lørdag 10. august 2013

Politisk engasjement og det ytre

Valgkampen før årets Stortingsvalg er godt i gang. Hele sommeren har landets kjente og mer ukjente politikere reist land og strand rundt for å opptre med ballonger, klemmer og roser.

Jeg må innrømme at jeg ikke har engasjert meg så mye. Jeg har planer om å stemme på det partiet jeg har stemt på ved de siste valgene. Ingen enkeltsaker har fått meg til å titte opp fra krimboka eller spillet jeg har holdt på med. Det er mer andre detaljer som får meg til å stoppe opp.

Jada, eldresaken er viktig, men det som først og fremst fanger mitt blikk i denne facebook-posten fra statsministeren er den sterkt framtredende månen til helseministeren! Oj til den. Og litt oj til min egen overfladiskhet. "Det skal være godt å bli eldre". Eh ja, med den alderdomsmånen så har vel herren til høyre peiling på hva det dreier seg om. Og hans grånede kompis til venstre likeså.

Tida da man kunne identifisere SV'ere på palestinaskjerfet og SP'ere på Felleskjøp-capsen er muligens forbi, men likevel dukker det opp skikkelser som styrker ens fordommer om prototyper. Som disse to unge mennene som ble intervjuet i et innslag på Dagsrevyen søndag kveld.
Kan det være noen tvil om at disse "uniformerte" kjekkasene deltok på et arrangement i regi av Høyre?

-Vi vinner lett....eller ikke lett, men någenlunde,  uttalte de eplekjekt. Herlig!

Og det er ikke bare jeg som er mest opptatt av de ytre faktorer i valgkampen. Niåringen har flere ganger uttrykt bekymring for at Erna skal bli statsminister. -Da må vi gå med skoleuniform! Ja, vi har alle våre fanesaker.

Er du engasjert i valgkampen, har du noen saker som engasjerer deg, eller er du like overfladisk som meg?


Elisabeth, med stemmerett


12 kommentarer:

 1. Like overfladisk, kan det se ut til. Kommer sannsynligvis også til å stemme det samme som forutgående år. :)

  SvarSlett
 2. Vel, jeg må vel innrømme at når det kommer til stykke - er det litt uinteressant med valgkamp. "Ord betyr ingenting, om det ikke vises i handling" ....synes jeg kan være passende tilbakemelding til de aller fleste politikere her i landet.
  Er usikker på hvem som får min stemme, ingen soleklare favoritter har utmerket seg.
  Fin ny uke til deg.

  SvarSlett
 3. Er vel ganske overfladisk, har mitt parti som jeg skal stemme på. Men har tatt disse valgbarometrene, og da dukker det opp mange andre partier som jeg visst burde stemme på?!

  SvarSlett
 4. Valgkampen syns jeg ikke er så spennende. Den er mildt sagt forutsigbar så langt. Jeg kommer nok til å stemme som før, så da kan en jo bruke tid til andre ting.... Har også tatt test på valgbarometer, og treffer ikke så verst. Det kommer opp et par ekstra alternativer :-)

  SvarSlett
 5. Jeg er så gammel nå, at jeg for lengst har bestemt meg. Har hørt disse gamle traverne i mange debatter og jeg vet akkurat hvem som skal si hva, før de har sagt det. Syntes riktignok det var litt gøy å se Jens som drosjesjåfør ... den må du se :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var innslag om Jens Stoltenberg både på TV 2 og NRK. Videoen var morsom. :-)

   Slett
 6. Nei, jeg er ikke politisk engasjert, men jeg stemmer ved hvert valg. Jeg har stort sett stemt på samme parti.

  Cecilie

  SvarSlett
 7. Det verste for meg i år, er at jeg egentlig ikke kan stemme på "mitt" parti - siden de sniffer på en koalisjonspartner jeg overhode ikke aksepterer. Det synes jeg er vanskelig. Og jeg vet positivt at flere partimedlemmer er i samme skvisen.
  Fanden ta politisk spill...

  SvarSlett
 8. Jeg stemmer ved hvert valg, men kan ikke kalle meg politisk engasjert.

  stikker bare innom her for å takke deg for fine ord inne hos meg.
  jeg har helt detti av lasset på kommentering, det hopet seg opp så mye her rett før sommeren. Så jeg tok like godt sommerferie jeg *ler*

  Men nå er jeg tilbake og håper på å komme tilbake i bloggmodus for fullt.

  Håper resten av sommeren har vært fin og at dere er fulladet for høsten.

  Ønsker deg en nydelig søndagskveld.
  klemklem
  -Maia

  SvarSlett
 9. Er nok på ditt nivå når det gjelder det "fladiske"... Dog ikke så ille som Sputnik som kun stemmer gitaren den dagen det er valg:O
  Forstår niåringen godt jeg!

  SvarSlett
 10. Nå har man sett "Til Ungdommen" og forstår jo at man nesten ikke kan tillate seg å ikke stemme, ikke bry seg.
  *snufs*

  SvarSlett
 11. Er nok ikke veldig engasjert. Men stemte i går!
  Vi er med i en test hvor man kan stemme på nett. Så da gadd jeg stemme denne gangen.

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...