onsdag 11. april 2012

Oppdagelser på Englandstur

Deler av påsken ble tilbragt sammen med et vennepar over dammen, den lille dammen, i London og Liverpool. På veien gjorde jeg noen oppdagelser.


Britene er et overraskende høflig folkeslag. Ikke at jeg har betrakta briter som spesielt Uhøflige, men alle var så vennlige, smilende og hjelpsomme. Ja, kanskje bortsett fra han ene taxisjåføren som nekta å ta en koffert foran så vi satt fire voksne stua sammen med fire, nesten like store kofferter, baki. 18 kilo koffert på fanget er verken behagelig eller særlig trafikksikkert.


Britiske jenter er de virkelige vikingene. Kort-korte kjoler over strømpeløse bein samt bare skuldre i fire grader og regn er heltemodig. Men de 11 cm høye hælene som det stabbes rundt på er ikke spesielt vikingaktig. Og det kunne vært en idé å øve seg litt på forhånd. Å ikke klare å komme fram til trappa på sånne stylter ser ikke bare idiotisk ut, men er definitivt upraktisk også. Kanskje derfor flere av dem sto utenfor pubene og vrikka og gjorde seg til for gutta?
Eksempel på skomote
Det var ikke så irriterende som forventa å bli kalt "love" av fremmede. Spesielt ikke sånn rett før stengetid på puben. En bleik førtiåring med yr i håret tar den siklende oppmerksomheten som tilbys.


Britiske puber stenger i grunnen alt for tidlig. Da mener jeg ikke sånn før jeg rekker å bli full og blir med en fremmed som har kalt meg "love" hjem. Men å stenge kl. 23-24 er tidlig. Særlig når man er en bleik førtiåring (fortsatt med yr i håret) og man er klar nok til å innse at man ikke har noe å gjøre på en "club" hvor teknomusikken overdøver alle seriøse diskusjoner. Ellers er britiske brune puber et herlig konsept.
Artig konseptBriter spiser ikke lakris. Ja det må jeg konkludere med etter å ha vært på jakt i et ukjent antall kiosker og små butikker. Ikke en eneste liten lakrisbåt eller panda fant jeg. Engelsk konfekt var derimot tiljengelig. Jeg liker det også, så jeg var berga.


Stol ikke på konduktøren. På tog fra London til Liverpool måtte vi bytte i Crew, et sted med 67000 innbyggere og et Royal Hotel som man selv på avstand kunne konkludere med var lenge siden hadde hatt kongelig besøk. Konduktøren, som var blid og snakka fort og som vi raskt døpte Onslow (du veit, han svogeren til høy på pæra ms Bucket),  svarte at jada, vi er i rute. Når vi kommer til denne lange tunnelen (697 meter imponerte ikke oss) som var fra Victoriatiden eller noe (ref. hurtig prat) så er vi nøyaktig 6, 5 minutter fra Crew. Når dere kommer dit går toget til Liverpool fra samme plattform som dette kommer inn på.  Ingenting av dette viste seg å stemme og vi fikk et uplanlagt opphold i Crew. Heldigvis av kort art så vi slapp å ta det royale hotellet nærmere i øyesyn.
Praktisk hylle til veska på offentlig doMen alle var enige om at det var en fin tur. Hotellet i Liverpool prøvde til og med å gjøre oss om til en swingersklubb ved å plassere herr og fru på hvert sitt rom med hver sin nye partner, men det er en annen historie.


Elisabeth

13 kommentarer:

 1. Å, dette kjente jeg godt igjen! Vi har bodd to perioder i England, begge ganger en time nord for Liverpool. Jeg elsker England og folket der! :)

  SvarSlett
 2. Åh, nå fikk jeg enda mer lyst til å dra på ferie.. Men nå er det jo bare to måneder og litt igjen, så...

  SvarSlett
 3. He he, jeg har også blitt imponert over vikingene. Unger i shorts på vei til skolen midt på vinteren og sånn. Godt at dere hadde en fin tur:)

  SvarSlett
 4. Ja! I Scotland la jeg også merke til disse staute kvinnene med bare bein i ufyselig vær. For en styrke! Vikingkvinnen er annerledes enn mann først skule tro. Og lakris trodde jeg de var eksperter på. Det er min erfaring. Og høfligheten er ekstrem! Hørtes gøy ut.

  SvarSlett
 5. OH YES! der var det lettkledte folk! men da vi var der var det tross alt rundt 13 grader da.. og det er jo dritvarmt, i grunn.

  Jeg ELSKER å bli kalt love og darling, må ta i mot det man kan få!
  Og de brune pubene er best!

  La du merke til kjøringen til taxisjåførene? de kjører bånn gass, ingen er dumsnille og skal slippe noen ut eller forbi (slik som her i nisseNorge) og dette resulterer i at trafikken faktisk F L Y T E R!!

  SvarSlett
 6. Åååå jeg må til england snart.... ingen som kaller meg LOVE her *snufs"

  SvarSlett
 7. Om 8 dager er det min tur å oppleve høflige briter, brune puber, jente-vikinger og kanskje bli kalla "love"? :))
  London er ein fin by!

  SvarSlett
 8. Mine barn lærte seg å bli høflige når vi var i London. Det var yes please, til alt. Men det har gått over.

  SvarSlett
 9. Hehe, kjente beskrivelsene godt igjen fra da jeg selv var i Liverpool i forrige århundre! Særlig de lettkledde damene i minikjoler og å bli kaldt "love" av alt og alle...

  SvarSlett
 10. Oioioi! Det toalettet har jeg også vært på! :) hehe Syns det er knall stilig med de falske vinduene med bilder av strand og palmer :)

  SvarSlett
 11. Hørtes ut som en fin tur hvertfall:)

  SvarSlett
 12. Ja, du har tatt dem pa kornet, synes jeg :-) Vi har ogsa vaert endel rundt omkring i England denne pasken med gjester fra Norge. Elsker slike 'roadtrips'!

  PS: Lakris drar vi til Ikea for a kjope! :-) Sa vi er berga vi ogsa!

  SvarSlett
 13. Veldig enig med deg. De er utrolig flinke til å stille seg i kø. Du kan risikere å bli hevet ut av butikken dersom du ikke stiller deg på rett plass i køen. Og når jeg går med tykke vintersko og vinterjakker, så kan du være sikker på at ei lita britisk snelle åler seg gjennom gatene på skyhøye hæler og med lårkort kjole. Tror de må være "mer viking" enn oss :)

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...