lørdag 20. juli 2013

Campingliv. Sånn på orntli'

Jeg føler jeg må skrive noe positivt om campinglivet etter det surmaga innlegget for en liten tid tilbake. Det var jo tross alt ikke sånn at vi satt kalde inne i et telt med vann til knærne og forbanna værgudene.

Neida, vi bodde i en nokså fænsi campinghytte i Nederland. Campinghytter anno 2013 har gode madrasser, reint sengetøy, innlagt vann (dog med dårlig trykk i dusjen), vannklosett, kjøleskap og tv med både nederlandske og tyske kanaler.

Akkurat denne hytta hadde til og med en ganske så velfrisert hageflekk også. Jeg er ikke så bevandra i campinghyttehage-verden, men en egen hage-buddha er vel ganske eksotisk eller hva?
Se så fjongt og idyllisk! Far og barn i lek i sola utenfor hytta. Familie-harmoni på sitt beste.
Dette var den dagen det var sol. Da var vi en times tid på stranda og ble sandblåst over hele kroppen. Aldri har det vært mer viktig å holde munn for å si det sånn. Solkremen på kroppen ble deilig peeling. Vi kunne ha droppa den solkremen forresten. Rakk ikke å bli solbrent på den korte timen vi holdt ut. -Neste gang leier vi oss en vindskjerm, var vi enige om. Men det ble ingen "neste gang" for strandtur, gitt. Innendørsbassenget på campingplassen ble flittig brukt.

Det kunne vært verre enn at de helt store soldagene uteble. Langt verre. Ikke noe galt skjedde. Bilen brøt ikke sammen, kloakksystemet i hytta fungerte, hyttenaboene holdt ikke rai-rai-fest utover natta og det pøsregna ikke. På grunn av vinden var det nesten ikke flyvende dyr av irriterende art heller.

Når det kommer til mote og outfits er visst alt lov når man er på kææææmping. Jeg er jo ellers veldig opptatt av at undertøy skal matche og sånn, og får allergisk reaksjon av prikker i kombinasjon med striper eller sorte sokker i brune sko. Det skal innrømmes at jeg ved et par anledninger bevega med rundt hytteveggen iført rosa ullsokker i åpne sandaler med bling på,  det er tross alt ferie,  men når jeg skulle trave tvers over plassen bort til svømmebassenget til offentlig skue passa jeg på å igjen være riktig kledd. Hallo, badedrakt og håndkle må jo være i samme fargenyanse, daaaaah. 


Litt primitiv kæææmping bedrev vi likevel, til tross for den fænsi hytta. Den var jo ikke så velutstyrt. Blant annet mangla det suppeskåler. Så man tager hva man haver, som det heter. Desilitermål og en isboks bragt hjemmefra funker fint det også. Ohoi, nesten ordentlige kæmpere.
Ok, det var sol en halv dag til. Vi spiste både en frokost og en suppemiddag utendørs.

Jada, det mangla suppeskåler, gratis wifi,  trykk i dusjen og skjærefjøl, men én ting var det der som Mannen satte stor pris på. Han er nemlig skrudd sånn sammen at han slenger alt han skal ha med seg i én bag (og boikotter Madammens system med ett kolli for sko, ett for badetøy, ett for lesestoff og digitale hjelpemidler osv.) og synes det er en uting å pakke ut av denne ene baggen. Så derfor ble klesskapet i hytta en innertier for ham. Se, en svær hylle hvor den svære baggen kunne settes rett inn. Lykke!

Vi hadde en koselig ferie, opplevde mye, så masse, kjørte enda flere mil og testa mange bensinstasjondoer underveis. Alle var enige om at det var en fin tur. Så det så!


Elisabeth, campingturist...sånn nesten3 kommentarer:

 1. Jeg beundrer alle som reiser på campingtur! Jeg betaler heller for en hotellseng, pysa! Og flaks at vi hadde bestilt, siden bilen sa takk for seg rett før ferien:) Men når jeg leser om din tur, tenker jeg at en gang skal vi prøve...

  SvarSlett
 2. Jeg får gåsehud jeg:) Synes du er tapper:)
  Vi har hatt tre uker ferie på hytta vi, uten innlagt strøm og vann:) Det regne og var kaldt i de tre ukene(bortsett fra to dager,men det har vi jo glemt). I morgen er det meldt sol og varme og da skal vi på jobb:)))
  Ha ei fin uke da du:)
  Trine

  SvarSlett
 3. Høres lekkert ut! NAJS, om du vil også.

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...