torsdag 22. september 2011

Fluejakt

Er forekomsten av bananfluer sesongbetont? I såfall hadde jeg ikke satt penga mine på høsten. Men i det siste har mitt innlegg om å bli kvitt bananfluer fra i fjor seila opp som det mest leste innlegget. Det er mange som hver dag søker på "bananfluer bli kvitt" eller det mer ordna "bli kvitt bananfluer". Rart at ingen har prøvd "How to kill banana flies".

Vel, nå er det fluer på kjøkkenet vårt igjen og det gode trikset med eddik og en dæsj zalosåpe for å samle opp utusket funker fint det.Men jeg la merke til at det kom stadig flere og flere fluer og mange av dem var ganske små. Babyfluer med andre ord. Mistanken om et varmt og godt bananflueklekkeri i nær beliggenhet til kjøkkenbenken, ble vekket.

Så jeg begynte etterforskningen og gikk systematisk til verks. Litt som når politiet snuser seg fram til en hasjfarm i et bolighus, tenker jeg. Men flueklekkeriet kunne ikke spores på stort strømforbruk og gjentapede vinduer. Men høy fuktighet er vel et fellestrekk.

Heisann, nedi her så det mistenkelig ut.Dette er den lille delen av oppvaskkummen. Som sjelden brukes til noe særlig vasking, men som heller er greit plassert ved siden av brødfjøla sånn at man kjekt og effektivt bare kan sveipe alle smuler av benken og nedi der.

Sånt burde man åpenbart slutte med. Nå er det offisielt, vi er en gjeng griser som lever i et grisete miljø her innerst i veien- uæææææsj!

Da var det bare å tre på seg gummien (ja, hanskene, ja..øh), brette opp ermene og sette i gang med opersjon Kill the banana flies, die die die mother f****ers.Underskapet ble tømt og det var åpenbart at gummien burde vært iført for lenge sida. Ok, grisefamiliens rykte befester seg. Uææææææsj, igjen.

Jeg er Buzzador og hadde nettopp henta en eske med godsaker fra Vanish på posten. Så etter å ha skrudd fra hverandre vannlåsen og rensa den for bananflueredet,  var det bare å strekke ut hånda  etter en rosa flaske og fortsette vaskinga inni skapet.


Og her ser du husmorgenet slå inn. En tannbørste er et supert redskap for vasking inni krinker og kroker.

Hele skapet ble vaska, brannslangen fikk seg en omgang også. Når vaska du brannslangen sist? Kanskje jeg bare sånn helt tilfeldig skulle komme inn på temaer brannslanger rundt lunsjbordet på jobben en dag. Tror du folk vil se beundrende på meg og tenke at der sitter det en ekte husmor, om jeg også sånn like tilfeldig nevner vask av brannslanger?

Og til slutt var det reint og fritt for mulige campingplasser for bananfluer. Nydelige greier.Og ja, da oppdaga jeg at på den rosa flaska sto det "Flekk fjerner sofa & tæpper". Vel, de kan godt endre det til sofa, tepper og brannslanger!

Elisabeth, innbilt husmor

.

19 kommentarer:

 1. Se der ja! Sånn skal det gjøres :) Her vil vi fluene til livs, aller hels bør de aldri tørre å komme tilbake! Hurra for husmorgenet!!


  *fnis*

  SvarSlett
 2. Garantert husmorspoeng fra meg til deg! :)
  Jeg vasker det skapet par ganger i året men skjønner ikke hvor all dritten kommer fra. Og jeg blir alltid glad for tips om hva man skal bruke av såper og annet digg for få det rent.

  :)

  SvarSlett
 3. Jeg har ingen brannslange å vaske så jeg får vaske brannslokkingsapparatet i stedet. Det blir imidlertid ikke gjort i dag.

  Cecilie

  SvarSlett
 4. He, he, her er det også bananflueinvasjon på gang.
  Selv går jeg for det gode gamle, klaske-dem-ihjel-trikset, siden de ikke er så innmari kjappe akkurat:-)
  Burde nok hentet fram husmorgenet og vasket litt jeg og...

  SvarSlett
 5. Hvorfor måtte du lage et sånt innlegg bare for å gi oss perfekte husmødre dårlig samvittighet fordi vi glemte å vaske brannslangen....Benkeskap, nedløpsrøyr og sluk blir selvfølgelig skrubbet og vasket hver uke....av og til flere ganger i uken faktisk!!!!

  SvarSlett
 6. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 7. Hehe, ikke ofte jeg får lyst til å vaske det kjipe skapet der, men dette hørtes jo nesten gøy ut.

  Jeg fikk den buzzador pakken min for noen dager siden selv og burde helt klart ha gjort noe mot de hærsens fluene....

  Stå på all dere flinke, perfekte husmødre :)

  SvarSlett
 8. Jag har og bananfluer! Men hur kunde du se att det var der de hade sitt bo?

  SvarSlett
 9. Heihei! Eg måtte berre dele innlegget ditt med mine lesarar; du er så hysterisk morosam (:

  http://karibumarafiki.blogspot.com/2011/09/eg-ville-berre.html

  SvarSlett
 10. Skummelt med slike flekker som fjerner både sofaer og tæpper! :)

  SvarSlett
 11. Har heldigvis ikkje hatt problem med bananfloger, men om eg nokon gong får det, veit eg kven eg skal oppsøkja no;) Utruleg så skikkeleg husmor du er då, når du fyrst set i gong;)

  SvarSlett
 12. Ylva Maria; Jeg var ikke sikker, men hadde en sterk mistanke. Analyserte ikke det jeg fant i røret, men vaskinga ser ut til å ha funka.

  SvarSlett
 13. Du skal se du får enda flere engelskspråklige lesere nå når du har slått over på engelsk :o)
  Du har vel oppjustrert husmorpoengskalaen din nå?

  SvarSlett
 14. Hilde; Å gi seg selv husmorpoeng for å ha rensa vasken er kanskje litt for drøyt. En skikkelig husmor ville ikke fått utuske i sluket og hatt et så grisete skap i utgangspunktet. ☺

  SvarSlett
 15. He he :) Vi har bananfluer og nå skal jeg ta et dypdykk inne i skapet !

  SvarSlett
 16. Aj, aj! Her var det grundig arbeid. Har heldigvis ikkje bananfluger, og heller ikkje brannslange. Det betyr vel at eg slipp å vaske denne helga...?

  SvarSlett
 17. Har faktisk aldri fått barne-komplimenter for den jakka, men nå satte du meg på idêen. Skal FISKE komplimenter blant de på stor avdeling på mandag.

  Imponert over bananfluejakten din altså, reine handywoman`en som kan åpne vannlåser og greier :o

  SvarSlett
 18. Heia gamle tannbørster! Pleide å ha et helt arsenal av gamle tannbørster liggende klare til den dagen jeg skulle vaske sykkel, gnikke bak kraner og sånt.

  Nå har jeg innsett at det holder med en.... siden det tar år og dag mellom hver gang jeg tar en sykkelvask feks. Telles det somsykkelvask å la den stå ute i regnet`?

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...