torsdag 2. august 2012

Slitsomme bryllupsforberedelser

Jeg får med meg at vordende bruder og brudgommer, mest bruder, synes det er så slitsomt å forberede bryllup. Jada jada. Det er sabla slitsomt å forberede seg som bryllupsgjest også, skal jeg si deg.

For det første er det antrekk. Her kan man jo ikke komme i hva som helst. Nei, man må dra sin slappe kropp av gårde i flere butikker før man finner noe sømmende å ikle seg. På veien har du svetta deg gjennom trange prøverom med sprikende gardiner, grell belysning og avslørende speil. Mens betjeningen enten står trippende utenfor og lurer på om du trenger hjelp. Eller om du faktisk trenger hjelp, er helt fraværende. Du finner dem tyggistyggende bak disken i en viktig samtale om helgas festligheter med sin tyggistyggende kollega.

Så er det tilbehøret. Tilbehøret er viktig. Det er tilbehøret, eller the accessories, som gjør hele antrekket, i følge de som kaster terninger i tabloidpressen og sladrebladene. Sko, smykker og veske skal matche kjolen du var så heldig å finne. Og det skal være riktige farger. Er det lyse strømper til mørke sko eller mørke strømper til lyse sko som gjelder denne sesongen? Eller er det helt feil med strømper i det hele tatt? Best å sjekke de glossy magasinene. Og det skal være passe mengde tilbehør, unnskyld accessoirer. Less i more, eller more is less eller less is best eller hvordan var det igjen? Prangende ørepynt betyr at du bør droppe halssmykke, var det sånn?

Puh, slitsomt å lese seg opp på dette området.

Når alt dette er på plass så skal kroppen groomes. Vi snakker tipp topp behandling fra topp til tå. Manikyr og pedikyr og lakk og hårruller og hårkurer og mer lakk. Alt sammen, takk!

Bare det å velge neglelakk kan jo by på problemer. Her må man kanskje også konferere terningkaster'n bak slottet eller de glossy magasinene. Og den neglelakken som er hottere enn hottest denne uka, er sikkert utsolgt overalt så du må ligge i telt foran et parfymeri noen netter for å sikre deg godsakene. Ja, kun det beste er best i et bryllup.

Og siden du var så dum å velge en ermeløs kjole, så må du for all del ikke glemme å trene tricepsen i håp om å bli kvitt grevinnehenget. Trøbbelet er at dette kommer du selvfølgelig på at du skulle gjort sånn cirka to dager før du skal iføre deg den ermeløse saken. Sukk. Så da blir løsningen et sjal over skuldrene. Offisielt er det fordi du fryser, men alle forstår jo at det er de bleike, dissende overarmene som skal skjules.

Og bleik er du fordi du har vært så redd for å få et ukledelig skille etter t-skjorteermet at du har gått med langerma hele sommeren. Eventuelt holdt deg innendørs. Eller reist land og strand rundt i den hensikt å unngå sola. Trøndelag ville vært et godt valgt i så måte.

Men endelig kommer dagen og du står der stivpynta. Stiv i kroppen av sånn hold-in og push-up og shake it up og anti-shake. Og du holder pusten av spenning. Spent på om alle sømmer holder eller om det du har holdt inn plutselig buler ut et helt annet sted på kroppen. Spent på om du klarer å sitte på kirkebenken eller om du klarer å få i deg mer enn to fingre krem fra bryllupskaka innenfor den trange saken du har ålt deg inn i.

Du står der i all din prakt, og så er det ikke deg folk ser på. Nei, det er noen andre festkledde, som har overgått deg i bryllupsforberedelsene som får all oppmerksomheten - makan!

Ok, det er kanskje like greit. Ref. grevinnehenget.
16 kommentarer:

 1. hehe... omtrent sånn som dette driver jeg og tenker på denne uka.. skal i bryllup på lørdag.. og har fått for meg at siden det er søstra til mannen min som gifter seg må ting være på stell når vår familie kommer i selskap også.. siden vi er nærmeste familie.. Sjal til meg som skal gå i ermeløs kjole er det siste som ble fiksa.. funderer på dette med strømpebukse, og neglene har jeg enda ikke tenkt på..

  Men håper på at det kanskje er noen andre som får det meste av oppmerksomhet ja... hehe..

  SvarSlett
 2. Hi hi! Ja, det er et slit...! Du er kjempefin, og det er jo så mye venting på sånne brylluper, at man får da studert og blitt studert ettertrykkelig, synes nå jeg.

  Var det ikke i nyhetene her før i sommer at man bruker ca. 5000 kr. som bryllupsgjest...?
  Noen ganger må man jo reise, overnatte etc.

  De fleste brylluper er jo stas, da! Fine folk, fine ord, god mat og vin!

  Så får vi håpe det varer.

  (Nå driver noen av de jeg har en gang vært i bryllup hos, og brukt masse tid og penger på, å gifter seg på nytt. Skal man nok en gang spa opp gave og fine ord på kort eller...?)

  Kos deg i det fine antrekket!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja man må jo spa opp nye gaver og fine ord selv om det er andre eller tredje gangen.

   Dette er et bryllup som krever både fly og hotellovernstting, men det er jo veldig veldig hyggelig å bli invitert!

   Slett
 3. Haha! Godt beskrive. Vert nesten svett av å lese det.
  ShyB

  SvarSlett
 4. Festen var vel verdt anstrengelsene?

  SvarSlett
 5. Æ flire, ja slik er det:O))..og hvis det er deg på bildet, så ble du flott!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk. Dette er fra prøven, du ser vel at neglelakkvalget ikke er foretatt ennå her, hi hi.

   Slett
 6. Herlig!!! Akkurat sånn er det.. men jamen ble du fin!!!

  SvarSlett
 7. Å, som jeg kjenner til det. Og for min del er det ikke et stakkars lite grevinneheng som skal skjules, det er to oppfeita grisunger. Heldigvis ikke noe bryllup i år. Jeg har funnet ut at jeg skjuler meg best i knallrødt, og så høye hæler som jeg greier å balansere på. Da ser det ut som jeg ikke bryr meg..Og som du sier, det er jo noen som er viktigere, så lenge det ikke er du som er bruden. Og sjal ble veldig fint til, da!Kjolen har et nydelig snitt, og ei flott farge!

  SvarSlett
 8. Fin ble du og gjenkjenbart beskrevet var det :D

  SvarSlett
 9. Det lønner seg å bruke en kjole med korte ermer, så slipper en den dumme barberingen under armene! Og bruker en bukser slipper en unna enda mer jobb!

  SvarSlett
 10. Tusind tak for et underholdende indlæg ;-) Jeg står selv i samme situation, skal til bryllup og render i butikker og skal sætte det hele sammen :-)De bare arme de kræver en jakke o.s.v. Tak!

  SvarSlett
 11. Jeg var i bryllup sist helg. Etter et forsøk på å finne kjole som passet både figur og lommebok ga jeg opp, og gikk for bunad i stedet.

  Cecilie

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...