søndag 1. april 2012

Hvor er det blitt av aprilspøken?

Et nokså seriøst innlegg fra en fjaseblogger på en dag da man skal være artig.


Er dette med aprilsnarr på vei ut? Jeg har ikke latt meg lure i dag. Kanskje ikke så rart siden det eneste forsøket har vært fra åtteåringen som skulle ha meg til å se på et ikke-eksisterende ekorn på fuglebrettet. Det er jo ikke uvanlig at det faktisk er et ekorn på det brettet, så særlig spenstig var ikke den spøken.

Ekorn observert på et tidligere tidspunkt


Lokalavisene holder fortsatt liv i aprilspøken. Bare så synd at 1. april i år havna på en søndag og vår lokalavis slutta med søndagsutgave for et par år sida. Tipper de angrer på det akkurat i dag når de går glipp av den ene morsomme saken de får lov å skrive hvert år innimellom sport og nabokrangler. Ja ja, de får se fram til alle de nusselige dyrehistoriene de dekker i sommerferietida.. Vår lokalavis reklamerer med "Best på dyrehistorier" i sommermånedene. Jeg gremmes.

Jada, lokalavisa har nettside. Men hallo, jeg skal da vel ikke være nødt til å aktivt spore opp aprilspøker? Nei, jeg vil bli utsatt for en aprilspøk sånn helt naturlig. Og en spøk skal være akkurat troverdig nok til at man går på limpinnen. Som at Ryanair vil fly deg til New York for en femhundrelapp, kanskje. Jeg hadde blitt jævla sur om jeg prøvde å bestille den turen.

Aftenposten prøver å lure oss med at det vil bli innført obligatorisk blåsetest på Vinmonopolet. Saken ser seriøs ut, med faktabokser og greier. Noen vil kanskje hisse seg opp over dette. Men er det morsomt?

Politi og brannvesen har humor de også. Oslo-politiet prøvde seg med gratis lammelår etter et trafikkuhell på Strømsveien. En klassiker som muligens fortsatt har sin virkning.

Men disse aprilspøkene har jeg lett meg fram til, avslørt av andre.

Jeg har selv ikke blitt lurt i dag og er litt skuffa.

Har du blitt lurt eller klart å lure noen i dag?

Elisabeth

27 kommentarer:

 1. Mor mi gøymde ein utstoppa rev i skogen oppom huset heime, for at broren min skulle sjå den og prøva skyta den i dag tidleg (skotpremie for rev hjå oss).. Synest den var ganske bra eg, men elles skjønar eg godt kva du meinar. Har ikkje gjort meg noko strev med å koma på spøk sjølv... og ingen har lurt meg heller. Litt kjedeleg i grunn ;)

  SvarSlett
 2. Der tok du orda ut av munnen på meg.. hadde faktisk tenkt å skrive og klage sjøl. Men da kan jeg jo ikke det.
  Ikke blitt lurt jeg heller. Ikke lurt noen heller. Ikke prøvd på det en gang. Kjempeskuffa. Går og legger meg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha ha, huff. Går og legger oss litt skuffa.

   Slett
 3. Faren min sendte melding og sa han hadde fått tyfus. Jeg svarte at vi hadde kolera hele gjengen. Men tror ikke at noen trodde på det.

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, det var det må holde seg innenfor troverdige grenser.

   Slett
 4. Skuffende få luringsforsøk her i gården også! Dessuten slår jo VG alltid til med en "Dette er årets aprilspøker" før jeg i det hele tatt har våknet, så de fellene som måtte ha blitt lagt ut svinser jeg elegant forbi.

  SvarSlett
 5. Nei, jeg ble aaaaalllltfor alvorlig i dag.... ;) hehe, ja du skjønner sikkert når du ser overskriften..

  SvarSlett
 6. Har ikkje lurt nokon, ei heller blitt lurt! Skikkeleg kjedeleg.

  SvarSlett
 7. Min datter ringte og lurte på hva hun skulle si til sin tilkommende som hadde kjøpt hvit dress til bryllupet. Det passet dårlig inn i hennes planer. Jeg fikk høy puls og hjernen arbeidet på høygir, inntil jeg hørte latteren fra brudgommen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha, den var jo fin, akkurat så man kunne tro på den.

   Slett
 8. Etter sosiale mediers inntok føler jeg at aprilspøken har dødd litt ut. Man vet jo fra det øyeblikk man slår opp øynene og sjekker telefonen at det er 1. april og at man må være på alerten! Litt kjedelig. Men greit for oss litt naive som ellers går på limpinnen så lett som bare det! ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg ser også en sammenheng der. Morsommere i gamle dager da de kunne rykke inn en liten annonse i Aftenposten om "søt bjørneunge gis bort" og sånt.

   Slett
 9. Ikke lurt noen eller blitt lurt.. men mannen prøvde å lure unga i dag. Han påstod han skulle sykle en tur til Oslo (det tar en time med bil herfra)... men de gikk ikke helt på...

  Ellers synes jeg star tour sin spøk med Blue Pets var bra.. Ta med kjæledyret på ferie.. Helt sikkert mange som ønsker seg sånt......

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha ha Blue Pets, sikkert noen som synes det var en god ide.

   Slett
 10. Jeg klarte å lure en, nesten to fordi jeg skrev singel på statusen på FB i dag tidlig. La ut UL-bilde som profilbilde også, men det var skuffende få som faktisk trodde på at jeg hadde blitt gravid. Og singel. :-D
  Folk har blitt for smarte, rett og slett.
  Likte de spøkene oppi her da, men reven og den hvite dressen.

  SvarSlett
 11. Dårlig med luring begge veier her. Vi har alltid nok med bursdagsferiring 1.april. Men er enig i at det er lite spøker ute og går. De få jeg har lest, har jeg ikke gått på. Blir jo litt ekstra skeptisk denne dagen ;)

  SvarSlett
 12. Ikke noe lurerier her heller... :(

  SvarSlett
 13. Ja her har dagen vært full av slike, åååååå se en edderkopp på stolen, eller kom kom det er en ku i hagen. Yeeeee jeg hyler å løper hvert år og ungene ler og ler ;)

  SvarSlett
 14. Jeg har vært i familiebesøk og har derfor ikke fått med meg så mange nyheter i dag. Om jeg har blitt lurt eller ei, vet jeg vel ikke helt sikkert før i morgen.

  Cecilie

  SvarSlett
 15. Mannen har gått rundt og svart "særlig" til alt jeg har sagt i dag, livredd for å bli lurt. Men ikke har jeg lurt ham og ikke har jeg blitt lurt - men dagen er ennå ikke over...

  SvarSlett
 16. Jeg er på slankekur og lurte meg selv med å gomle i meg en stor pose godis...

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha ha, ja da lurte du og ble lurt i det minste.

   Slett
 17. Her blir vi aller mest lurt av været. Nå er det så mye snø at vi kan stå på ski. Ikke vanlig her på trøndelagskysten.
  Ellen

  SvarSlett
 18. Ikke lurt, ikke lurt noen..ikke samme piften over 1.april i år, er enig i det!
  Håper bare våren snart tak tak, er kald!! Vinterkaldt her i Stavanger i dag.

  God påske!

  SvarSlett
 19. ja jeg ble lurt. Av en facebookvenn som hvert år endrer fødselsdagen sin til første april. Og så ler han av alle som gratulerer han. Dagen etterpå.

  Jeg trodde NESTEN det var sant det der med kjæledyrhotellet også. Nesten. Ellers var det vanskelig å finne noen spøker ja, og liker ikke i hele tatt det der VG gjør med å avsløre dem før vi har åknet omtrent? Kunne de ikke ventet til kvelden i det minste? Kjipe greier.........

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...