lørdag 27. april 2013

Handmade i hende

Endelig! Endelig fikk jeg også mitt eksemplar av syboka "Handmade" i neven. Etter at Posten fant ut at vi ikke kunne bruke vår store, fine Bruka-postkasse på husveggen, men tvang oss over til et fellesstativ med kasse med syltynn åpning, tar det minst en dag ekstra å få bokpakker. Postmannen har ikke sjangs til å dytte nedi større saker enn kjedelig reklame og enda kjedeligere vinduskonvolutter og jeg må ta turen til PIB (post i butikk) for å hente den ikke-kjedelige posten.

Men altså, endelig fikk jeg Handmade i hende.
Og for en fin bok! Det sier jeg ikke bare for at jeg var så heldig å vinne en plass i den. Jeg har heller ingen prosenter av salget. For meg er det betaling nok om noen vil sy av mitt mønster, gryteremsa.
Jeg syntes en slik sybok burde inneholde minst ett enkelt mønster, uten glidelåser, sidesømmer som må treffe helt presis, rynketråder og andre utfordringer. Ja, å få kantebåndet pent kan i grunnen være utfordrende nok.....
Du kan ta en nærmere titt på  gryteremsa i dette innlegget fra uli 2011.


Det er i alle fall helt klart at jeg skal sy minst ett eksemplar av denne sommerkjolen. Denne er sydd etter det samme mønsteret som den på forsida av boka.


Jeg håper forøvrig at den norske sommeren blir av en sånn art at jeg slipper å bruke paraply til....


Jeg har ikke brukt skjørt siden barneskolen sånn omtrent, men jeg fikk også veldig lyst til å sy et skjørt som dette:Jeg synes denne hatten var kul, men det spørs om den vil se like fjong ut på meg, gitt.
Men skjerf bruker jeg masse av, så disse rundskjerfene skal jeg definitivt teste ut.
Ja, jeg har mange skjerf. Jeg har enda flere vesker. Men det betyr ikke at det ikke er plass til flere!

Denne genseren seg også behagelig ut:

Punger er raske prosjekter og fine gaver. Jeg har faktisk noen låser som ligger på vent. På tide å la de komme til nytte.
Overlockmaskina mi er endelig tilbake fra reparasjon og stell, så nå er det bare å sette i gang!.

Om ikke samvittigheta leder meg i retning terrassevask i stedet.....


Sy-inspirert blei jeg i alle fall! Det håper jeg andre blir også.


Elisabeth 


7 kommentarer:

 1. Gjett om, skal sikre meg et eksemplar av boken.
  Kjempesmart med den gryteremsen!
  Og så har jeg lys til å prøve meg på genseren til Ellen. Kjempefin!

  SvarSlett
 2. Endeleg har du fått den du også :))

  SvarSlett
 3. Jeg blei i hvert fall inspirert av boka. Gryteremsa er en av tingene jeg vil prøve meg på. Ellers synes jeg boka er skikkelig lekkert laga. En ære å være med i den :)
  Ang. lappeteppe, det tar faktisk ikke lang tid å lage. For lappene er ganske store. Og med overlocksøm langs kanten i stedet for kantbånd eller å vrangsy, går det enda fortere.
  Ellen :)

  SvarSlett
 4. Masse masse fint!
  Gryteremsa var konge da :)

  Fordelen med post i butikk, er i alle fall at man slipper å stresse ned før det stenger...

  SvarSlett
 5. Så proff din side så ut! Du sa det bare var et lite prosjekt - det så da riktig så fancy og bra ut, spør du meg! Fikk jo nesten lyst på boka - det så ut som om den var full av prosjekter fra bloggere jeg "kjenner":)

  SvarSlett
 6. Gratulerer som bok-debutant. Det må være kjempegøy å få mønsteret ditt på trykk, selv om du ikke får prosenter av salget. Flott og inspirerende bok. Den forrige boken slo skikkelig an, så da skal du se at denne kommer til å bli årets snakkis hos strikkebloggerne. :)

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...