mandag 2. september 2013

Nei det er ikke utseendet som er viktig.....

Altså, skulle jeg brydd meg om at utseendet på mine bakverk ikke ligna fullt ut på originalen i boka (eller bloggen), så hadde jeg lagt ned kjøkkenet for lenge sida. Men man lærer jo at utseendet ikke er alt. Det må jo gjelde matvarer også eller hva?

Det trøster i alle fall jeg meg med. Så da er det helt ok at mine polarbrød bakt etter oppskrift funnet på Trines Matblogg verken var like symmetriske eller fløffi som proffens sine.


Trines til venstre, mine til høyre, men det var vel en overflødig opplysning....

For det er vel smaken som teller. Og smaken på mine polarbrød ble helt toppers den. Selv om jeg avvek fra oppskriften bittelitt (du begynner å ane hvorfor mine brød ikke ligner på originalen.....?!) siden jeg ikke hadde helt den melblandinga som skulle til. Ble vel en dose grovere. Men god på smak altså. Såpass at både mann og barn kasta seg over godsakene til kvelds. De stakkarne visste jo heller ikke hvordan de brøda egentlig skulle se ut....

Pålegget på slike eksklusive hjemmebakte brød burde vel vært noe i retning av Parma-skinke med vakkert og sunt garnityr, men hva valgte Trollet(9)? Nugatti!

Avvikende på påleggsfronten også.
Nybakte polarbrød er ikke hverdagskost innerst i veien, såpass kan jeg fortelle deg. Så når jeg baker på en helt vanlig hverdags-mandag, ja da oser det av husmorpoeng. Definitivt! Vi snakker tross alt om gjærbakst, sånn som skal heve noen runder og greier. Ja, finmalte havregryna gjorde jeg også, ohoi. Elting, heving, rulling, kjevling, prikking og alt sånn. Og så gikk det kun seks brød om gangen i stekeovnen, fire brett til sammen. Utfordrende når man kun eier to stekebrett og kjøkkenbenken er på størrelse med ei fjøl (og det har selvfølgelig ingen sammenheng med at man har så mye rot i skapene at benken blir tatt i bruk som permanent lagringsplass...) Blir definitivt mange husmorpoeng detta.


Men nå må jeg hvile.....


Elisabeth, sliten baker

17 kommentarer:

 1. Hihi, jeg prøvde de samme polarbrødene forrige uke. Kom på den lure ideen å doble deigen siden vi er så mange... Stod og stekte polarbrød i hundre omganger omtrent...!! Men gode, ja!

  SvarSlett
 2. Du er god, altså! Måtte le av informasjonen om dine kjøkkenbenker - det hørtes veldig kjent ut :)

  SvarSlett
 3. Kan jo bli sliten av mindre...jeg hadde også helt klart gått for nuggis på baksten forresten! (altså hvis det i det hele tatt hadde vært en mulighet til å finne en kjøkkenbenk på størrelse med en fjøl for å bake på for å si det sånn....)

  SvarSlett
 4. WoW! her er polarbrød med nugatti en slager til kvelds, men de er kjøpte altså.. Imponert! På en mandag!!

  SvarSlett
 5. Jeg synes de så veldig gode ut.

  SvarSlett
 6. Imponert :) Husmorpoeng deles ut med rund hånd herfra! Og sånne benker som er fulle fordi skapa er aldeles fulle, det hørtes kjent ut, gett..

  SvarSlett
 7. Dei såg både gode og flotte ut!
  Har ein plan om å lage slike, men det må bli på ein fridag. Det kjem ikkje til å skje etter ein arbeidsdag, jaffal ikkje ein mandag. Imponert!

  SvarSlett
 8. Nam, de må prøves!!! Synes de så kjempeflotte ut jeg :)

  SvarSlett
 9. De ser skikkelig gode ut! Dine altså :-) Godt tips, i fall jeg skulle prøve å sanke husmorpoeng.

  SvarSlett
 10. Hei Elisabeth! Takk for kommentar i bloggen min. Jeg har hørt det før at noen sliter med å komme inn, men har ikke hørt det på en stund. Vet ikke hva jeg skal gjøre. Wordpress sier at alt skal være i orden. Men jeg er veldig i tvil om jeg kanskje skal gå tilbake til den gamle bloggen. Har lagt ut et par innlegg der etter din tilbakemelding. Går det greit for deg å komme inn på denne?
  http://ellensoase.blogspot.no/2013/09/tap-og-vinn-med-samme-sinn-eller.html
  Takk Elisabeth og klem!

  SvarSlett
 11. Det hagler husmorpoeng herfra!

  SvarSlett
 12. Takk for at du deler, dette må jeg bake :)

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...