tirsdag 2. april 2013

Tradisjonell påske?

I dag har det vært tilbake til hverdag og mer eller mindre normal fordøyelse for meg - og sikkert mange andre også.

Men jeg dveler likevel litt ved påsken, som vi nettopp har lagt bak oss.

Hvert år hører vi nyheter a la "Ikke alle drar til fjells i påsken, mange velger å feriere hjemme/på metal-treff/i byen..." osv.

Helt greit. Vi er mange nok som drar til fjells. Faktisk alt for mange. Dette bildet tok jeg fra passasjersetet klokka ni søndag kveld, altså første påskedag.

Her snakker vi omveien, ikke E6 sørover mot Oslo, som ville være den naturlige løypa. Omveien som tar en time ekstra, men som velges når det er kø og atter kø mil etter mil på E6. Kø av alle de som returnerer fra det berømte påskefjellet. Det som vi stadig blir fortalt ikke er det vanligste påskeoppholdsstedet.

Så helt greit at så mange holder seg unna fjellet, DET hadde blitt kaos på ut- og innfartsdagene, det!

Men ok, det er en del av pakka det der med køen, når man velger den tradisjonelle påsken, som vi blir fortalt ikke er så tradisjonell lenger.

Kall det hva du vil, vi har hatt en toppers toppeti topp påske. Såpass toppers at jeg bare dele....sharing is caring, sier noen. Og jeg bryr meg veldig mye.


Vi har nytt sol og skispor.

Vi har grilla ved siden av skisporet.

Da vi satt og nøt sol og appelsin ved en liten skihytte inni skauen, var det plutselig gudstjeneste der! Supert, da kunne vi krysse av åndelig føde på lista også. Amen.


Vi hørte mange skrekkhistorier om rasfaren, så vi tok ingen sjanser og utstyrte Trollet med hjelm før hun fikk teste snøhula......eller noe sånt.

Vi har spist påskegodt, sett påskekrim på tv, lest påskekrim i bokform, hørt påskelabyrint på radio, løst påskekryssord, strikka og spilt brettspill. Og noen var dårlige tapere, mens andre var kåkki vinnere.


Og så var det på'n igjen neste dag. På'n igjen med ny behandling av skia i den flotte, innholdsrike smørebua til Svigerfar. Og hurra, han har hatt Trollet i lære, så hun smører gjerne mammas og pappas ski. Fantastisk luksus!


Vi er heldige, for denne herligheta er vår påsketradisjon.

Håper du har hatt en fin påske også.


Elisabeth 

PS. Du kan fortsatt gjette på aprilspøken min. Riktig svar avsløres først i slutten av uka.8 kommentarer:

 1. Vi kjørte samme veien i går, midt på dagen- ingen kø! Anbefales til neste år!

  SvarSlett
 2. :-) det er fint at noen har som påsketradisjon å dra på fjellet, at noen har som tradisjon å tilbringe påsken i byen og at noen rett og slett er hjemme uansett om det er by eller land. :-)
  Og du fikk da sett en vesentlig del av landet på din vei, ettersom jeg har skjønt. Fine bilder!

  Ha en fin kveld.

  SvarSlett
 3. Vi har hatt ei superfin påske :-) Vi dro hjem på søndagen min -da var det ikke lenger mulig for studenten å være uten nett ;-) Det var ikke kø i det hele tatt, og vi venta bare 10 min på ferja - herlig :-D

  Skal si du har en svigerfar med seriøst velutstyrt smørebu :-D Godt at Trollet snart kan ta deres ski da ;-)

  Ha det godt - klem Siv

  SvarSlett
 4. Jeg har vært hjemme i påsken. På påskeaften var jeg på landet hos min mor, ved påskesjøen.

  Cecilie

  SvarSlett
 5. Ser ut som dere har hatt en deilig påske :-)

  SvarSlett
 6. Så bra vær som det var i år var det nesten litt ille ikke å ha hytte på fjellet, men jeg besinner meg fort. Vanligvis kan jeg starte i hagen i påsken.

  SvarSlett
 7. Jeg tror alle mine fb-venner har hytte på fjellet. Eller har lånt hytte på fjellet. Eller faker hytte på fjellet...

  Vi har hatt hjemmepåske, tradisjonelt nok for oss. Og jeg synes egentlig det er veldig deilig. Men jeg ønsker meg inderlig ei hytte på fjellet. Eller i skogen. Eller i Sverige...

  SvarSlett
 8. Nydelige bilder! Og det ser ut som om vi har hatt nesten lik påske - til og med smørebua er med, og jeg har endelig lært meg å preppe mine egne telemarkski.

  Påska er det beste med å komme fra ei fjellbygd. Det beste med å ha flytta fra fjellbygda er å komme hjem til Asker og tusle i fjæra.
  Ja takk, begge deler.

  KLEM

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...