onsdag 21. september 2011

Ørevokslyd

Vet du hvordan ørevoks låter?
Ikke jeg heller. Men Trollet kunne fortelle meg det.

-Det høres ut som en stor lastebil med sand. Og du vet, når de heller av sanden....sånn er ørevokslyd.

Eh, javel. Man lærer noe nytt hver dag når man har barn i huset.


Nå synes jeg at jeg var snill med illustrasjonen her....

Dette er fra Trollets store dag, "den beste i hele livet". Dagen da den kjipe, hull-i-øra-nektende mora brått vendte og påspanderte diamanter i øra.

Dessverre ville ikke hullene gro og etter at mora var bortreist i fem dager og ingen kom flyvende med Pyrisepten, så gikk det betennelse i den ene hullet. Og ikke søren om det lot seg gjøre å presse inn en øredobb. Så vi gråt en skvett begge to. Så nå har barnet kun to små sprikker til minne om "den beste dagen i livet". Sukk.

Vi får konsentrere oss om ørevoksen. Ja, den skal jo strengt tatt ikke renses ut, i følge ekspertene, men det hender vi kiler litt med en q-tips likevel.

Om du googler ørevoks kan du dumpe borti sider som omhandler å spise ørevoksen sin. Nei, jeg skal spare deg for den illustrasjosjonen også.

Elisabeth

24 kommentarer:

 1. Jeg kjenner igjen den fortvilelsen når hullene i ørene ikke går helt som planlagt.

  Divaen fikk en svær byll på baksiden av øret, så det måtte vi bare la gro igjen. Og nå er hun så lei av alle kommentarene "tror du har mistet en øredobb", så nå har hun kastet den andre også..

  Men det kommer vel den tid at hun vil ha nye hull, men jeg tror at smerten sitter for dypt ennå til at hun vil vurdere det med det første...

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 2. Så synd med de hullene! Håper det snart står diamanter der igjen.
  Mine store jenter har også sagt at "det var den beste dagen i livet" da de fikk hull i ørene. Nå har de etterhvert opptil flere i hvert øre. Ja, det ene øret (hos den ene) har til og med litt for mange, etter min smak.
  (Fader, du kunne jo i allefall kosta på deg ett eneste bilde av en ørevoksspisene!)

  SvarSlett
 3. Ikke så enkelt det der med små barn og store hull. Eller... det er jo små hull, men det hele blir litt stort pga ansvaret som følger med!

  Selv var jeg superduperstreng. Jenta mi ble 12 før hun fikk lov. Da anså jeg henne som selvstendig nok til å kunne rense og alt det der.

  Likevel.. betennelse der også.

  Men kan godt forstå at det er stort for små jenter! Søte diamanter, tar dere hull på ny da eller?

  klem :o)

  SvarSlett
 4. Skjønar kva lyd ho meiner, og sidan eg ikkje høyrer den no, må det vel vera eit godt teikn? ;)

  Sjuåringen VIL HA hol i øyrene. Eg heldt stand endå... Har det ikkje sjølv heller, har aldri frista.

  SvarSlett
 5. Har du prøvd ørelys? Det hjelper både mot ørebetennelser og voks. Hannahmor har forferdelig mye ørevoks, men etter en runde med ørelys er det bedre i lang tid.

  Og ang hull så synes jeg det er utrolig søtt med små snupper med hull i øra, jeg da... Kanskje fordi jeg alddri har hatt hull selv, de bare gror igjen med og uten pynt og kjærlig stell og rens.

  SvarSlett
 6. Ørevoks er vissstnok ganske giftig, og to spiseskjeer kan være dødelig dose, i følge min legesekretærvenninne. Har ingen planer om å teste det ut...

  SvarSlett
 7. Du, tips p4/Lyden av Norge, dette er jo genialt som lydquis!

  jeg går med diamanter i ørene selv, 30 års gave fra mamma, tar de aldri ut! Fikk hull i ørene i 8års presang, etter masse masse trygling..har aldri latt de gro. Men har vært streng med mine..tror begge var 10 år, og minsten..hun må vel bli minst 16 før hun får lov..hehe..

  SvarSlett
 8. Her var det mannen i huset som vasket både mine og datterens såre hull i ørene. Og heldigvis ble det ingen betennelser.

  Ørevokslyden til din datter minner litt om min øresuslyd (tinitus). Men hun er vel for ung til å ha skadet trommehinnene?

  SvarSlett
 9. Så kjedelig at det ikke ville gro fint :( Bedre lykke neste gang :)

  Ørevoks ja......... ;)

  Ha en fin dag :)
  Klæm

  SvarSlett
 10. Haha,, Morsom tittel!

  Veldig kjipt for godjenta da..
  Samme skjedde min yngste jente,
  og hun tok nye hull etter en stund.
  Å etter det har alt gått strålende =}

  SvarSlett
 11. Hihi! Lyden av øyrevoks. Den var ny :)
  Kjedeleg med hullene i øyrene då. Men kanskje får ho ein ny mulighet...

  SvarSlett
 12. Spise ørevoks? Høres litt Jackass ut.
  Ellen :)

  SvarSlett
 13. A, jeg fikk helt noja - spise orevoks!!!??? Hva man kan finne pa...
  Artig at hun har tenkt pa hva orevokslyd hores ut som. Unger laerer man stadig noe nytt av!

  SvarSlett
 14. herlig beskrivelse!

  Og takk for sparing av vemmelig ørevoks-spising-illustrasjon, og takk for fin beste dagen-illustrasjon av fine, nye hull i ørene heller.

  SvarSlett
 15. Ørevoks er et problem for minsten. Men sannelig; titter man innom opplysningsbloggen til Elisabeth finner man råd. Ørelys..

  Ps: Får håpe diamantene snart finner veien til Trollets ører igjen..

  SvarSlett
 16. He he, det blir vel øredobber en eller annen gang på dattera i huset. Om noen år.

  SvarSlett
 17. Barbro; Ok, takk for opplysningen. ☺

  Hege; Nei, har ikke prøvd ørelys, bare hørt om det.

  Og vi må vel vente et par år før vi prøver hulltanga igjen...Thing, godt å høre at det kan gå bra neste gang man prøver.

  SvarSlett
 18. Ørevokslyd er ingen behagelig lyd. Det piper og suser. Jeg er plaget med mye ørevoks. Ørevokslys kan ambefales, men jeg må i hvert fall ha hjelp av noen når jeg skal bruke dem.

  Cecilie

  SvarSlett
 19. Hoh, det var ikke et SÅ ekkelt innlegg som jeg trodde av overskriften. Var redd det var del 2 av føljetongen som startet med snørrinnlegget.

  Men trollet ditt er fortsatt utrolig kvikk må jeg si! Jeg liker at hun er så opplyst!

  SvarSlett
 20. hihi, jeg fikk trykt inn hull da jeg såvidt var bikka 3 år. Nå i en alder av 30 er der vel ca 17-18 hull, hvorav de fleste er gjemt, glemt og igjenngrodd!!! Tattisen på skuldra må jeg også leve med... Alt ble i den tid gjennomført med den største selvfølge...

  Ser med gru på den dagen lisja mi begynner å vandalisere uskyldige kroppen... Men må inrømme, det er litt fint med et par små diamonds i øra da ;);)

  (ps, ser ut som jeg har klart å fiksa kommenteringsproblemet mitt ja!! Hipphurra!!)

  SvarSlett
 21. hehe, de får sagt det de små... selv tror jeg aldri jeg har fundert over hvordan ørevoks låter, men nå som jeg vet det, skal jeg prøve å høre etter neste gang det skulle være ørevoks i øret ... :) Fint beskrevet av denne unge damen :)

  Klem

  SvarSlett
 22. Synd det gikk skeis med hull i ørene.

  Jeg går ut fra at dere ikke seter ørevoks på menyen?

  Klem

  SvarSlett
 23. Hehe, jeg vet hvilken lyd hun mener! :)

  Ang. hull i ørene. Pistolehull og øredobber med "sommerfugl- lås" er ofte en dårlig kombinasjon. Prinsippet er å skyve en øredobb gjennom øret, med andre ord en relativt butt gjenstand smadrer seg vei gjennom vevet. Det skaper masse hevelse, og ofte er øredobben så stram (og umulig å justere) at alt av bakterier vokser og trives bakom der. Så blir det trangt, det hovner opp mer FORDI det er trangt - også har man det gående.

  Jeg har pistolhull selv i begge ørene, som gikk helt greit da jeg var barn. Jeg tok nye i voksen alder, og det ble bare tull med dem, helt til jeg fikk satt inn piercingringer av titan i hullene. Da gikk det helt fint :)

  SvarSlett
 24. // Nei, egentlig fins det ikke veldig gode alternativer, for barn i alle fall. Dersom du går til et piercingstudio, er det mer skånsomt å bruke en kanyle slik de gjør, det er tross alt et redskap som er skapt til å penetrere hud med minst mulig skade. Men, det egner seg ikke for barn, siden det er en mer omstendelig prosess, syns jeg da. Etter min erfaring er det største problemet smykkene. De lages så utrolig trange, og den låsen på baksiden er helt idiotisk. Får man bare litt hevelse, vil den eskalere veldig fort, og til slutt blir det betent fordi hevelsen ikke har noe sted å gjøre av seg. Også, de er ikke skarpe nok til å skjære seg inn når hullet lages, de skyver egentlig bare vevet til side, istedet for å lage et pent innsnitt.

  Selv tok jeg hullene med pistol hos frisør, og gikk med røde og dunkende øreflipper i en uke. Men det var de samme hullene jeg fikk satt inn piercingringer i, og da ble det straks mye lettere å rense, og hevelsen ble borte fordi presset fra smykket ble vekk. Kanskje et alternativ, ta hullet med pistol, også bare bytte smykket så raskt som mulig?

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...