tirsdag 3. mai 2011

Et feriepuslespill

Å sy sammen sommerferien kan være en utfordring. Et puslespill hvor skole, jobb, stengt SFO,  tilgjengelige besteforeldre og ledig familiehytte er brikker som skal legges så det danner en helhet.

I fjor hadde vi et rotete lagt puslespill som innebar en uke fri, to uker jobb, to uker fri, en uke jobb og to uker fri for oss voksne. Ikke bra.Etter fjorårets ferieavvikling uttalte jeg bestemt at "neste år tar vi fri fire uker i juli mens SFO er stengt!".

Men gamle synder glemmes lett og da vi vippa 2011 og begynte å tenke på nok en sommerferie, begynte vi å samle brikker til årets puslespill. Mange brikker. Nye, kompliserte brikker kom til. Som å feriere sammen med slektninger som driver gård og er avhengig av avløsning i fjøset, altså begrensa fleksibilitet.

Men så kom vi på forsettet fra i fjor og noen av brikkene måtte kastes, de passa ikke inn i puslespillet.

Men jammen har vi ikke fått lagt alle brikkene riktig så pent i år. Det blir Legoland med Kusine, hennes Bondemann og deres tre barn, det blir late dager hjemme (eller...jeg finner nok noe arbeid jeg mener Mannen bør utføre på hus eller i hage...) og det blir hytteferie ved sjøen.

Og alt nydelig plassert i kalenderen med fire sammenhengende uker sammenfallende med tidspunktet SFO er stengt. Herlig!

Deilig å ha ting på plass. Vi har i havet av danske sommerhus funnet et som ser veldig bra ut. Vi fikk til slutt bestemt sjøoverfarten også, etter at vi fant ut at tidspunktet for aktuelle fergeavganger var heller ugunstige eller uforholdsmessige dyre. Ja, jeg irriterer meg over at den ene avgangen skal være tre ganger så dyr som den dagen før. Da blir jeg barnslig trassig og nekter å booke den, he he. Skal du booke ferge med Stena Line? Bruk gjerne linken i høyremargen her, da blir det noen tiere i reisekassa mi. ☺Du unner meg vel en kald hvitvin og en dansk salami på terrasen?


Bilde fra novasol.dk

Nå mangler bare én overnatting for at reiseplanene er komplett. Vi tar med soverposer, senker kravene og slenger oss i en beskjeden campinghytte.

Har du planene klare for sommerferien?

Elisabeth, med fullagt feriepuslespill
.

20 kommentarer:

 1. Ja ferien er nesten klar. Blir rolig ferie i norge i år.
  Guttene maser om Legoland, mulig planene må vurderest på nytt!!

  SvarSlett
 2. Her er ikke planene i boks ennå- men jeg ble meget imponert over deg og puslebitene dine! Jeg er rimelig sikker på at jeg sverget på at jeg denne sommeren absolutt ikke skulle...et eller annet!? Har nemlig glemt alle mine dyrekjøpte erfaringer fra det ene året til det andre- men her ser altså at det faktisk går an å lære av sine feil! ;) Hurra for det!

  SvarSlett
 3. Det hørtes fint ut! Feriehusene i Danmark er jo så fine. Vi skal dit i pinsen, men bor på kro. Også minner du meg på at det er noen fordeler når det gjelder lærere og sommerferie... Kos deg med planene!

  SvarSlett
 4. husker det var et puslespill med ferien da barna var små:)Da var vi også i Danmark:) I år skal vi til Italia som sagt og da passer det forsåvidt dårlig med Stena Line...vi skal reise med fly vi, sjø:)

  Trine

  SvarSlett
 5. Sommerhus i Danmark er herlig! Har hatt sånn ferie før, og skal absolutt ha flere av dem :)
  I år blir det nok sommeren over alle for oss. Masse fri for oss alle, nesten for mye, tror jeg... Mammapermisjonen min er over i sommer, men da tar ferien over. Og pappaen tar sin permisjon, i tillegg til ferie :) Tyrkia-tur, og bil- og seileferie innenlands, hockeyskole i Sverige for den maskuline delen, og masse tid til spontane gjøremål - eller late dager hjemme. Deilig! Nyter at puslespillet går opp lett som en plett i år, for til neste år sliter vi nok mer...

  SvarSlett
 6. jeps! sånn cirka. Vi skal også ha Danmarksferie i år. Vi leier et feriehus som faktisk er større enn vårt eget hus (!!!) -men vi skla dele det med 2 andre familier. Tror det blir bra. Eneste minus er den laaange kjøreturen til Kristiansand (4t), hvor vi tar Speedway (4t)til DK. men for å få det billig, blir det litt kjøring. Hvor i Danmark skal dere?!

  SvarSlett
 7. Grattis med alle brikkene på plass! Det drømmes om en uke i Danmark, men med en Busteliten i oktober og mye som må gjøres for den vesle ankommer, så spørs det om puslespillet lar seg legge.. Jeg hååååper *krysser fingre*

  SvarSlett
 8. Når ungane er små er sommarferien er puslespel, det er sikkert. Godt å ha besteforeldre og venner som kan hjelpe.
  Eg har ikkje begynnt å tenke på sommarferien endå; konfirmasjon fyrst........

  SvarSlett
 9. Så bra at alt ordnet seg!! Tror det er godt for barna å ha sammenhengende fri, så får de også virkelig kjent på sommerferiefølelsen!!
  Vi skal til Egypt til sommeren!
  klem♥

  SvarSlett
 10. Så herlig når alt ordner seg, det er ikke så lett alltid. Vi skal på bilferie som de siste årene. Denne gang reiser vi via Danmark til Hamburg der vi tar biltoget til Lørrach. Så to dager i Europaparken før vi tar turen til Frankrike og suser litt rundt. Gleder meg som et barn!

  SvarSlett
 11. Her svever vi i det store intet enda. Vet bare at Handyman har fri i juli og da skal vi finne på noe...... ;)

  SvarSlett
 12. Greit når brikkene passer :-) Vi skal til Paris i ferien vi, og både fly og leilighet er bestilt. Der skal vi være ei uke :-) Litjtupp og jeg har fri i hele sommer, men gemalen skal jobbe noen uker etter Paristuren. Og så skal vi tilbringe 3 hele uker i vårt eget paradis - gleder meg masse :-D

  Ha en fin kveld - klem Siv

  SvarSlett
 13. For nesten første gang skal vi IKKE til Danmark på kjøreferie, men skal til Syden for første gang. Og sette bilen igjen hjemme.
  :)
  Herlig.
  Og vi er også avhengige av avløsning i fjøset, og kan få maks 10 dager ferie.
  I Året.

  SvarSlett
 14. Vi drar til Sverige. Men Ebeltoft er supert;)

  SvarSlett
 15. Vi skal ha tidlig ferie i år, og setter kursen mot Moseldalen og Tyskland. Atter en gang. Fire uker i strekk. Mot slutten av august setter vi kursen nordover for å besøke svigermor og samboer i Narvik. Da har jeg min siste feieuke, men har tenkt å be om noe avspasering så jeg får utvidet til 2 uker. Innimellom alt dette skal vi til Ålesund og barnebarn.

  Så får vi se om alt klaffer. ;)

  SvarSlett
 16. Det kaller jeg ryddighet og planlegging ! Her er ikke noe i boks. Men som skiftarbeider og med snill familie ordner det seg alltid for snille jenter ...(og meg) :-)

  Danmark er herlig !

  SvarSlett
 17. Åh, veldig misunnelig på danmarksdelen! Var reiseleder på sommerleir der i fjor (i Sæby) og ble bitt av danmarksbasillen. SKAL feriere der til neste år!

  I år har vi... huuuuge plans! Og jeg må nesten ta tilbake det opprinnelige navnet på bloggen ;)

  SvarSlett
 18. Det ser lovende ut dette. Vi har ny, retro campingvogn og skal reise fra Bergen til østlandet, Sverige og sørlandet. Det blir den beste sommeren ever, og til neste sommer skal vi til sør-Frankrike. Det blir det sikkert vanskelig å toppe...

  SvarSlett
 19. Droppa tilfeldig innom bloggen din via G-A. Herlig!
  Husker godt den utfordringen det var mens ungene var små, SFO var stengt osv. Husker en sommer tok jeg permisjon (uten lønn)utover vanlig ferie for å få dete hele til å gå i hop. Hadde da 6 uker sammenhhengende ferie. Det var supert.
  I år er vi ikke lenger avhengig av skoleferie, siden barna ikke lenger drar på ferie med oss. Patriarken og jeg reiser til Chianti, Italia i slutten av mai. Der skal vi bo på en vingård, sykle rundt og nyte livet.
  Sjekk linken:
  http://www.romitoriodiserelle.it/eng/farmhouse.html
  Ta en titt innom den "nyfødte" bloggen min da vel!
  Mvh Elisabeth

  SvarSlett
 20. kabalen er like vanskelig hvert år! og så skal barnehagen og skolen vite eksakte datoer allerede i midten av april! er det mulig??

  men i år blir det ferie i juli, gitt. så det blir ikke så ille! :)
  høres ut som dere har en fin plan

  gleder meg til å se bilder fra den lille store vasen (ja, litt av en premie, huh?) :)

  klem fra Åpent hus

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...