mandag 27. august 2012

Supermamma tar tyren ved hornene..

Jeg lar meg stadig imponere...av meg selv!

Ja, jeg skjønner at et sånt utsagn kan virke någet kåkki, men sånt bryr jeg meg ikke om. Jeg er nemlig blendet av min begeistring over egenbakte horn.
Lekre, hjemmebakte horn - grove åff kårs


Greia er den at jeg er så elendig på gjærbakst. Stort sett blir boller til biljardgkuler og brød til murstein når jeg skal bake. Siden jeg er alt for glad i søt gjærbakst som kanelsnurrer, rosinboller og kringle, så er det bare en fordel at jeg ikke er en kløpper på å bake dette. Det hadde ikke vært sunt rett og slett.

Nei, jeg har elendig statistikk og selvtillit når det gjelder gjærbakst. Men så er det det at man har blitt så gammel og klok (det skjer i det øyeblikket man runder 40) at ting skal ikke være uprøvd. Man skal ikke la seg stoppe av gamle meritter og fordommer.

Så da jeg kom over denne oppskriften på Matmisjonen, så slo jeg til og tok tyren ved hornene *ca-shok-pong* (dårlig poeng-trommelyd). Grove horn med ost og skinke. Selv det at noen hadde forsynt seg med skinka jeg skulle bruke i den tro at den var pålegg, kunne ikke stoppe meg. Ok, det er vel strengt tatt mer vanlig at skinkeskiver brukes til pålegg her i huset, så skinketyven ble tilgitt. Jeg fant nemlig en pakke til i kjøleskapet, men krydder-skinke, det funka fint.

Hjemmebakte grove horn klare til å tas ut av fryseren når som som helst, det fortjener jammen meg en pott husmorpoeng! 10 av dem har jeg unnet meg.

Det er ikke det at jeg har et horn i siden *ca-shok-pong*  til de flinke damene som konstruerer de lekreste matpakker med engler av fiskepudding og utstanset rødbet som sier "Ha en vakker dag", men jeg verken evner eller gidder å holde på med sånt.


Horn i siden - sorry, kunne ikke dy meg når jeg først hadde et horn tilgjengelig


Men da Matmisjonen i samme innlegg som horn-oppskriften, presenterte skivet vossakorv og agurk lagvis, da tenkte jeg at DET kan jeg også få til.

Og det gjorde jeg! Eller falukorv og agurk. To maule-favoritter hos åtteåringen.

Gud, det er så vakkert at jeg nesten må tørke en tåre.


Prakteksemplar av en innbydende og sunn matboks, eller hva?Oj, oj, for et prakteksemplar av en mor jeg er! Nevnte jeg at jeg sydde bokbind til Trollet? Ja, jeg gjorde visst det....

Elisabeth, et øyeblikks supermamma33 kommentarer:

 1. Hva sa Trollet? eller dvs: hva sa den søte datteren?

  SvarSlett
  Svar
  1. Alt i matboksen spist opp! Det er ikke hver dag, for å si det sånn. :-)

   Slett
 2. Det må jeg si.... Den matboksen med innhold så fristende ut. Du har virkelig overgått det meste her. Hehe.. Ha en fin kveld.

  SvarSlett
 3. Ja det må jg si, Wow!! Sefølgelig gir dette husmorpoeng i fleng!!
  Her smører de matpakkene selv, hmmmm mulig jeg må bake!!!

  SvarSlett
 4. Fantastisk!! For en grei matboks. Her i huset har slageren i det siste vært pølsehorn, eller horn med annet fyll. Greit å ha i fryseren:)

  SvarSlett
 5. Nå humrer jeg godt her!!!! full av gullkorn (kanskje noe for neste bakst); du altså!!!

  SvarSlett
 6. Vel fortjente poeng!
  Horn er godt med berre ost også, og då brukar eg Jarlsberg eller godt modna Norvegia. Ellers kan du jo bruke skinke frå boks og dele den i avlange kubbar, om du ikkje har anna skinke. Og gjerne litt urtar i tillegg eller ost på toppen:)

  SvarSlett
 7. IMPONERT!!!
  Må være bare gøy åpne den matboksen der. Fryd for både øye og gane. Duktig gumma!

  SvarSlett
 8. Jeg er imponert over den matpakken der. Og enda mer inponert over at poden liker det. Her i huset går det på knekkebrød med brunost på 3. eller 4. året, og frukt eller grønt er uaktuelt å legge i matboksen.
  Synes du fortjener mer enn 10 husmorpoeng :-)

  SvarSlett
 9. Skikkelig dårlig gjort å være så flink....de grå skivene med leverpostei som mine to fikk i dag, virker enda gråere ved siden av din supermatpakke....! Og det bokbindet...jeg har ikke ord...
  :) :)
  Men - kanskje på tida at jeg våkner opp og skjønner at sommerferien er over og det er tid for skjerpings? ;)

  SvarSlett
 10. Oj sann! Her har du stått på.
  Heilt klart meir appetittvekkande enn skjeve med svett ost. Det vert vel slike matpakkar kvar dag no?

  SvarSlett
  Svar
  1. Neppe. Derfor dette krever fanfare og eget blogginnlegg.

   Slett
 11. Trampeklapp fra meg! Hvor får man tak i sånn matboks med mange fine rom?

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for trampeklapp. Denne er fra Tupperware, men jeg liker den ikke noe særlig. Er lang og for lav. Hadde den lenge før Trollet oppdaga og la sin elsk på den. De populære matpakkerne har linker til de boksene som er så pop nå. Men jeg synes det er drøyt å betale 300 for en boks.

   Slett
 12. Imponerende!! Jeg slenger stort sett bare sammen to skiver med leverpostei til barnas matpakker..... Ble litt inpirrt av dette innlegget så kanskje det blir hornlaging her snart?
  klem

  SvarSlett
 13. Herlighet, sydd bokbind og??? Jeg er mektig imponert!!
  Hva blir det neste?

  SvarSlett
 14. Fantastisk! Tårer renner her også!!! En matboks som det fantes ikke før i tida. Da var det matpapir. Og lykke da mellomleggspapir var i hus. Så slapp man å rive opp matpapiret i biter.
  Flotte horn!!!

  SvarSlett
 15. Megaimponert:) Eg bakte faktisk ostehorn i går eg også, litt inspirert av deg (via instagram), men mest fordi me mangla brød;) Så det vart tre ostehorn i matboksen. Punktum. Ho var no fornøgd då, men ser eg burde gjort meir ut av det;)

  SvarSlett
 16. Koselig - lagde slike da jeg selv var barn.... For kun få dager siden ;)))

  SvarSlett
 17. Ja, dette var vakkert! ;-)

  Hvor kommer forresten matboksen fra? Skulle gjerne hatt en med flere rom og denne så grei ut.

  SvarSlett
  Svar
  1. Den er fra Tupperware. Jeg synes den er for lav, skulle gjerne hatt en som kan romme en yoghurt.

   Slett
  2. Og jeg har googlet litt og spurt meg for - og boksen finnes ikke å få kjøpt lenger. Er visst noen år siden den var i sortimentet til Tupperware. Typisk uflaks.

   Slett
 18. Wow! Flott matpakke. Glemte tilogmed å sende med Eskil maten en dag jeg.... En smuuule stressa da jeg hivde meg i bilen, for å smugle inn matboksen på klasserommet. banker på og åpner døra forsiktig, alle ser på meg og Eskil sier: Så rød i fjeset du er da?? Haha!

  SvarSlett
 19. Bare 10 poeng?? De så veldig gode ut :-D Jeg er ikke så aller verst på gjærbakst, men jeg er bare så sløv på å bake for tida - synd og skam....

  Ha det godt - klem Siv

  SvarSlett
 20. Impressive! Så imponerende at det må sies på engelsk. Vi har glemt 2 av 2 ta-med-grillmat-dager på skolen disse to første ukene, ikke like impressive. Gremme seg....

  SvarSlett
 21. Her er ho igang med delikate matbokser. Jeg som har et matboks-innlegg på lur, og det er ikke akkurat hyggelig lesning...
  Likte ordet kåkki. Det må jeg prøve å bruke en gang.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ække det litt sånn hipt å bruke engelske ord i norsk drakt? Eller er det bare sånn som kjerringer TROR er hipt, men egentlig er patetisk?

   Slett
 22. Fine horn..Nå fikk jeg nesten prestasjonsangst her! Kom på at jeg ikke har bakt på år og dag... Takk for den!

  SvarSlett
 23. Jeg er bare så
  imponert.
  (målløs)

  SvarSlett
 24. Haha, horn i siden:). Du er bare god altså! Og superduperhumorflink!!!

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...