onsdag 8. mai 2013

Gåte eller regnestykke?Det er en gåte for meg at noen elsker matte og matteuttrykk kan til tider være en gåte, men å påstå at det er en gåte hvor mange antrekkskombinasjoner man får av tilsammen 16 plagg, det er vel å trekke det litt langt?


4 skjerf ganger 4 par sko ganger 4 trøyer ganger 4 bukser. Det er 256 kombinasjoner. Flere om du er skikkelig gæærn og kombinerer en støvel og en sko osv. vil jeg mene.

Ja, det var svaret på den gåten....Det var vel et regnestykke?


Vg får jakte videre på verdens største tall.


Elisabeth, nå også med matteleksjoner - harru sett!


7 kommentarer:

 1. Og så var jeg plutselig inne på denne bloggen.. Har en skikkelig bloggrunde her i kveld.. Og her stoppet jeg opp... :-) Leste dette i dag, jeg også, og himlet med øynene over "gåten"! Får håpe de er mer heldig i jakten på verdens største tall :-)

  SvarSlett
 2. Matematikk er jo ofte gåtefullt.

  SvarSlett
 3. Matematikk, ja. Kanskje man er flinkere enn man tror? Å være flinkere enn VG er jo ikke så vanskelig, men de lager jo mye man kan le av, iallefall. Flink :D

  God helg!

  SvarSlett
 4. Hahaha, jeg så den der, og jeg tenkte ikke over det engang. Mulig fordi jeg er en av dem, hvis matte alltid vil være en gåte uansett... :P Er ellers veldig opperksom på feil bruk av ord og begreper i media. Særlig VG og Dagbladet ;)

  SvarSlett
 5. Gåte, matematikk eller ren og skjær pinlig journalistikk.... Så også saken, vemmet meg ikke bare litt, gitt!

  SvarSlett
 6. Ingen gåte, så det så!

  SvarSlett
 7. Jeg elsker tall! Og jeg digga programmene til denne fyren da de gikk - husker jo ikke hva han heter da ;-) Om du har lyst til å finne litt spennende med matte, så anbefaler jeg ei bok som heter "Talldjevelen" :-)) Høres litt nerd ut nå, merker jeg :-P

  Ja ja, god helg - klem Siv

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...