søndag 30. oktober 2011

Oktober i fjor

Vi er ikke kommet til romjula og den obligatoriske årskavalkaden ennå, men jeg ble sittende i går  kveld og lese mange av mine tidligere innlegg her Innerst i veien.

På facebook har du en sånn fin sak som forteller deg din status fra samme dato i fjor og i forfjor. Nå titta jeg litt på bloggens innlegg fra oktober 2010. Og vi kan oppsummere slik:

Trollet påsto hun kunne lukte meitemark. Jeg antar det regna mye i oktober i fjor også.

Mannen fikk lyskestrekk da han prøvde å gjøre freestyle danserekker som Trollet. Ingen god idé, han sliter fortsatt med den idrettsskaden.

Jeg rydda kjøkkenskapet og fant pepperkaker med utløpsdato 2003. Har jeg rydda i det skapet der på et år, mon tro?

Jeg var på "bli venn med symaskina-.kurs". Ohoi, var det en god beslutning i fjor høst. Syfus Symaskin, Sybilla Overlock og jeg har titt og ofte dater. For tida er det julegaver som står på agendaen. 

McDonalds fikk applaus fra undertegnede for å ha bytta ut de ubrukelige plastlekene med bøker. Sist fredag oppdaga vi at de har gjort det samme nå. Trollet var først litt skuffa over at de hadde slutta med smurfefigurene for hun hadde ikke rukket å få komplett samling. Sånn er det når foreldrene nekter å ta til seg utsagn som "Vi trenger ikke spise for å få smurf, man for lov å kjøpe bare smurfen". Men boka var fin så hun kom raskt over smurfenederlaget.

Allerede 22. oktober var det snø - og bilen hadde ikke vinterdekk. Men Trollet hadde nye Cherrox i beredskap. Bilen er klar for snø i år.

Torsdag var også da en fin tv-kveld med Dag og Torsdagkveld fra Nydalen.

Trollet hadde på det tidspunktet mista fire tenner. Nå har jeg kommet ut av tellinga og barnet spør dessuten stadig hvor mange tenner man egentlig skal miste og mora blir stadig svar skyldig. Må sjekke opp fakta her.

Pappskiva med avtrykk av Trollets fot som jeg har i veska for å kunne kjøpe sko når hun ikke er med, var ny oktober 2010. Øh, på tide å lage en ny med andre ord.


Bloggen er jammen meg et nyttig oppslagsverk og redskap for å huske ting. Mann og Madame er stadig uenige om når hendelser faktisk fant sted. -Det var da i januar, var det ikke? -Nei, det må være lenger sida. Vent litt så skal jeg sjekke i bloggen.

Hender det at du blar tilbake og leser dine gamle innlegg?

God søndag!
Du har vel huska å stille klokka tilbake en time?

Jeg har fått et sår på hornhinna og må droppe både kontaktlinser og sminke, så jeg gjemmer meg innendørs. Ja, der fikk jeg sutra litt på slutten også, gitt. Ja, ja.

Elisabeth

23 kommentarer:

 1. Jepp, jeg leser gamle innlegg og mimrer. Det er blitt mine fotoalbum, jeg er ikke lenger flink til å lime inn bilder i album, men blogger jo masse,så nå har jeg bestilt bøker av bloggen min, og er spent på resultatet. Venter på forsendelsen, men den er på vei fra Junaiten, så det tar nok litt tid...

  SvarSlett
 2. Uff..god bedring med øyet! Det er kjedelige greier!!

  ja..hender vel at jeg kikker tilbake..og tenker mitt, på godt og vondt.
  Den der saken på FB med at du kan se fjorårets status, den har jeg ikke sett...?

  SvarSlett
 3. Hehe, jeg husker noen av de innleggene. Særlig det med meitemark :D
  Jeg satt og mimra i går, de aller først innleggene mine. Artig å se.
  Nå skal vi straks på søndagstur. Og vi er seriøst ikke flink til å dra på søndagstur.
  Ellen :)

  SvarSlett
 4. Jepp - bloggen (og FB) er supert oppslagsverk for når ting har funnet sted :) Her surmuler vi også litt i dag, sykkel nr to er stjålet... så ny at den ikke en gang er blitt syklet på :(

  SvarSlett
 5. Jeg har endret bredden på bloggen og oppdaget at noen av de gamle innleggene ble rare. Så jeg har bladd meg gjennom mye av 2010. Artig.

  Et av dine jeg husker er pallen med brus du fikk i gave. Gøyale venner. Ellers vennskapet med symaskinen, og henting av Trollet - det siste topper alt.

  SvarSlett
 6. Ja klikker meg ofte tilbake og mimrer ;) Bloggen er jo som en dagbok.

  Fin Søndag!!

  SvarSlett
 7. Nei, årskavalkade vert det ikkje i år heller. Det er sjeldan eg les mine gamle innlegg, huff, eg vert berre flau eg...
  Auge- og linsetrøbbel er kjedeleg, men det er berre å ta tida til hjelp. God betring!

  SvarSlett
 8. Bloggen har blitt ett oppslagsverk for tidligere hendelser her også:) Og så lurer jeg virkelig på om jeg fant bloggen din allerede i oktober i fjor. For tipset med avtrykk av foten for å få riktig størrelse på skoen vet jeg at jeg fant i en blogg... Smart forresten:)

  Ha en fin dag, her øser det ned så det blir innedag på meg også. Fin dag å bake på og en enda bedre dag å spise baksten!
  Hanne:)

  SvarSlett
 9. Godt oppslagsverk dette, og i tillegg kommer jeg ut i bokform hvert år også, så da er det bare å bla og se;O)
  Nyt dagen og god bedring!!
  klem;)

  SvarSlett
 10. Jeg har ikke bloggen min på Facebook, men jeg begynte å blogge i juli så jeg husker alle innleggene jeg har skrevet. Å lage bloggbok høres bra ut. Ja, jeg har husket at klokken skulle stilles i natt, og jeg har skrevet et innlegg om det på bloggen i går. Punktvekkeruret mitt har jeg fremdeles ikke rettet. Det pleier bare å gå riktig hvert annet halvår. God bedring med øyet! :-)

  Cecilie

  SvarSlett
 11. Kjekt å kunne bruke bloggen som oppslagsverk:-)
  Til tross for festing to dager på rad, så har vi husket å stille klokken.

  God bedring!

  SvarSlett
 12. Javisst, bloggen er et genialt oppslagsverk! Nå har jeg bare blogget i litt over et år på den åpne bloggen jeg har nå. Men jeg blogget i årevis for familie og venner på en lukket blogg. Artig å lese på den innimellom. :-)

  SvarSlett
 13. Haha, det er noe kjent med det der, men jeg bruker mer dagboka for å finne sånt, egentlig :)) Men hei, nydalen så da jeg også på i fjor!!

  SvarSlett
 14. Sånn sett er blogginga genialt, ja. Nå er det jo en del ting som ikke nevnes i bloggen, men på mange måter fungerer den som en fin dagbok.

  SvarSlett
 15. Artig med en liten kavalkade her - det er faktisk flere av innleggene dine jeg husker :-) Det hender seg at jeg ser tilbake jeg også :-)) Under hvert innlegg har jeg sånn 'you might also like', og den bruker jeg en del :-D

  Håper såret forsvinner raskt, slik at du slipper å gjemme deg så lenge :-)

  Ha det godt - klem Siv

  SvarSlett
 16. Det hender, ja. Og blir litt småflau. Men sånn er det å være bloggete! *hihi* Ønsker deg en god kveld! Koselig å se deg inne hos meg *sml*

  Ciao!

  SvarSlett
 17. Bloggen har jo blitt min dagbok, på godt og vondt - så ja, jeg leser! Men jeg ble mest imponert over naboen min som hadde lest alt her om dagen!

  SvarSlett
 18. Nei, det er sjelden jeg leser bakover- men jeg har planer om å lage meg en bok av det hele en gang... For moro... God bedring med øyet ditt!
  PS! knekkebrødene under her fristet!

  SvarSlett
 19. har ikke blogget så lenge som et år jeg.....og har ikke kommet i mimrefasen ;)
  Brukte tidligere fotoalbumene som dagbøker, men det har blitt dårligere på den fronten også :)
  kLæm

  SvarSlett
 20. Hmm...skulle kanskje bladd litt i min egen blogg..?

  God bedring med øyet!

  SvarSlett
 21. Pappa gjør det samme med bildealbumene sine, som er mye det samme som mange av bloggene. Han har ekstremt mange og ekstremt god orden. Ingen gidder å diskutere "historiske" hendelser, med ham, fordi han kan bevise alt mulig. Snømengde, antall regndager, hvem som sa hva når osv. Ganske morsomt nå å kunne sammenligne meg selv som barn med mine egne i detalj.

  SvarSlett
 22. Haha, akkurat samme oppdagelsen har jeg gjort! Egentlig ønsker jeg meg en sånn 10 - års bok, som man noterer i hver dag. Det er så gøy å se tilbake og sammenlikne årene! :)

  SvarSlett
 23. God oye-bedring!

  Jo, jeg bruker ofte bloggen som oppslagsverk! Saerlig for oppskriftene mine... men ogsa for a sjekke nar noe skjedde.

  Kanskje Blogger burde lage en slik last-year status for bloggene ogsa? Eller noen andre? Ikke meg.

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...