Ja, jeg skjønner at et sånt utsagn kan virke någet kåkki, men sånt bryr jeg meg ikke om. Jeg er nemlig blendet av min begeistring over egenbakte horn.
Lekre, hjemmebakte horn - grove åff kårs |
Greia er den at jeg er så elendig på gjærbakst. Stort sett blir boller til biljardgkuler og brød til murstein når jeg skal bake. Siden jeg er alt for glad i søt gjærbakst som kanelsnurrer, rosinboller og kringle, så er det bare en fordel at jeg ikke er en kløpper på å bake dette. Det hadde ikke vært sunt rett og slett.
Nei, jeg har elendig statistikk og selvtillit når det gjelder gjærbakst. Men så er det det at man har blitt så gammel og klok (det skjer i det øyeblikket man runder 40) at ting skal ikke være uprøvd. Man skal ikke la seg stoppe av gamle meritter og fordommer.
Så da jeg kom over denne oppskriften på Matmisjonen, så slo jeg til og tok tyren ved hornene *ca-shok-pong* (dårlig poeng-trommelyd). Grove horn med ost og skinke. Selv det at noen hadde forsynt seg med skinka jeg skulle bruke i den tro at den var pålegg, kunne ikke stoppe meg. Ok, det er vel strengt tatt mer vanlig at skinkeskiver brukes til pålegg her i huset, så skinketyven ble tilgitt. Jeg fant nemlig en pakke til i kjøleskapet, men krydder-skinke, det funka fint.
Hjemmebakte grove horn klare til å tas ut av fryseren når som som helst, det fortjener jammen meg en pott husmorpoeng! 10 av dem har jeg unnet meg.
Det er ikke det at jeg har et horn i siden *ca-shok-pong* til de flinke damene som konstruerer de lekreste matpakker med engler av fiskepudding og utstanset rødbet som sier "Ha en vakker dag", men jeg verken evner eller gidder å holde på med sånt.
Horn i siden - sorry, kunne ikke dy meg når jeg først hadde et horn tilgjengelig |
Men da Matmisjonen i samme innlegg som horn-oppskriften, presenterte skivet vossakorv og agurk lagvis, da tenkte jeg at DET kan jeg også få til.
Og det gjorde jeg! Eller falukorv og agurk. To maule-favoritter hos åtteåringen.
Gud, det er så vakkert at jeg nesten må tørke en tåre.
Prakteksemplar av en innbydende og sunn matboks, eller hva? |
Oj, oj, for et prakteksemplar av en mor jeg er! Nevnte jeg at jeg sydde bokbind til Trollet? Ja, jeg gjorde visst det....
Elisabeth, et øyeblikks supermamma
Hva sa Trollet? eller dvs: hva sa den søte datteren?
SvarSlettAlt i matboksen spist opp! Det er ikke hver dag, for å si det sånn. :-)
SlettDet må jeg si.... Den matboksen med innhold så fristende ut. Du har virkelig overgått det meste her. Hehe.. Ha en fin kveld.
SvarSlettJa det må jg si, Wow!! Sefølgelig gir dette husmorpoeng i fleng!!
SvarSlettHer smører de matpakkene selv, hmmmm mulig jeg må bake!!!
Fantastisk!! For en grei matboks. Her i huset har slageren i det siste vært pølsehorn, eller horn med annet fyll. Greit å ha i fryseren:)
SvarSlettHusmor!!!
SlettNå humrer jeg godt her!!!! full av gullkorn (kanskje noe for neste bakst); du altså!!!
SvarSlettVel fortjente poeng!
SvarSlettHorn er godt med berre ost også, og då brukar eg Jarlsberg eller godt modna Norvegia. Ellers kan du jo bruke skinke frå boks og dele den i avlange kubbar, om du ikkje har anna skinke. Og gjerne litt urtar i tillegg eller ost på toppen:)
IMPONERT!!!
SvarSlettMå være bare gøy åpne den matboksen der. Fryd for både øye og gane. Duktig gumma!
Jeg er imponert over den matpakken der. Og enda mer inponert over at poden liker det. Her i huset går det på knekkebrød med brunost på 3. eller 4. året, og frukt eller grønt er uaktuelt å legge i matboksen.
SvarSlettSynes du fortjener mer enn 10 husmorpoeng :-)
Skikkelig dårlig gjort å være så flink....de grå skivene med leverpostei som mine to fikk i dag, virker enda gråere ved siden av din supermatpakke....! Og det bokbindet...jeg har ikke ord...
SvarSlett:) :)
Men - kanskje på tida at jeg våkner opp og skjønner at sommerferien er over og det er tid for skjerpings? ;)
Oj sann! Her har du stått på.
SvarSlettHeilt klart meir appetittvekkande enn skjeve med svett ost. Det vert vel slike matpakkar kvar dag no?
Neppe. Derfor dette krever fanfare og eget blogginnlegg.
SlettTrampeklapp fra meg! Hvor får man tak i sånn matboks med mange fine rom?
SvarSlettTakk for trampeklapp. Denne er fra Tupperware, men jeg liker den ikke noe særlig. Er lang og for lav. Hadde den lenge før Trollet oppdaga og la sin elsk på den. De populære matpakkerne har linker til de boksene som er så pop nå. Men jeg synes det er drøyt å betale 300 for en boks.
SlettImponerende!! Jeg slenger stort sett bare sammen to skiver med leverpostei til barnas matpakker..... Ble litt inpirrt av dette innlegget så kanskje det blir hornlaging her snart?
SvarSlettklem
Herlighet, sydd bokbind og??? Jeg er mektig imponert!!
SvarSlettHva blir det neste?
Fantastisk! Tårer renner her også!!! En matboks som det fantes ikke før i tida. Da var det matpapir. Og lykke da mellomleggspapir var i hus. Så slapp man å rive opp matpapiret i biter.
SvarSlettFlotte horn!!!
Super supermamma!! :-)
SvarSlettMegaimponert:) Eg bakte faktisk ostehorn i går eg også, litt inspirert av deg (via instagram), men mest fordi me mangla brød;) Så det vart tre ostehorn i matboksen. Punktum. Ho var no fornøgd då, men ser eg burde gjort meir ut av det;)
SvarSlettKoselig - lagde slike da jeg selv var barn.... For kun få dager siden ;)))
SvarSlettJa, dette var vakkert! ;-)
SvarSlettHvor kommer forresten matboksen fra? Skulle gjerne hatt en med flere rom og denne så grei ut.
Den er fra Tupperware. Jeg synes den er for lav, skulle gjerne hatt en som kan romme en yoghurt.
SlettOg jeg har googlet litt og spurt meg for - og boksen finnes ikke å få kjøpt lenger. Er visst noen år siden den var i sortimentet til Tupperware. Typisk uflaks.
SlettWow! Flott matpakke. Glemte tilogmed å sende med Eskil maten en dag jeg.... En smuuule stressa da jeg hivde meg i bilen, for å smugle inn matboksen på klasserommet. banker på og åpner døra forsiktig, alle ser på meg og Eskil sier: Så rød i fjeset du er da?? Haha!
SvarSlettBare 10 poeng?? De så veldig gode ut :-D Jeg er ikke så aller verst på gjærbakst, men jeg er bare så sløv på å bake for tida - synd og skam....
SvarSlettHa det godt - klem Siv
Impressive! Så imponerende at det må sies på engelsk. Vi har glemt 2 av 2 ta-med-grillmat-dager på skolen disse to første ukene, ikke like impressive. Gremme seg....
SvarSlettHer er ho igang med delikate matbokser. Jeg som har et matboks-innlegg på lur, og det er ikke akkurat hyggelig lesning...
SvarSlettLikte ordet kåkki. Det må jeg prøve å bruke en gang.
Ja, ække det litt sånn hipt å bruke engelske ord i norsk drakt? Eller er det bare sånn som kjerringer TROR er hipt, men egentlig er patetisk?
SlettFine horn..Nå fikk jeg nesten prestasjonsangst her! Kom på at jeg ikke har bakt på år og dag... Takk for den!
SvarSlettIngen grunn til prestasjonsangst!
SlettJeg er bare så
SvarSlettimponert.
(målløs)
Haha, horn i siden:). Du er bare god altså! Og superduperhumorflink!!!
SvarSlett