lørdag 14. januar 2012

Skjorter til KatjaKaj og BenteBent

Mitt jobbteam skulle bestille nye skjorter til bruk på utstilling og vi benytta en leverandør hvor alle kan få skreddersydde plagg. Og siden jeg er den mest pålitelige medarbeideren fikk jeg det tillitsfulle vervet å innhente alles kroppsmål. Vi snakker detaljerte opplysninger her, som bryst, midje, lengde til midje, hofte, lengde til hofte, sete, lengde til sete og så videre og så videre...Og siden jeg er slik et detaljorientert organiseringsmenneske som liker å få det rett og riktig på første forsøk, forsynte jeg alle med et snasent excelskjema og illustrerte måltakingsintrukser.

Jeg hadde ingen planer om å gjøre noe annet enn å mate målene inn i bestillingsskjemaet, jeg hadde ingen intensjoner om inngående kroppsanalyser. Men under kroppsmålsinnhentinga falt mine brune glugger på ett av tallene i cm. Kunne det stemme at "Kari" virkelig var 40 cm lenger fra skulder til hofte enn alle andre? Når man er cirka 160 cm høy, er 102 cm fra skulder til hofte litt besynderlig. Og "Kari" hadde aldri slått meg som unormal i lengdefasongen. Og var ikke det der hoftemålet en smule beskjedent? Sånn sammenligna med den tilsynelatende smalere kollegaen?

Og dermed ble jeg dratt inn i en rolle jeg ikke hadde sett for meg, en rolle som overoppsynsmann og kontrollmåler. For selvfølgelig var ikke "Kari" så uproposjonert i høyderetningen, "Mari" så smal og "Trine" så bred over skuldra" som de hevdet i sine måleskjemaer.

Men ærlig talt, noe tillit til at voksne mennesker klarer å snurre et målbånd rundt kroppen og lese av centimeterne må man ha, så jeg lot være å kontrollere alle innleverte mål. Selv om jeg stussa på at jeg aldri har lagt merke til at "Stian" har særdeles brede håndledd og jeg lot være å spekulere i om "Arne" hadde skrytt på seg en litt vel muskuløs brystkasse...

Men den kontrollen hadde leverandøren tenkt å utføre. "Stemmer dette målet?" lyste det i rødt, fet skrift på skjermen ettersom jeg tasta inn målene. "Etter våre beregninger skal målet være mellom 98 og 104 cm". Ok, dette var en datamaskin, en dum en. "Er du virkelig så feit over rævva", kunne det like gjerne stått, akkompagnert av de velkjente "Nei så tjukk du har blitt" av Ole Ivars. -Ja for pokker, vi er ikke alle like velproporsjonerte og petite. Pærer og epler finnes i virkelighetens fruktfat. Det er en grunn til at vi benytter skreddersøm, du dumme sak. 

En datamaskin kan tilgis, men det toppa seg etter at bestillingen var elektronisk gjennomført og jeg mottok en e-post fra et menneske ansatt hos skjorteleverandøren. "Vi reagerer på målene til "Hans", vil du vennligst sjekke om disse stemmer."  -Nei, ikke søren om jeg ringer min kjære, en smule runde, kollega og spør om han virkelig er så stor rundt bringen. Jeg er et menneske og det er ikke sikkert at jeg kan tilgis på samme måte som en dum datamaskin. 


KatjaKaj og BenteBent - eller omvendt


Så nå gleder jeg meg til skjortene ankommer. Da får vi svaret på om "Jon" virkelig kan få kallenavnet Orangutangen siden han hevder han har 10 cm lengre armer enn resten av gutta.. Og jeg er spent på om skjorta til "Arne" blir i overkant "loose fit" eller om "Lines" er mer å regne som en fotsid kjole.  Nei, vi kommer til å bli et herlig syn på neste utstilling. Kanskje vi vinner premie for beste stand for vår imitasjon av barne-tvs KatjaKaj og BenteBent?

Elisabeth 

28 kommentarer:

 1. Haha, det der må være valgets kval; oppgi korrekte mål eller få klær som ikke passer. Jeg husker jeg sto og holdt inn magen da mamma skulle sy bunad til konfirmasjonen min, for jeg visste at hun uansett ville sy den for stor. Smell nå, for å si det sånn. Heldigvis la hun inn ca en meter sømmonn (eller hva det nå heter).

  SvarSlett
 2. Herleg! ;-)

  God helg klem

  PS: hadde litt av same problematikken. Mitt personale fekk prøve jakker og bukser.(Julegåve)
  Så no har eg full kontroll på kven som er xs og xxl ;-)

  SvarSlett
 3. Haha, herlig.
  Det er ikke enkelt å måle seg selv. Dette innlegget krever et oppfølgingsinnlegg.
  Ellen :D

  SvarSlett
 4. Hehe. Det har hendt at jeg har måtte be kunder kontrollmåle seg på det de har oppgitt til meg: 170 cm høy og 28 cm lange armer? Tro`kke det ;)

  SvarSlett
 5. Hahaha...jeg regner med det legges ved bilder i neste innlegg!! :-)

  SvarSlett
 6. Mrsmt. Krysser fingrene for at det er elastiske plagg..

  SvarSlett
 7. De fleste målbånd begynner på "1" i hver sin ende og på hver sin side, det har skapt mange morsomme feilmålinger opp gjennom tiden når man måler fra èn ende og leser av fra den andre. Når man i tillegg kan utsettes for forfengelige tillegg og fratrekk er feilkildene riktig mange:) Høres ut som om du har hatt en krevende jobb, og utført den med både hode og hjerte:)Godt jobba!
  Beate

  SvarSlett
 8. Hihi! Dere har iallefall et måleskjema, vi har s-m-l og alle bråker over at det ikke er riktig M, eller S eller L, og fargene er heeeelt feil uansett hvilken farge det er.

  SvarSlett
 9. Veldig rart at ikke det firmaet kunne sende en person til å foreta alle målinger i ett lukket rom, slik at ingen ville føle seg beklemte...

  Og folk er forskjellige, og det er ikke lett å måle seg selv nei :)

  SvarSlett
 10. Rett og slett gleder meg til fortsettelsen.... ;)

  SvarSlett
 11. Hi hi hi....du er fantastisk...hvor og når var det den ustillinga skulle være sa du, skulle gjerne ha sett det live!

  SvarSlett
 12. Hehe..fikk noen artie bilda i hode ja.

  Hege

  SvarSlett
 13. Hahaha, herlig! :D Du får ha et oppfølgerinnlegg, evt legge ut et bilde. ;)

  SvarSlett
 14. Hehe! Håper vi får se noen av resultatene :)

  SvarSlett
 15. HAHAHA! Jeg har aldri følt behov for å måle meg selv, så jeg aner ikke om det er vanskelig. Men jeg merker at dette må ha vært et tyngende ansvar å ha! :D

  SvarSlett
 16. Skjønner at du ikke hadde så veldig lyst til å kontrollmåle ja :-) Håper du lager et innlegg som forteller hvordan skjortene passet ;-)

  God helg - klem Siv

  SvarSlett
 17. hehehe :) det kan jo bli en morsom utstilling...

  SvarSlett
 18. Vi MÅ få se samlebilde! Vi MÅÅÅ!

  SvarSlett
 19. Oi, ikke lett!

  Digger KatjaKaj og BenteBent,
  og har bildet i hodet med det samme om en hel flokk på utstilling som dem.
  :)

  SvarSlett
 20. Jeg synes vi mååååå få se gjengen samlet med de nye plaggene :-)))))

  SvarSlett
 21. Ha, ha, venter spent på oppfølgeren her:-)

  SvarSlett
 22. Takk for en god latter på lørdagskvelden. Jeg gleder meg også til skjortene kommer for å høre resten.

  SvarSlett
 23. ha, ha! Kroppsmål er eit touchy område,det er sikkert og visst!

  SvarSlett
 24. He, he, det var nok en morsom og interessant oppgave, som jeg skjønner at du tok veeeeldig alvorlig! Vi kommer i alle fasonger, ja, og det var nok ikke bare gøy å få det bekrefta, jeg mener, hvis man trodde man hadde en smekker kropp, og så var det bare en renm skjær flåpp! Hvor har det blitt av str. s-m-l-XL og XXXXL? Jeg vil ikke bli kontrollmåla...!

  Klem Cathrine,
  sånn midt på treet,
  trur eg!

  SvarSlett
 25. Ha ha! Morsomt! :)

  Mammablogg...?? Kven i all verden har nominert meg inn til Foreldremanualen?? Kjenner du til noen?
  Mest originale..? Hm..
  Eg prøvde å lese kommentarene på foreldremanualen..men der fant eg bare ut kven som IKKJE hadde nominert meg- og det var ikkje så få! ;)

  Og gratulerer til deg og! (Eg har ikkje nominert deg - for eg ikkje fått med meg dette i det heilt tatt. Men skal stemme på deg!)

  SvarSlett
 26. Hihi, sitter og ler høyt her!

  Og du, gratulerer med nominasjonen på Foreldremanualen! Titvi!

  SvarSlett
 27. Haha, gleder meg til å se resultatet! Der jeg jobbet før sendte jeg ofte inn målskjema og bestilling, da sendte jeg med et prfilbilde av kunden( mye enklere enn å skrive på skjema, høy kulemage, lett utflytende nakke, rumpeløs med apebryst).
  Det kan forresten hende neone har snudd målbånadet, når det begynner på 1 cm i en ende og 150 i den andre kan merkelige mål oppstå. Eller tommer, 28 cm er ikke mye, 28 tommer er 70 cm...

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...