året... ;)

  SvarSlett
 4. He-he, jeg skal se etter julemarsipan og juleblader til uka. I mellomtiden har jeg gått igjennom alle mine julebalder fra alle de andre årene. Trivelig det også. Er på jakt etter ideer til pynt og gaver!!!! Men julegaver starter jeg stort sett med i midten av desember, for å få den helt ordentlige julestemningen, når det skal handles inn. Har tittet i mine julekasser, og kommet frem til at etter seks magre år med lite julepønting, så må det skaffes mye nytt:DDDD Og da må det jo skaffes blader, for å få inspirasjon, ikke sant? Klemz grethe

  SvarSlett
 5. Jeg har begynt å kjøpe inn de 72 kallenderpakkene jeg skal fikse...! (har kommet til 4)
  Og så har jeg begynt å TENKE på julegavene :) Men kjapt går det ikke.
  Det som er litt greit med denne bloggingen, er at man får litt spark i baken til å gjøre unna prosjekter man tidligere har omtalt, eller som man har planlagt å blogge om :)
  Lykke til med julehjertene :)))

  SvarSlett
 6. Eg trur nok du mekker saman eit teppe som det vil gå gjetord om her i blogglandia!
  Julegåver, ja! Har sydd pute då veit du, og vunne hos Barneboden. Så eg er i gang.

  SvarSlett
 7. Vil ikke, vil ikke, vil ikke, vil ikke, vil ikke! Så det så! Lenge til! Basta!

  Hilsen en som å har verdens største skylapper.

  SvarSlett
 8. woooow,calm down charlie brown.

  som en gutt sa her en dag.
  er det snart jul altså?!

  shit.
  nå ble jeg stressa, og det første jeg da tenker på er julekort.

  for der er jeg så forbaska nøye, og det stresser jeg alltid med.
  så hvorfor begynte jeg ikke i sommer??

  SvarSlett
 9. Nope. Orker ikke å tenke på jul nå. Men nå fikk du meg til å tenke på julekort. Og sånn fotokalender som jeg pleier å lage til svigers.

  SvarSlett
 10. Jepp, jeg har faktisk sydd to julestrømper og et lite knippe julepynt. Grådig fornøyd med meg selv:-)

  Gleder meg til å se ditt breathtaking juletreteppe. Lykke til!

  SvarSlett
 11. Det kommer alltid en jul du kan flytte prosjektet til. Lykkeligvis.

  Selv har jeg kjøpt to ruller med julepapir i dag, så nå må bare julegavene begynne å renne inn også.

  SvarSlett
 12. Nei nei... ikke sånne ting før jul på meg... lager liksom ikke noe til jul jeg...
  Det eneste jeg har gjort er at jeg har tenkt at jeg ferier jul alene i år og da har jeg lyst til å skape litt julehygge....

  Men jeg lager julekort og til og fra lapper hvert år.... julekort fordi jeg har hunder som er yndet motiv og syns det er koslig med personlige til og fra lapper.... MEN da har jeg som regel juleverksted engang i slutten av nov.... med gløgg, pepperkaker og annet juledigg....

  SvarSlett
 13. Uff, har ikke tenkt på julen før nå, men nå kjente jeg at jeg ble litt svett.. har også store planer om syprosjekter før jul, har vel ihvertfall 7-8 barn jeg skal sy julegave til, og 4-5 voksne. Så burde kanskje begynt så smått å sy julegaver? Skal ihvertfall tenke på det! :D

  SvarSlett
 14. :) Ja! Har begynt å tenke på jula! Glad for at jeg kan skippe adventskalendergavene enda noen år...

  ser du har vært på stoff og stil:) Det har jeg og!

  god helg!

  SvarSlett
 15. Nope. Men jeg vet jeg burde.

  Men altså, Nille har ikke bare godis. De har vel sånne tepper for å ha under juletreet også? I´m just saying. ;-)

  SvarSlett
 16. Jeg har en mistanke om at stoffet er innkjøpt. Og at teppet er under planlegging.

  SvarSlett
 17. Første julegave i hus i dag i form av 300g garn. :) Gleder meg til å se teppet ditt ferdig.

  SvarSlett
 18. Skyldig... har ikke mindre enn 2 juleblader liggende på vent... i kveld har jeg bladd litt i det ene...

  SvarSlett
 19. Jepp, har begynt å tenke på jula......gjøre noe med det? Jo, en julegave er laget, liste om hva-hvem-skal få er på gang og et par kalendergaver er gjemt på et lurt sted. Julegardinstoff til stua er kjøpt og klippet, for 3 år siden.......å så var det de julekortene da! Huff, det er nesten litt dumt at vi styrer sånn, men det er jo i utgangspunktet så gøy!

  SvarSlett
 20. Jul har jeg ikke rukket å tenke - men gleder meg til å komme dit når den tid kommer :-)

  Denne ene gangen pakket jeg så forbanna fornuftig som det bare gikk ann, veide min lille lånte koffert som var godkjent for håndbagasje, 8 kg ! Jeg gikk stolt til innsjekking og tenkte at jeg kan virkelig pakke enkelt for noen dager i varmere strøk. Og hva skjedde? Jo madammen på Ryanari påsto at NEI, den kofferten jeg hadde, den var ikke godkjent for håndbagasje - 40 Euro takk ! Fader, hvor blir det av det av vi kjerringer oss i mellom tar vare på hverandre sier jeg bare....

  SvarSlett
 21. Jeg syns faktisk at gleden med jula blir litt borte om vi skal begynne å tenke på den i september eller oktober. Tror ikke det er mange menn som gjør det samme? Men jeg skjønner jo at om man først skal lage noe, så må man starte litt i forkant. Lykke til med inspirasjonen, sikker på at du får til et fint teppe!

  SvarSlett
 22. Jeg har begynt å TENKE... Men kjenner jeg meg selv rett, blir det som vanlig travelt i desember. Og det er jo i grunnen da det skal være gavekjøp. Jul i oktober er feil. Men skal man lage selv, er det lurt å begynne nå!

  Jeg har også planlagt juletreteppe i mange år, og for ca 7-8 år siden trodde jeg at det skulle lages av brun strie. Heldigvis ligger stria i en tett pose fortsatt, for den vil jeg ikke se i nærheten av symaskinen!!! Du har valgt ei mer fornuftig stoffhylle,- jeg må nok følge ditt eksempel.

  Jeg gleder meg til å bli inspirert av ditt ferdige resultat! :-)

  SvarSlett
 23. Jeg har begynt å tenke på jula. Her pynter vi ikke noe før det blir desember, men i husfruas hode surrer og går det jevnt. Holdt på å kjøpe KK Jul på butikken i går, men fant ut at det var vel tidlig. En halv julegave er innkjøpt, ellers er det vel ikke mye som er ordnet. Juletreteppe har jeg også tenkt til å sy, men vi snakker hvert fall tre år frem i tid. Hjelper visst på å ha symaskin i hus, har jeg skjønt, så inntil da får teppet godgjøre seg i hodet.

  SvarSlett
 24. HVA!? Jul? Nei, nå ble jeg faktisk litt stresset. Hadde lovet meg selv å være ufint tidlig ute i år, og faktisk prøve å lage gaver denne gangen. Hm?

  Jeg gleder meg til å se hva du får til- og så satser jeg på å kjøre nytt juleopplegg neste år istedet. Denne gangen får jeg bare holde på tradisjoner og klikke litt i vinkel i midten av desember. Det er nesten litt kos over det og...

  Lykke til med prosjektet. Hat full tillit til deg!!

  SvarSlett
 25. Ikke før jeg så dette. Sukk.

  SvarSlett
 26. Jeg begynner ikke å tenke på julen før i slutten av november. Etter som jeg ikke har så mange å kjøpe julegaver til og jeg som oftest vet hva jeg skal kjøpe går det som regel greit. En dame jeg kjenner pleier å sende meg julebrev i oktober og november.

  Cecilie

  SvarSlett
 27. Hurra, i år har jeg faktisk ikke bare seriøst planlagt et par juleting allerede, jeg har faktisk IKKE irritert meg over at andre ligger femti hakk foran meg i løypa, f.eks Nille og Plantasjen, ja. Jeg gleder meg, jeg ! :)

  Lykke til med teppet, skal se det går fint ;)

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...