tirsdag 29. desember 2009

Nyttårsdessert

Det er på tide å bestemme menyen for nyttårsaften. Den skal feires sammen med to vennepar og barn. Vi har ansvaret for desserten.

Etter å ha fulgt "Harry og Charles" på nrk kan det være passende med Dronning Maud-fromasj. Den ble angivelig komponert av en kokk i Haugesund i forbindelse med Haakon og Mauds signingsferd i 1906 og kalles derfor også Haugesundsdessert.Litt usikker på om Maud kan lages i en stor form. Det er en fordel siden desserten skal klargjøres hjemme og fraktes. Kanskje vi skal gå for Tiramisu? Det var en hit i fjor.

Tiramisu er godt, men ikke så barnevennlig. Hva med Clafoutis? Aldri prøvd før, men kom over en oppskrift på dinmat.no. Det er bær med en slags pannekakerøre. Hørtes godt ut i alle fall.

Tilslørete bondepiker er en klassiker, mmmmmm. Problemet med den i denne sammenheng er at den bør serveres helt nylaget, før smulene blir bløte.


Det enkleste desserttipset fant jeg på tines sider; Ferdig Piano mandelpudding forsøkt gjort litt festglad med bær til pynt!Hm, nå finner jeg fram sjokoladen fra skapet og surfer videre..

Bilder er lånt fra dinmat.no og tine.no.

4 kommentarer:

 1. Fromage hadde vært veldig godt!:-))) Tilslørte bondepiker er jo en god gammel favoritt og den må absolutt ikke serveres med en gang!Gleder meg til nyttårsaften:-) IL

  SvarSlett
 2. Mmmm- masse digg her!
  Aner ikke hva jeg ville valgt, med tanke på at det skal fraktes... Selv lager jeg panna cotta, og det er jo ganske enkelt. Kan lages i plastglass, for så å velves på serveringstallerken. Og med litt jordbærsaus og et mynteblad, er det vel slik at barna også kan spise det....
  Lykke til i valget!

  SvarSlett
 3. Kan alt om Dronning-Maud-fromasj / Haugesundsdessert. Familiedesserten framfor noen her hos oss. Går veldig fint å lage f.eks. i en stor glass-bolle. Og poppis blant små og store. Godt nyttår og klem! H-p

  SvarSlett
 4. Det ble Dronning Maud. Ser veldig god ut, gleder meg til å smake i kveld.

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...