torsdag 19. mai 2011

Kjenner du hele Norges helsefagarbeider?

I dag; Alvorlig om livet og sånn......

Forleden ble en kollega brått dårlig i kontortida. Vi snakker ung jente vanligvis i god fysisk form, som har følt seg tungpusta og klein i lang tid uten at legen har kommet til bunns i det. Plutselig fikk hun puls på 140 og måtte legge seg ned. Heldigvis jobber jeg et sted hvor enkelte medarbeidere har medisinsk erfaring utover et førstehjelpskurs på åttitallet. Så det var kyndig hjelp å få for den syke.

Det ble ringt etter ambulanse, som kom etter få minutter. Og pulsdronninga ble tatt med til legevakta.

Jeg synes det er så flott å leve i et land hvor man får rask hjelp når man trenger det. Kyndige, effektive ambulansesjåfører er gull verdt.

Det er heldigvis sjelden noen i vår familie har vært innlagt på sykehus eller trengt medisinsk hjelp på annen måte. Men det har vært tilfeller. Og de gangene jeg har sett helsearbeidere i aksjon på nært hold, har jeg vært dypt imponert over disse menneskene som løper i sikk-sakk mellom de som trenger deres hjelp og som krever deres oppmerksomhet. Jeg har beundret deres evne til å holde humøret oppe, gi av sin tid og spesielt vise en sånn omsorg for fremmede mennesker.

Fagforbundet er på jakt etter kandidater til tittelen "Hele Norges helsefagarbeider". Kjenner du noen som står på for andre, er positiv, blid og ansvarsbevisst?

Har du i en sårbar og vanskelig tid blitt møtt av en helsearbeider som har tatt seg tid og vist deg eller dine omsorg? Ja, da kan du gi noe tilbake nå ved å nominere vedkommende.

Klikk deg inn på sidene til Fagforbundet og foreslå din kandidat.

Det gikk heldigvis bra med min kollega. Men hva om det ikke hadde vært kyndig hjelp i nærheten. Man vet jo aldri....

Ill. Fagforbundet

19 kommentarer:

 1. Huff, da....Men bra at det gikk fint med kollegaen din. Hmmm, hele Norges helsefagarbeider høres jo flott ut, får tenke litt på hvem man kunne ha nominert.

  SvarSlett
 2. Bra sak! Ha ein fin dag.

  SvarSlett
 3. Ja vi elsker dette landet!!!! Jeg er dypt takknemmelig til flotte helsearbeidere. Så bra at de blir gjort litt stas på.......

  Så fint at det gikk bra med pulsdamen.

  Ha en flott dag!

  SvarSlett
 4. Jeg er så glad for at vi lever i et land med så dyktige fagfolk på så mange områder, helse er et av de fagfeltene.

  Og en påminnelse om at et førstehjelpskurs kunne vi hatt nye av alle sammen.

  SvarSlett
 5. Det burde ihvertfall være nok kandidater å ta av - utrolig mange flinke folk som jobber innen helsevesenet.

  SvarSlett
 6. ja det er godt når man kan få den hjelpen man trenger og i tilleg få den av et hyggelig menneske! men noen ganger så er det andre instangser som gjør at ikke hjelpen kommer frem som når noe kriminelt har sjedd som en knivstikking så er det ofte at helsepersonellet vi at politiet skal være på plass først og når politiet har så dårlige GPSer at de ikke finner finner frem så har vi et problem. jeg har en nevø som måtte bringe sin knivstukkete venn til ambulansen fordi politiet hadde kjørt feil. og han vennen hans døde den dagen. det viser jo bare at politiet trenger resurser for å kunne samarbeide og til å oppdatere GPSene sine ikke minst.


  nå ble dette en kjempe laaang kommentar hehe men er helt enig det er mange flinke der! jeg har mange kollegaer og tidligere kollegaer som jeg kunne nominert! det blir for mange som at man jobber ikke som helsepersonell men er et helsepersonell he he du skjønner nok hva jeg mener :)

  du må ha en fin dag!! veldig bra innlegg! og håper det går bra med kollegaen din

  SvarSlett
 7. Bra innlegg. Vi har hatt noen sykehusopphold med ungene og er veldig fornøyd med hjelpen vi får.
  Ellen :)

  SvarSlett
 8. Flott innlegg!!! Du, jeg har ikke fått kommentert alt det fine du har sydd til trollet! Kjempeflot:) Håper du er i gang med putene du skulle gi bort i gave. Lykke til!

  SvarSlett
 9. BRA innlegg! :) Jeg vet om ei på Moss Sukehus som er en god kandidat til prisen. Hun passet på meg hun ♥

  SvarSlett
 10. Folk burde tenke seg om to ganger før de klager på de reddende englene i hvitt. Unntak er det selvsagt, men de aller, aller fleste av dem er fantastiske mennesker som ikke vet hva godt de skal gjøre for pasienter og pårørende. Selv hadde jeg en veldig god opplevelse med de som arbeidet på palliativ avd i Sarpsborg når mamma var der, og en av de ansatte der burde virkelig vært nominert, men så husker jeg bare fornavnet... Jeg får jakte litt ;-)

  SvarSlett
 11. Det kunne faktisk vært meg som kom på din jobb (men jeg hadde fri i går) Uansett, takk for link, traff på en annen i dag som fortjener å bli nominert her :-)

  SvarSlett
 12. Så bra det gikk godt med kollegaen din!
  Her jeg bor, i Australia, er der årlig nominasjon av omsorsfulle, dyktige helsearbeidere, og vinneren får med seg en pengepremie i tillegg til hederlig omtale :)

  Utover det er det viktig å oppdatere førstehjelpskunnskapene sine med jevne mellomrom :)

  SvarSlett
 13. Ja disse menneskene fortjener all den heder og ære de kan få :))

  SvarSlett
 14. Mange som fortener heder og ære!
  Er veldig glad for at det finst slike folk. Såg fleire som gjorde ein fantatisk innsats den tida mamma var sjuk....

  SvarSlett
 15. Det som er ille er at helsepersonell og andre lignende yrker ikke blir verdsatt lønnsmessig i dette landet. Det synes jeg er ille.
  Hilsen en kommuneansatt

  SvarSlett
 16. Jeg synes det er all grunn til å rope hurra for vårt helsevesen.

  Jeg har mange kandidater, men skal se om jeg kommer en som fortjener det EKSTRA mye.

  Klem

  SvarSlett
 17. flott innlegg! Får oss til å tenke ja.. . .

  SvarSlett
 18. Jeg, som selv er et helsevesen og jobber i eldreomsorgen, mener det ville være utrolig vanskelig å skulle plukke ut et spesielt menneske til en slik tittel. Jeg synes de som jobber med helse-og omsorg generelt skulle blitt fremhevet, som yrkesgruppe. Bli gjort litt ekstra stas på hadde vært fint.

  Men jeg vil ha meg frabedt at politikere kommer og forteller meg at jeg gjør en fantastisk jobb, og at nu skal det bli flere hender (som det så vakkert heter)bedre lønn, flere 100% stillinger o.s.v. Jeg er et omsorgsmenneske, men jeg er ikke dum.

  SvarSlett
 19. svar på kommentar hos meg: :) hei hei. Det jeg mener er at mange, deriblant meg, pleier å klikke på linkene folk legger ut i bloggen sin eller sjekke blogglisten deres for interessante blogger. For å kunne klikke på mer en 1 stk link pleier vi da å høyreklikke på linken og velge 'åpne i ny fane/side' for da kan vi fortsette å lese i den originale bloggen og få opp så mange andre vi vil, som vi kan lese etterpå. Men dette går ikke på blogger med kopisperre :) forklarte jeg meg bedre nå? Ikke alltid jeg gjør det sjø :)

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...