fredag 19. mars 2010

Min første leilighet

I lunsjen på torsdag snakket vi om interiør og valg av farger. Jeg fortalte om min første leilighet hvor jeg bodde fra 1992 til 1998. Der malte jeg nemlig i gult på soverommet, knall blått på kjøkkenet og knall grønt i gangen. Ingen som hadde hørt om hvit minimalisme på den tida.

Etter lunsjen fikk jeg en innskytelse og søkte på Finn om det var noen leiligheter av samme sort som min gamle eller noen leiligheter i nærheten som var til salgs.

Hva fant jeg? Jo, akkurat min leilighet var til salgs! Må ha vært min sjette sans eller noe som fikk meg til å sjekke Finn angående dette akkurat nå.

Ikke mye farger igjen her, nei. Se for deg 16 flere møbler i denne stua, blomstrete gardiner, furuhyller samt ølflasker og fylte askebegre på det luta salongbordet og en gjeng unge mennesker i heftig EU-diskusjon.Badet skjønner jeg godt det ble gjort noe med for det var semmert. Vi arva etter tidligere eier turkisgrønne fliser og en spraglete, mørk tapet med "gullflekker". Radiatoren hadde de prøvd å gjøre stilig med gullmaling! Gulvet hadde lysegrønne mosaikkfliser. Rundt sluket var noen løse og kunne avsløre hvite og svarte fliser under mosaikken. Tapeten fikk et par strøk hvitmaling av oss, men resten forble som det var. Med andre ord passe shabby og veldig lite chic. Ingen hadde hørt om shabby chic på den tida heller forresten.

Kjøkkenet gjorde vi litt mer med. Der rev vi ned fliser og murveggen fulgte med, gitt. Bygget var fra rett før krigen og de hadde vært rause med sanda da de murte. Da var det bare å mure opp vegg og prøve å få det bra nok til at nye fliser ville sitte. Våre hvite kjøkkenfliser ser ut til å være det eneste som er igjen fra vår tid i denne leiligheten.


Under oppussing i 1993, legg merke til den tapeten og de mørkebrune skapdørene. Den gule kaffekanna man kan skimte øverst til høyre hadde vel vært retro-hot igjen nå.


Ferdig oppusset kjøkken. Vi var veldig fornøyde. Legg merke til det matchende blå silkebåndet som er trædd inn i blondekappa i vinduet - hey, hey, vi snakker gjennomført.

Anno 2010, flisene er de samme.

Denne leiligheten betalte jeg 135.000 for i 92. Ja, du leste riktig, etthundreogtrettifemtusen norske kroner cash kontant. Seks år senere solgte vi for 465' eller noe. Nå er prisen nesten 1,5 mill + fellesgjeld.

Jeg mener ikke å ødelegge for selgeren, men det med optimal planløsning.....Joda, man skriver vel helst ikke "gjort det beste ut av det"? I følge annonsen er det "romslig soverom" og det kan hende det om man kun ønsker å ha en liten dukkeseng der. Vi kunne akkurat gå rundt vår seng på to sider. Leiligheten har lagt på seg også, den var 39 m2 da vi bodde der, nå 40. Det er sikkert riktig. Og jeg som har skrytt på meg å bo to voksne og en katt "på noen og tredve kvadrat".

Men for all del. Dette var en kjempefin leilighet da vi var unge og hadde færre regninger enn nå. Vi trivdes veldig godt, det var sentralt og praktisk med kolonial i første etasje. Etter hvert ønsket vi oss større plass og det var himmelsk å flytte til 65m2 og en hageflekk.

Å, dette vekket minner. Det var den herlige tida i begynnelsen av tjueåra, uten så mange forpliktelser og bekymringer. Vi hadde arvemøbler i alle slags farger og materialer. Vi levde på spagetti og traff venner hver dag og kunne sove så lenge vi ville hver lørdag og søndag.


Hmmmm. ☺

Hele annonsen kan du se her.

♠ Elisabeth

Bilder fra finn.no og egne fra før digitalkamerats tid.

4 kommentarer:

 1. Så kjekk lesning. Vittig hvordan vi forandrer oss. Når vi flytta inn hit ble stuen malt teracotta, kjøkkenet knall gult. resten var enten hvitt eller furu. Nå er alt hvitt eller beige. Så det har skjedd en viss forandring her også he he.
  Klem fra Elin ♥

  SvarSlett
 2. Hei!

  Jeg ble veldig fasinert av slutten på innlegget ditt... Ikke ett vondt ord om alder, selvfølgelig... :-) ... men jeg kjente igjen noe du skrev der... det ene sekundet er det slik at tjueåra var nå nettopp... men plutselig virker det så leeenge siden, nærmest det forrige liv.... "sukk, ja"....
  (Det var kanskje ikke i dine tanker da du skrev det, men det var slik det ble i mitt hode, ihvertfall...)

  Ha ei fin helg!

  HildeS

  SvarSlett
 3. Hei HildeS
  Forstår akkurat hva du mener og synet av min gamle leilighet vekket mange minner om en tilbakelagt tid - som ikke føles SÅ lenge siden, egentlig.

  SvarSlett
 4. det er rart hvordan ting endrer seg, det var en velsignelse å flytte ut av kollektiv og inn i denne leiligheten på etparogførti kvadrat, nå er den altfor trang! Man venner seg fort!

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...