tirsdag 4. februar 2014

Operasjon Brun Saus - forsøk 2


Jada, jeg fortsetter med krumma rygg og pågansmot i det store sauseprosjektet mitt.

Her gjelder det å finne middager som krever brun saus. Og hva er det mest nærliggende da? Jo, kjøttkaker selvfølgelig!

Vi kan jo ikke servere noe blandingsprodukt fra frysedisken på Spar, nei hjemmelaga saus krever hjemmelaga kjøttkaker!

Forrige forsøk resulterte i en helt grei saus, men litt lys i fargen, så ved forsøk nummer to var jeg spesielt skjerpa på dette punktet. Her gjelder det å ha is i magen og brune, brune, brune så lenge man kan før krafta helles i. Det er i alle fall det jeg har konkludert med etter å ha angrepet saken med hjernecellene og et forsøk på logisk tenking. Brune, ikke svi. Jada, jeg har hørt om sukkerkulør, men det anses som juks i de indre sausekretser. Og det er jo i de kretser jeg ønsker å bevege meg inn i.






Full fokus ved komfyren, med forkle, hårnett, alle redskap i beredskap og alle ingredienser parat. Brune, brune, brune, ikke svi. Brune, brune, brune, ikke svi. -Uææææ, svir det seg nå? -Nei, litt til......Nå? Ja, nååååå, hvor er krafta?

Som du skjønner så kan det være en nervepirrende affære å koke saus!

Forsøk nr. to ble veldig ganske så vellykka, synes jeg.

God på både smak og farge. Litt tykk. Muligens fortsatt litt lys, men det kommer seg, det kommer seg.

Vi fører inn i saus-journalen:
Prosjekt Bruns saus 2014, forsøk 2
Pluss: Uten klumper, ok smak, godkjent farge
Minus: Litt tykk


Hvilke andre middager krever brun saus, mon tro? Forslag mottas med takk. Etter litt avslappende meditasjon eller yoga er jeg straks klar for et nytt forsøk.


Elisabeth, på sauskjøret




10 kommentarer:

  1. Absolutt godkjent. Det er bedre at sausen er litt for tykk enn for tynn.

    Til kjøttkakesaus er sukkerkulør tillatt.

    SvarSlett
  2. Flinke du! jeg prøvde meg på noen greier selv her en dag. har fått med meg at sånn kraft skal reduseres. men hvem har tid til det og blir det egentlig mindre væske om den står der og koker og koker.... Din så i allefall smashing ut!!

    SvarSlett
  3. kjøttpudding. Ikke så godt, men bedre med brunsaus.

    SvarSlett
  4. I følge mannen min: alt. *sukk*

    SvarSlett
    Svar
    1. He he. Minner meg om faren til en venninne. Han skulle ha potet til alt. Også spagettimiddagen!

      Slett
  5. Jeg vet ikke om det er så vanlig, men da vi var små fikk vi fiskekaker i brunsaus, og med makaroni. Syns ellers bruns saus er godt til storfekjøtt i forskjellige varianter.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, har hørt om fiskekaker i brun saus...ikke vanlig kost her, men kanskje vi skal forsøke?!

      Slett
  6. Imponerende, jeg har laget hjemmelagde kjøttkaker opptil 5 ganger, men bare en gang med hjemmelaget saus - og det var den dårligste dessverre. Matlaging og middagsretter er dessverre ikke noe jeg er spesielt glad i. La oss håpe slike innlegg kan være til inspirasjon en gang;-)

    I god gang på sauskjøret ser jeg - godt jobba mot 2014 målet :-)

    SvarSlett
  7. Fiskekaker i brun saus er godt det. Oksekjøtt ( "småsteik" ),kvalkjøtt og kotteletta som først brunes på panne og deretter kokes i brunsaus, er godt det og, Blir mørt og fint jo lengre det får småkoke. Så har man jo pølser som også kan kokes i brun saus. Ja, det var nå det som jeg kom på i farta.

    SvarSlett
  8. Jeg har en lang vei å gå ser jeg. Tør liksom ikke å begynne med brun saus. Hvit er ok, men toro hjelper meg med den brune. Din så veldig fin ut :D

    SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...