lørdag 29. oktober 2011

En skikkelig - og litt forundra husmor

Ja, nå haster det med å få utført planene for 2011 som jeg så kjekt satte i høyremargen i januar.

I dag kan jeg endelig huka av "Bli skikkelig husmor med hjemmebakt knekkebrød". Det tok meg ti måneder og to uker å skaffe ingrediensene.Det tok meg ti måneder og tre uker før det var hjemmebakt knekkebrød å by på i heimen.

Og kanskje kan jeg ikke kalle meg skikkelig husmor heller, for jeg hadde to gode hjelpere til å måle og blande, Trollet og Kusine.


For det er jammen meg en del sunne saker som skal oppi den der knekkebrødrøra. Havrekli og kruskakli har forhåpentligvis lang holdbarhetstid.  Spellingen på pc'n foreslår her drektighetstid, men det må da være feil..?


Eller så får jeg bare blande til mer knekkebrødrøre og diske opp med flere knekkebrød framover. Og det er sikkert ikke utenkelig, for jeg må si at denne husmora er litt forundra over hvor enkelt og kjapt det var. Ja, om man ser bort fra de ti månedene og to ukene det tok å få skaffa til veie alle ingrediensene.

For det var jo "piece of cake" og jeg lurer på om det ikke burde stått "Bli skikkelig husmor med hjemmebakt bløtkake med marsipanlokk" der i høyremargen for at det skulle vært en skikkelig utfordring. Noe å tenke på for 2012?

Jeg har lest at man skal oppbevare knekkebrødet i papir. Andre har kommentert "nei, jeg har det i boks, går helt fint". Så jeg putta mine i papir, i en boks. Det må vel være greit.Du finner glatt mange knekkebrødoppskrifter om du søker etter det. Jeg brukte sånn cirka oppskriften til min navnesøster med Ord over grind. De fleste oppskrifter har 2 dl. av i alt 7 ingredienser og 7 dl. væske. Så for den som er vågal er det bare å prøve seg fram og øke og minke det man ikke er så begeistra for eller er spesielt begeistra for. Jeg har vel ikke noe spesielt forhold til sånt som linfrø eller kruskakli, men solsikkekjerner er jeg forsiktig med. Eller er det bare meg som plages når de skal ut av kroppen igjen. Too much information? Beklager.

Om knekkebrødet smakte godt? Jada, i det minste smakte det veldig sunt. Men de to åtteårige bakehjelpene, nei de ville ikke ha. Vedder for at de hadde ville smake om det var hjemmebakt bløtkake med marsipanlokk, ja.

Og det vanker husmorpoeng her. Ja er'u gæærn, de skal jeg ha. Fem poeng har jeg innvilga meg for sunne, hjemmebakte knekkebrød.

Elisabeth, skikkelig husmor

.

26 kommentarer:

 1. Ja, men skikkelig husmor ma du jo kalle deg na! Imponert er jeg. Blotkaka med marsipan kan jo bli 2012 prosjektet!? Rom ble ikke bygd pa EN dag, vettu! :-)

  SvarSlett
 2. har bakt sånne knekkebrød en gang jeg også. synes de er veldig gode jeg. med smør og gulost på.. hehe.. kanskje ikke sundest pålegg da men...
  et tips om det er vrient å få de solsikkekjernene ut igjen er å finhakke de... da merkes de ikke så godt som store frø i knekkebrødet heller. For de som liker det mindre frøete..
  Flink er du! 5 poeng innvilget fra min side!

  SvarSlett
 3. 5 poeng er dette sannelig verdt!! Jeg er avhengig av disse med geitost på, nyyydelig! Jeg har de i en kurv på benken med et klede rundt..ikke legg dem i plastboks!
  Kos deg i kveld, klemmings fra meg som nå går på med strøk 2;)

  SvarSlett
 4. Grattis! Marsipankake ser nok litt mer fristende ut, synes du bør satse på det utpå nyåret:)

  SvarSlett
 5. Bra jobba! 2-åringen her foretrekker hjemmebakt knekkebrød (eller "pekkabøøh", som han kaller det, framfor både brød og bortelagd knekkebrød. 5 husmorpoeng er underbetalt, det tar jo 200 år å steike spetakkelet når det støtt skal ut av ovnen og deles opp, byttes plass osv. Jeg har ikke varmluftsovn, da. Kanskje det er problemet. Utstyret, ja.

  SvarSlett
 6. Hurra!
  Grattis!!

  De så skikkelig gode ut!
  Jeg er også på g hvert øyeblikk.
  Har gjort unna første etappe med å skaffe ingredienser i hus, så gjenstår bare den tyngste delen...
  Få ut fingern og faktisk gjøre det...hehe..

  Fin fin lørdag te dæ! Siw

  SvarSlett
 7. Jeg bare svir mine. Tre ganger på rad, da skulle man tro at jeg hadde lært å føge litt bedre med på slutten.

  SvarSlett
 8. Gratulerer!! Eg var på nippet til å sende deg oppskrifta, for dette greier jo til og med eg....
  Eg har mine i boks, kanskje eg skal prøve papir.
  Dei er knallgode når dei er nylaga, men taper seg litt når det går ei tid.
  Du bør slå til med kake, det har jo Pia gjort. Og eg treng fleire morsomme oppskrifter for å få lyst til å bake kake. Eg ser fram til at det kjem ei DIY på bløtkake med marsipanlokk og slike danderte roser oppå ;) Heia Elisabeth!!

  SvarSlett
 9. mmm ser BRA ut. :-) Synd det tar sånn tid å få tak i alt som skal i,ellers skulle jeg jammen slengt meg med på husmorbølgen.. ;-)

  SvarSlett
 10. 5 poeng for knekkebrød og 10 poeng for frø som kommer ut hele!!!! Tror jeg flirer meg ihjel!!!!!!

  SvarSlett
 11. hehe...da var det godt du kom i mål i dag! Dette ser jo riktig så knaskende godt ut! Denne uken har jeg laget 3 omganger med knekkebrød, de har ben å gå på her i huset:))
  Kos dere med knekkebrød og lørdagskveld.
  Klem Anne Karin

  SvarSlett
 12. Se der ja! Det har jeg ventet på vettu :) Jeg plages ikke av solsikkekjernene... hehe - synes nesten de er det beste i knekkebrødene jeg ;)

  SvarSlett
 13. Jeg har aldri smakt hjemmebakte knekkebrød. Du er flink, men jeg lurer på en ting: Bråker hjemmelagde knekkebrød like mye som kjøpeknekkebrød? Ha en fortsatt fin helg! :-)

  Cecilie

  SvarSlett
 14. gratulerer!

  Da blir det marsipankake neste år?

  SvarSlett
 15. Eg er imponert!! Dei såg jo frykteleg sunne ut ja, her må det hurmorspoeng til så det held:) Du får nokon fleire av meg om du et alle også;)

  SvarSlett
 16. Gratulerer med vel fortjente husmorpoeng! Var ikke 5 litt lite da?

  SvarSlett
 17. Ja, nå fortjener du jammen meg mange poeng...Jeg har også lagd slike knekkebrød, men tåler kun å spise ett pr. dag. Spiser jeg flere, blir det for mye fart på mage- og tarmystemet mitt.

  SvarSlett
 18. 5 poeng var da litt lite?
  Syns du fortjener minst 20.
  ;-)

  SvarSlett
 19. Knekkebrød, ja... Flink! Hvordan går det med juleteppet?

  Hilsen hu som hadde ett! nyttårsforsett. Det er fortsatt 2 måneder igjen av året...

  SvarSlett
 20. Flinkis :-)

  Tror du forresten skal gi deg litt mer kredit - tar jeg ikke helt feil, så tror jeg bare du har brukt NI mnd og tre uker ;-)

  SvarSlett
 21. Disse SER iallefall helt perfekte ut, Elisabeth:) Har heller ikke bakt knekkebrød...men nå fikk jeg ny giv:) Solsikkekjerner er godt, også tygger jeg dem godt istykker jeg da;)
  Fin søndag til deg fra Trine:)

  SvarSlett
 22. wow de så gode ut, synes 5 poeng var litt i underkant når du tenker på hvor lang tid du har brukt for å gjennomføre dette, synes noe sånt som 15-20 poeng hadde vært bedre :)

  SvarSlett
 23. Valiana~ Ho ho ho du har helt rett. Merkelig at ingen har bitt seg merke i det før deg. Eller det kan jo godt hende at noen har det, men ikke sagt i fra, bare konkludert med at mulig den husmora kan bake knekkebrød, men regne kan hun ikke. Ha ha ha, nå blei jeg flau. Huff.

  SvarSlett
 24. Gratulerer med bakinga.

  Her er en annen oppskrift på kbekkebrød. Selv om de er glutenfrie så er de faktisk gode likevel. Tynne, tynne og som nystekt faktisk kan spises som snacks.

  SvarSlett
 25. Ikke meningen å gjøre deg flau altså :-) Tenkte bare å gi deg litt mer credit :-D Så langt i husmorsskolen har jeg ikke kommet ennå...jobber med saken...!

  SvarSlett
 26. Hurra for knekkebrødbakst!!! Du skal se Wasa har mistet en av kundene sine, ved at fler i familien din får smaken på dette. utrolig hva slik småTroll kan vende seg til,når det gjelder smak :o)

  Forøvrig vil jeg si det er så hyggelig å besøke bloggen din. Ofte får jeg et smil om munn, blir inspirert eller kanskje undrer meg litt? Det liker jeg :o)

  Og en ting til; nydelig øyenfarge du har, navnesøster. God bedring!

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...