søndag 18. september 2011

Aktivitetsløs

Trollet har tidligere vært på skøytekurs, dans og håndball på fritida, men det siste året har hun ikke deltatt på noen form for organisert aktivitet etter skoletid.

Hun vil simpelthen ikke.

Vi har forsøkt å lokke med kor, hun som er så glad i å synge. -Nei, jeg kjenner ingen der. Hva med ballett, da? -Nei

Speiding? Det er moro å lage bål og spikke pølsepinner (eller hva de gjør, må innrømme at ingen av oss har noen erfaring med speiding, men sunt er det vel). -Nei.

Korps? (ja, dugnadsarbeid skremmer ikke oss). -Nei

Fotball, ishockey, volleyball, karate, langrenn ? -Nei, nei, nei og atter nei.

Neivel.

Ok, jeg synes jo mange aktiviteter, særlig lagspillene, krever litt for mye litt for tidlig. Åtteåringer må trene håndball to ganger i uka pluss kamper i noen helger. Tolvåringer trener fire ganger i uka osv.

Likevel har vi oppfordret til sånt. For det første så er fysisk aktivitet sunt og vil forhåpentligvis gi et positivt grunnlag og holdning til å holde seg i form som hun vil nyte godt av også i voksen alder. For det andre, er det det sosiale og utvidelse av vennekretsen. Som det er i dag, er mange av vennene opptatt med ulike aktiviteter på ukedagene og dermed utilgjengelige for frilek.

Men når jeg finner statusoppdateringer som denne på facebook, da tenker jeg at vi ikke skal stresse så veldig med å finne en fritidsaktivitet for sjuåringen."prøver å finne noen grunner til å glede meg til å stå opp 6.30 søndag morgen for å dra med 3 barn til fotball-cup i Fredrikstad. Sliter litt med det, altså!"Og heller nyte sløve søndager. Innendørs i regnet.


Elisabeth
.

20 kommentarer:

 1. Hehe - man kan se det positive i det også.
  Min dansesønn ble med i allidrett i år han, med skiklubben, det er et stilig opplegg selv om vi sikkert må kviste noen løyper midte på natta i vinter eller noe.

  SvarSlett
 2. He-he! Det gikk fint i Fredrikstad i dag. Vått og kaldt, men hyggelige medforeldre, blide unger og kaffe i termosen gjorde at jeg overlevde. Innrømmer likevel at hadde jeg kunnet velge absolutt fritt, hadde det ikke blitt gjørmejorde og iskald vind nesten halvannen times biltur hjemmefra i dag. Mye klesvask ble det av herligheten også! Klem Hege-pege

  SvarSlett
 3. Godt å se du fokuserer på de positive tingene, Hege.

  SvarSlett
 4. Ha ha, det er sånn det er! Vi var kjempeivrige med førstemann, og han er jo med på absolutt alt. Vi tar det veldig med ro med nummer fire, for å si det sånn. Ikke noe babysang eller babysvømming. Kanskje fotball når ho begynner på skolen.

  SvarSlett
 5. Ferske fotballforeldre her, som angrar litt på oppfordringa vår til dottera nett no;) Men sunt, javisst!

  SvarSlett
 6. Hihi, det er fordeler og ulemper med alt her i livet. Vi er som Pia. Eldste var med på det meste. Babysvømming og hele sulamitten. Nr. 3 må nok pent etterspørre deltakelse før det blir aktuelt. ;-)

  Men vi syns det er kjekt at de er med på organiserte aktiviteter. Her går det i fotball, kulturskole, piano og svømming (som er nytt for oss, blir spennende å se om det funker). Artig og lærerikt for ungene, men også lærerikt og sosialt for oss voksne.

  Du skal se Trollet hiver seg over aktiviteter fort nok. Da kommer du til å lenge tilbake til de roligere dagene. ;-)

  SvarSlett
 7. Gruer meg allerede littegrann til guttungen blir eldre..

  SvarSlett
 8. Hedda prøver turn, onsdag kl 17. Egentlig for 4-åringer, for jeg har ikke lyst til å bruke lørdagen på å løpe sammen med henne i hallen. ;P

  SvarSlett
 9. Du skal se det tidsnok dukker opp noe hun har lyst til :)Det er ingenting som er gøy hvis man MÅ.
  Det ble dessverre ingen rød skål til kjøkkenet ditt i denne omgang - man takk for at du kikket innom! Ha en herlig uke.

  SvarSlett
 10. Hmmm, jeg vet ikke om jeg kanskje synes det var litt skummelt med den drømmen om røde detaljer..? Synes du det er greit å være litt sånn nesten-sanndrømt? ;)

  Jeg tror også det med aktiviteter på ettermiddagene ikke trengs og presses fram. Det kommer tidsnok.

  SvarSlett
 11. He he, Heidi, jeg syntes det var litt skummelt, ja. Og i tillegg ramla jeg innom et lotteri i dag hvor premien var en nydelig, rød glasskål!

  SvarSlett
 12. Jeg har en gutt på åtte som heller ikke vil være med på aktiviteter. Vi har løst det med at han og jeg tar to gode spaserturer sammen i uken, gjerne med hunden.

  SvarSlett
 13. Vi har så langt i livet som foreldre være skånet fra turneringer av diverse slag, sånn en søndag morra. Eller hvilken som helst annen morgen. Men GUD vet hva som venter oss noen år framover i tid, når de minste skal velge aktiviterer. Er vi riktig heldige, insisterer den ene på fotball og den andre håndball...... GRØSS.

  SvarSlett
 14. Jeg prøver å overtale barn til å kutte ut fritidsaktiviteter og heller slenge seg på sofaen med mor, men neida- de vil på fotball, svømming og karate. Ungdommen nå tildags!!! ;)

  SvarSlett
 15. Ingen av mine 4 ville vere med på fritidsaktivitetar. Dei har starta på forskjellig, men slutta etter ei kort stund. Men jammen har vi prøvd, både med lirk og tvang.
  Vi har eit par taekwondodrakter liggande, dersom det skulle vere noko for Trollet! ;)

  SvarSlett
 16. Det er så forskjellig fra barn til barn.
  Noen trives så mye bedre med å bli fortalt hva og hvordan de skal gjøre ting enn andre.
  Her er det 6åringen som drar lasset med aktiviteter med 3 forskjellige ting han vil gjøre som gir trening 5 dager i uka.
  5åringen er med på idrettsskole under halvtvang.
  De andre to gjør ikke noe nå.

  SvarSlett
 17. Min yngste ville ingenting før hun var 8 - da kunne hun gå på tegneskole - fordi storesøstra var med. Etterhvert ble det håndball - fordi de andre jentene i klassen gikk der. Så - hun finner nok ut av det, veslejenta di - ingen hastverk ;-)
  Ha en koselig kveld!

  SvarSlett
 18. Hvem vil IKKE dra til Fredrikstad, uansett hvilken dag og når på døgnet, spør jeg bare ; )

  Det er så fint her atte, selv tidlig en søndagsmorgen = )

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...