søndag 12. mai 2013

3 skritt til bedre samvittighet og utsikt

Rundt lunsjbordet en dag bemerka en kvinnelig kollega (eldre enn meg) hvor skitne kontorvinduene var.

-Jeg tror det der er en generasjonsgeie, repliserte annen kvinnelige kollega (født på åttitallet en gang) Mine venner er ikke så opptatt av å vaske vinduer. Det tror jeg er mye viktigere for de som er en 10-15 år eldre...

Jeg er jo "10-15 år eldre" og følte meg truffet. På denne tida av året hvor sola igjen titter fram, er det mange av oss som plutselig blir opptatte av vindusvask - eller mangel på sådan. Undertegnede intet unntak.

Jeg synes vindusvask er noe pes og utsetter det i det lengste og lenger enn det. Ute kan jeg søle så mye jeg vil og vifte nalen fri for vann, men samtidig trenger jeg gardintrapp for å komme til øverst på vinduene. Innendørs trenger jeg ikke den, men der er det dill i vinduene (også kjent som pynt) som må flyttes på for å komme til. Jeg har sverga til Nylonvask på blå tube og nal i alle år. Jeg liker å svinge nalen i fine buer, men vindussprosser er mer koselig enn praktisk og vanskeliggjør den svinginga. Men nå er det slutt på Nylonvask og nal!

Det enkle er ofte det beste! Det utsagnet har ikke Rema enerett på.

Jeg spanderte en femtilapp på to vidunderkluter på Nille. 50 kroner har man råd til å sløse bort om det viser seg at produktet ikke holder hva det lover.

1. Først bruker man den gule kluten og påfører varmt vann, ja kun varmt vann, på rutene.

2. Deretter tørker man over med den blå kluten.
3. Ferdig!

For godt til å være sant!?
Ok, jeg må fortsatt dra fram gardintrappa og flytte på dillet i vinduskarmen, men guuuuuuuuuuud så mye mindre vannsøl det blir og så mye raskere man er ferdig med jobben.

Raskere ferdig så man igjen kan slenge seg på sofaen og nyte utsikten. Ah, jeg elsker å være effektiv! 


Elisabeth

PS. Jeg er absolutt ikke sponsa av Nille, men finner jeg et så godt og billig produkt, ser jeg det som min plikt å underrette andre like slappe husmødre. 

19 kommentarer:

 1. Jeg sier meg hjertens enig. Fikk dette tipset av noen for en liten stund siden. Trodde ikke det var mulig. Kjøpte med skepsis de to klutene på Nille. Sier bare: Takk og amen!

  SvarSlett
 2. Skal sporenstreks få tak i vidunderklutene!

  SvarSlett
 3. Skjønner at jeg må på Nille en tur :-)

  SvarSlett
 4. Skjønner at jeg må på Nille en tur :-)

  SvarSlett
 5. Mens jeg sitter her og lurer på hva trinn to var, for dette hørtes for godt ut til å være sant! SÅ enkelt? :O

  Hilsen født-på-åttitallet-men-likevel-opptatt-av-rene-vinduer

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha, godt observert. Skrivefeil, selv om en kunne tro det var bevisst.

   Slett
 6. Dette er faktisk så enkelt! Men du trenger ikke bruke varmt vann! Det skal maks være 30 grader;) Jeg har vaska vinduer på denne måten i 20 år, med kluter fra Norwex. De er hakket bedre enn Nillekluter (jeg har mine ennå), litt dyrere ja - men kvaliteten svarer for seg;) (Ikke sponset av Norwex)
  Se her: http://norwex.no
  Prøv også gulvsystemet. Min gulvmopp er også 20 år snart. Funker fjell og gulvvask er lett som en lek!

  SvarSlett
 7. Skulle ønske du hadde postet dette tre dager tidligere.. Da vasket jeg nemlig vinduene for andre gang i mitt liv (født på åttitallet!) Men, siden Mannen (som er født et år tidligere, og derav har vært vindusvaskansvarlig til nå) lo høyt da han så resultatet, så kommer kanskje tipset til sin rett likevel. (Men ham får kjøpe de selv!)

  SvarSlett
 8. Takk for tipset! Må besøke Nille i morgen den dag! Jeg er født på slutten av 60-tallet og har observert at mine vinduer er grusomt skitne. Og har kviet meg for å ta tak. Har også holdt meg til Nylonvask og nal/klut, men egentlig ikke vært helt fornøyd.

  Nå blir det kanskje rene vinduer til den 17. mai. :-)

  Irene

  SvarSlett
 9. Hm.. jeg tror det er noe muffins med trinn to jeg også. Det er sikkert DER all jobben ligger, med såping, skrubbing, rubbing (ok, kanskje ikke alle har katter over hele vinduet, men...) mer såping, naling... sukk.. ja..

  SvarSlett
  Svar
  1. Ok ok, for at ingen skal tro at det finnes et punkt 2 jeg holder skjult så har jeg valgt å rette opp skrivefeilen. :-)

   Slett
 10. Jeg er eldre enn deg. Og null opptatt av vindusvask.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er vel ikke noe å skryte av, Pia! Verken det ene eller det andre... :-)

   Slett
 11. Vi er vel født på 70-tallet, du og jeg, men jeg merker bare det vindusvaskebehovet når min mor kommer på besøk... :) :) Men - litt alvor-utstyret er alltid viktig når man skal gjøre en kjedelig jobb. Selv elsker jeg nal :)

  SvarSlett
 12. Å, gjett om jeg skal kjøpe det produktet! Bedre reklame enn dette kan en vel ikke få ;)

  Tja, generasjonsgreie? Født på 70 tallet, så burde jeg vel føle meg truffet.. Nei jeg gjør ikke det. Vinduer blir vasket dersom muligheten er der. Og tiltakslysten.. hehe..

  Men noen ganger er det ekstra fint med rene vinduer da ;)

  SvarSlett
 13. Og forresten så har jeg alltid brukt noe billig skvip av kluter og vindu-jif.. Og dopapir/avis.. Det blir da rene vinduer?

  SvarSlett
 14. Siden du er mitt store forbilde på husmorfronten, er klutene både kjøpt og testet etter at jeg leste dette innlegget. Og ja - de virker! Hilsen Bergljot, som også er eldre og antakelig mindre opptatt av vinduer enn deg :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Om jeg er ditt husmorforbilde har du lagt lista lavt.... :-) Like greit det.

   Tommel opp for reine vinduer i Bergljot-heimen.

   Slett
 15. Klutene er innkjøpt, testet og absolutt godkjent!! Og så mye greiere det var å ta vindusvasken på denne måten. Så takk for tipset! Og vinduene ble rene og det er nesten så naturen kom inn i stua. :-)

  Ha en flott 17. mai med rene vinduer du også!
  Irene

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...