søndag 21. mars 2010

Hvor stort er et rumpehull, mamma?

Ja, som foreldre må man være forberedt på det meste. Da snakker jeg ikke om å huske ski til skidagen og gul mat til skolens påskelunsj eller et eller annet teaterkostyme.

Nei, uten forvarsel forventes det at man skal svare på de merkeligste ting. Barn undrer over stort og smått og de SPØR. Ikke rart barn lærer fort, de spør jo om alt de lurer på hele tida. Vi voksne har nok rett og slett mindre tid til rådighet til å undres og spørre (eller google seg fram til svaret). Vår tid slukes av å betale regninger, vaske hus, smøre ski og lage eggerøre på fritida.

Så, før jeg snakker meg bort, tilbake til rumpehullet. Eller rettere sagt spørsmålet om rumpehullet. Seksåringen tittet forventningsfult på sin mor, guruen som vet alt.

Men mor lot seg ikke vippe av pinnen. Inn på banen for illustrasjonsformål kom - ta ta - en rosa gymbag!Og mor viste med gymbagen rumpehullets funksjon og fiffige utvidelsesmekanisme med imaginært fyll.
Den undrede var veldig fornøyd med svaret og lærte noe nytt om denne snåle kroppen vår som driver med så mye rart helt uten at vi tenker over det. Og mor var strålende fornøyd med seg selv og sin handlekraft. Tenk, så kom denne rosa gymbaggen vi fikk med gratis ved ranselkjøpet i fjor, til nytte!Gleder meg forresten til neste ukes program med Jan Thomas i Hollywood,  da skal det vissnok handle om bleking av rumpehull - WHAT?

☺ Elisabeth

11 kommentarer:

 1. Trøsten får være at slike spørsmål er et tegn på at barnet er intelligent!

  SvarSlett
 2. hei. Måtte le litt da, men kjenner meg igjen. Sånn er det, og sånn skal det være. Du var rask til å finne en god måte å illustrere det på. Tenker vesla var fornøyd med svaret ja.
  Ja Hollywoodfruer ser jeg, både den Svenske og den Norske. Synes de er noen spesielle vesen der oppe i åsen, men må bare se. Ikke rart heller da...hmmmm...bleking av rumpehull?? Jaja, alt er vel mulig!
  Ha en fortsatt god søndagskveld.
  Klem Ann<3

  SvarSlett
 3. Du er jammen en smart mamma, tenk å komme på å fortelle dette med en gymsekk.

  SvarSlett
 4. Snar-tenkt du! Skal huske - hvis spørsmål fra den gata kommer fra småjentene mine om noen år :)

  SvarSlett
 5. Sitter her og ler HØYT! Utrolig bra svart! Og så snarttenkt da gitt. Jeg er VELDIG imponert:-)

  Klem

  SvarSlett
 6. Veldig bra! Selv ble jeg utsatt for "hvordan kommer babyen seg inn i magen-spørsmålet" fra fireåringen nå i helgen. Da var jeg glad at jeg hadde lest fasitsvaret i bloggen din, for jeg klarte meg bra:-)

  SvarSlett
 7. Flott svar du ga på spørsmålet.
  Min datter var 5 år da hun spurte om hvorfor man "ble" lesbisk-det er jo et aktuelt tema i dag også;-))
  Det er vel ikke spørsmålene som er så vanskelig mange ganger,men situasjonen når man blir spurt.
  Fpr spørsmålene kommer når man minst venter dem...

  Ha en fin uke

  Wenche

  SvarSlett
 8. Bleking av rumpehull - ja, ja... Du får være glad du ikke måtte demonstrere det også...

  SvarSlett
 9. Hahaha!! Gleder meg til pjokken begynner å prate gitt! :D
  Nå skal jeg gjøre diverse innkjøp (les:gymsekk) for å forberede meg på uunngåelige, men kreative spørsmål! :)

  SvarSlett
 10. Haha.... Boka "Kroppen vår" med Trond Viggo Torgersen var kjekk å ha da ungene våre var i spørrealderen. Sønnen vår var ivrig "leser" av Donald da han var liten. En gang hadde vi et jordskjelv, utrolig nok her i Trøndelagen, og hele huset ristet. Han kom styrtende ned trappen, og var sikker på at et digert monster av en fugl hadde tatt huset vårt for å fly avgårde med det. I følge han var det ulver like oppe i skogkanten ovenfor huset også. Fantasi er en kjekk ting.

  Ha en fin dag.

  SvarSlett
 11. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...