torsdag 4. juli 2013

Krøn 5 venstre

Det er ikke til å komme bort fra at det helst er Mannens mindre elskelige sider som omtales i denne bloggen, men nå skal jeg jammen meg vie spalteplass til å skryte av denne hubben min.

Vi skal på bilferie nedover Europa. Eller, det var jo det Mannen ønska. Sånn ned til Italia og sånn. Men med en hustru som blir rastløs før Svinesund og som i tillegg har en blære på størrelse med en ert, så ble denne europaturen raskt begrensa til å gjelde Sverige, Danmark, Tyskland og med endelig destinasjon Nederland.

Og skal man på biltur, så skal man på biltur. Det innebærer ikke bare å sy seg bilkjole (link), men også grundige forberedelser når det gjelder kjøreruta.

Og er det noe Mannen er god på så er det akkurat det. Kveld etter kveld (nå holdt jeg på å skrive natt etter natt og med det insinuere at gubben aldri kommer seg til sengs og dermed er ekstra morgengretten påfølgende dag, men nå skulle jo dette være et skryte-innlegg, så....) har Mannen sittet foran pc'n, lett opp kjøreruter etter lengde og severdigheter, plottet inn og skrevet ut. I år har han fiksa hele ferien. Jeg har kun bidratt med å nikke og svare positivt på hans vei-, ferge- og hotellforslag. Veldig deilig!

Så forleden kveld fikk jeg ei feit blekke i fanget. En komplett kjørebok!
Forsida viser hele ruta, inndelt i etapper.

Inni finnes det ikke bare kart over kjørerute inn til og ut av byene hvor vi skal overnatte....
...men også en detaljert beskrivelse med veinummer, tidsangivelse og det hele for hver dagsetappe.
Et fantastisk stykke arbeid, synes jeg. Så han fortjener skryt.

-Men har dere ikke GPS, lurer du kanskje? Joda, det har vi. Men det er bedre å bruke hodet (og kart av den gamle sorten) enn å stole på en GPS. Det er det nok flere som har erfart.

Som en kompis, til daglig bosatt i ei lita bygd i vest, som forrige uke henta en leiebil i ukjente Barcelona. Han skulle nok ønske han hadde vært like forberedt med en kjørebok som dette. I stedet hadde han vært økonomisk og medbragt sin egen GPS fra Norge og var rimelig lost da det viste seg at den slettes ikke virka sør for Alpene. Bygdegutten var en smule svett da, måtte bruke noen kroner på å laste ned kart på mobilen, men overlevde heldigvis storbyen.

Men vi har altså denne flotte kjøreboka tilgjengelig på hele turen, i tillegg til GPS. Og siden Mannen kjører og jeg er kartleser, så blir det min rolle å rope ut krøn 5 venstre lang høyre osv. Håper hjelm ikke er påkrevd....


Elisabeth, snart proff kartleser for rallyektemann11 kommentarer:

 1. IMPONERT! Igjen! Har også bilferie på agendaen i sommer- og har verken bilkjole, GPS eller en slik flott kjørebibel! Hvordan skal dette gå!? Følte meg plutselig som en useriøs feriere...

  Uansett-ønsker dere en veldig fin tur! Dette må jo bare bli bra :)

  SvarSlett
 2. Han fortjener skryt, ja! Jeg ville likt ei sånn blekke - kjekt å følge med:)

  SvarSlett
 3. Så fin kjørebok, til og med jeg kunne skjønt et slikt kart. :-) Kartet jeg skulle lese fra Sunne til Flisa funket ikke... for å si det sånn.

  God ferie!

  SvarSlett
 4. Flott kjørebok! Vi skal også på bilferie i Tyskland. Har en noe tynnere kjørebok, men har med det viktigste:). Kan det meste nå etter en del år på Europa-ferie:). Gooood tur!

  SvarSlett
 5. Wow! Det var eit stykke skikkeleg arbeid.
  God tur

  SvarSlett
 6. Wow, det der ser betre ut en NAFs veibok!! (Ehh, ja, den gjeld vel berre i Norge, ikkje noko tess der ute likevel). Men kva tyder "krøn" på kartlesarspråket? *nysgjerrig*

  Det var forresten ein utruleg stilig kjole du hadde sydd til turen, med dei raude detaljane rundt livet og i skoa som skikkeleg prikken over i'en. Endå eit wow!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for kjole-ros. :-)
   Krøn er en bakketopp hvor du ikke ser veien videre. Synes det er et pussig ord så jeg har merka meg det når jeg har fått et glimt av rally på tv. Kan ikke briljere med ytterligere rally-kunnskap. :-)

   Slett
 7. Dette blir bra! Husk å skryte ekstra mye! Evt lag diplom for god planlegging etterpå;) Det blir ALDRI glemt! Og du har mye å gå på i senere anledninger......

  SvarSlett
 8. Imponerende! Jeg har innsett at jeg aldri blir kartleser i rally siden jeg må ha en tenkepause når det er snakk om høyre og venstre...

  SvarSlett
 9. Man får i alle fall mere ut av bilferien når man planlegger.
  bare man ikke planlegger så grundig at man går glipp av det meste...
  Ta seg tid til mange tissepauser og stopp er lurt:-)

  God tur..

  SvarSlett
 10. IMPONERT!! Tar av meg hatten altså. Sånn mann liker vi. :) Husk å sleng inn litt Solberg-engelsk. ;)

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...