Er det mulig å forlenge sommeren noe mer nå uten å krampeaktig iføre seg bikini og slenge seg ut på en solseng blant gule trær og morgenfrost i gresset?
Jada! Man kan bake sommerwienerbrød. Man kan sikkert bake sommer-kneip, sommer-eplekake eller sommer-cupcakes, men disse wienerbrødene heter faktisk sommerwienerbrød. Mulig opphavskvinnen/mannen mener at man ikke har godt av sånne godsaker på andre årstider og dermed navnga bakeverket deretter, men sånt lar jeg ikke andre bestemme. Hadde jeg ikke vært så frossen av meg så hadde jeg sikkert iført meg bikini utendørs i januar. Hey, jeg har ullsokker i juli, så hvorfor ikke?
Men altså, sommerwienerbrød. Farlig gode.
Og det beste av alt, disse er det niåringen som har bakt. Oppskriften er å sende den bakeglade til mormor. Null oppvask, hæppi barn og wienerbrød til mor. Genialt!
Om du er interessert i oppskriften, men synes det er utfordrende å se forbi all dekorasjonen og skrivefeilene samt forstå at teksten nederst fortsetter midt på arken fordi der var det ledig plass:
5 dl H-melk
170 gram smør
200 gram hvetemel
4-5 egg
Kok opp melk og smør.
Tilsett mel og rør til deigen samler seg.
Avkjøles litt.
Tilsett ett og ett egg.
Deigen skal være så fast at den ikke flyter utover.
Settes med skje på stekeplate.
Stekes midt i ovnen på 200 grader i 30 minutter (170 grader i 25 minutter med varmluftsovn).
Pynt med glasur i ønsket farge. Vi er ikke kommet over rosa-fasen, som du ser.
Velbekomme!
Sommerwienerbrød er nok et hyggeligere navn enn Lettvinte wienerbrød så en eller annen har vært kreativ.
SvarSlettJeg hadde ingen problem med å lese den første oppskriften. Og når hun kommer hjem med så fin oppskrift så må vel hun få bake?
Sånne kan jeg også bake:)
SvarSlettSommerwienerbrød er helårs:-) Her ble det bakt sommerboller i går:-)
SvarSlettNam, nam - godt bikinisesongen er over...
Nam! Det er så kjekt når ein kan få andre til å bake. Tenker at eg overbringer oppskrifta til min datter:)
SvarSlett:-) Ser gode ut! Og flott oppskrift av jentungen. :-)
SvarSlettDet var jo veldig likt en vannbakkelsoppskrift? Bare at her blir det melkebakkels i stedet... Sommerwienerbrød høres bedre ut enn melkebakkels, skal se om jeg kan overtale fjortisen til å prøve! :o)
SvarSlettJa, det har jeg hørt. Men jeg aner jo ikke, har verken bakt vannbakkels eller sommerwienerbrød. :-)
SlettSå gode ut - jeg liker godt vannbakkels :) (Wienerbrød er stress med all kjevlingen :)
SvarSlettNå fikk jeg søtsug. Og klokka er bare 08:54 på morgenen.... De ser knallgode ut!
SvarSlettFor en fantasktisk FIN oppskriftslapp! Den ville jeg ramma inn og hengt på veggen. Jeg liker fargene, komposisjonen, typografien;)
SvarSlettGod helg til deg!
Flik jenta di er! Mi er også glad i å bake, men har ikke slippet henne til alene ennå. Gleder meg til hun kan gjøre det:)
SvarSlettSommerwinerbrødene så knallgode ut!
Hoho, jeg lo godt av innlegget under her:) hehe...
Så flott at lykta kom hel fram og at du likte den! God helg
Klem Tonje
Gleder meg til gutta fyker avgårde til farmor og baker de nydeligste saker. Nå tar de heller med hjem alleredelaget, ikke dårlig det heller da. Så aldeles fortreffelig ut da:)
SvarSlettÅ, nam! Jeg elsker wienerbrød, sommer som vinter. Og høst som vår. Jeg må prøve ut denne en gang kjenner jeg.
SvarSlettNesten høygravid og fysen = Lagrer oppskriften (kun fordi jeg ikke har h-melk)
SvarSlettMMMMMMMMMmmm. De så jo bare helt fantastiske ut!
SvarSlettDer er´n igjen ja. Melkebakkelsen. Vekker gode, gamle minner. Superlekker med råååsa glasur da. Og ekstra god når man kan få den servert? mmm...
SvarSlett