onsdag 28. september 2011

Lys og mørke i skauen

I mørket beveger jeg meg framover.
Pustende og pesende.
Svettende.
Opp en bakke, ned en bakke.
Skulende bakover og til siden.
Med et ønske om å være usynlig.
Med et håp om å ikke møte på kjente.

Sånn er det å være fersk jogger.Steg for steg har jeg humpa framover. Vet ikke hva man skal kalle det, ikke galopp i alle fall. Heller ikke majestetisk trav. Mer som en sliten bryggerigamp som år etter år har dratt lass på lass og som nå er farlig nære slakteriet og en skjebne som pølsesnabb. Tusenvis av steg, tramp tramp, og verk i knær og legger. Pust og pes.

Det er vondt, det er kjedelig og det er langt fra "herlig" og "deilig" og sånt som de slanke løpe-essene på jobben uttaler. De som ser lekre ut i løpetights og som perser på Oslo maraton.Og jeg har vært så irritert på skiltingen inni skauen. Der det står 2,5 km viser min løpe-app på iPhonen kun 1. Og mens jeg har trampa videre har jeg forfatta sinte leserbrev til avisa og skjelt ut de ansvarlige for disse misvisende skiltene som bare forleder stakkars jogge-noviser til å tro at de har løpt lenger enn de egentlig har. Utrolig demotiverende er det, når man har skikkelig elektronisk utstyr med GPS og greier som avslører lureriet.

For når jeg har jogga, eller beveget meg framover,  lenge lenge, så viser appen kun litt over tre kilomer eller noe. Og gjennomsnittsfarten er under pari og det er bare å innse at sånn løping ikke ligger ikke for meg.Men etter kvedens økt tok jeg og titta litt nærmere på den appen og den lagrede distansen. Hæ? Står det "mi"?

Og en rask sjekk på innstillingene viste at den sto på miles i stedet for kilometer! Er det mulig? Og plutselig hadde jeg løpt 5,8 kilometer, ikke 3,6 som jeg trodde og snittfarten så straks myyyye bedre ut.

Da fikk jeg flireanfall der inne i den mørke skauen. Plutselig så alt så mye lysere ut. Kanskje jeg skal gi den der travinga et nytt forsøk?

Elisabeth, gammel gamp med lys i tunnelen.
.

27 kommentarer:

 1. Puh!Ble sliten bare av å lese jeg. Men FLOTT innsats!! :-)

  SvarSlett
 2. Nesten 6 kilometer er iallefall ikke novisisk! Er sterkt imponert!

  SvarSlett
 3. wooow!
  jeg tar meg bare en kjapp runde i nabolaget jeg.. det er alt jeg orker.

  godt jobba!

  SvarSlett
 4. Jeg er iallefall ikke en traver! Løping er helt pyton - har ikke gjort det siden jeg måtte på skolen og skal IKKE starte frivillig med det nå....
  Men stå på du!! Bra jobba :)

  Klæm

  SvarSlett
 5. Jøss, jeg er imponert! Jeg dævver etter 3,5 kilometer. Jeg er også i novisesjiktet, blei lurt med på tur av vår felles venninne i sommer (jeez). Min løpeapp viser litt forskjellig distanse hver gang, så jeg regner med at den uansett viser for lite....?

  SvarSlett
 6. Imponert!!! Jeg har vært på vanngymping i dag, pust og pes det også. Særlig når det er 3 mnd. siden sist...

  Men jeg må jo si: Jeg har enda tilgode å se en blid jogger! Ser ut som de plager seg nesten til døde.
  Så veldig bra du flira :)

  SvarSlett
 7. Hehe! Og: FLINK! Eg tør ikkje eg, redd for å skremma hjorten vekk frå hagen til naboen :P

  SvarSlett
 8. Imponert!

  Jeg duger ikke til løping foreløpig i alle fall, holder meg til yoga og pilates, vekter og alt som går i rolig tempo :)

  SvarSlett
 9. Så flink du er! :D
  Jeg er imponert! Og det var godt du fant ut av måleenhetene til slutt ;)

  SvarSlett
 10. Jeeeez.. jeg blir andpusten av bare å lese innlegget jeg, hahaha :D
  Flink er du :O)

  SvarSlett
 11. Hallo, dere trenger ikke være imponert. Når sant skal sies, så løp/gikk jeg de kilometerene. ☺

  Frihet; I ekstase over å oppdage at jeg hadde bevega meg en lenger distanse enn først antatt, glemte jeg helt å tøye ut. Trodde jeg skulle være stølere i dag, men det er ok.

  SvarSlett
 12. Jeg husker at jeg løp en gang...
  Løping ligger så absolutt ikke for meg. Heller ikke tights. Og joggesko eier jeg ei ;)
  Så da sitter jeg heller her på mine brede fuballer og blir imponert av friskuser som løper/går nesten 6 km :D *sittende applaus*

  SvarSlett
 13. Heisann Elisabeth.

  Du vant på Puol Pava kort inne på bloggen min for en stund tilbake. Jeg trenger kontaktinformasjonen din for å kunne sende det til deg.
  martheny16@hotmail.com

  M

  SvarSlett
 14. Jogging er utrolig kjedelig. Trening er pr def kjedelig!
  Jeg har kjøpt med spinningsykkel på Elleos. Håper den har noenlunde grei kvalitet og at jeg faktisk kommer til å bruke den. I motsetning til medlemsskapet på treningssenteret.
  Men stå på! Vi får antagelig en mye bedre alderdom hvis vi holder ut.

  Veldig fin bluse under her. Hadde stoffet strikksøm fra før eller er det noe du har funnet på? Stilig i alle fall. Og grattis med bryllupsdag.
  Ellen :)

  SvarSlett
 15. Hohoho, som om jeg skulle opplevd det selv! :D Jeg HATET jogging da jeg gikk på skolen, og gjør det vel for øvrig fortsatt, noen spede forsøk i voksen alder senere. Men det er kjempeforskjell på å jogge langs vei og på fjellet, så om jeg får "løpe" (bevege meg framover, hehehe) i terreng, så kan jeg forstå dem som syns det er gøy! :)

  Flinka! :)

  SvarSlett
 16. Man kan bli litt forvirret av alle disse nymotens elektroniske greiene. Det er mye man må passe på. Det er for øvrig fint joggevær nå i store deler av landet. I dag morges var det 18 varmegrader i Bergen.

  SvarSlett
 17. Wow spreka!!
  Jogging er vondt og kjedeleg, men det skal det nok vere, ja! Eg treng vel ikkje seie at eg ikkje er ein joggar..

  SvarSlett
 18. Jeg løper ikke jeg går! Men nå skal det sies at det er en stund siden sist, mista litt motivasjonen... (eller, på godt norsk: jeg er litt lat;-). Med alle dere flinke gå-løpe-jogge bloggedamene så blir jeg litt inspirert, så det spørs om jeg skal finne frem refleksvesten og blåse støv av joggeskoene og komme meg på veien igjen:)

  Lykke til videre til deg i alle fall,
  Hanne:)

  SvarSlett
 19. Hehe, snakk om å lure seg selv, da!
  Godt at du ble lurt den riktige veien.

  Synes du er en flink skapjogger, jeg!

  SvarSlett
 20. du er flink. hold ut, så går det lettere uke for uke. er selv blitt hekta på friskis og svettis og syner det er gøy når jeg merker fremgang.
  stå på :)))

  SvarSlett
 21. Go Girl - fortsetter du sånn blir du driitsprek;)

  SvarSlett
 22. Jogging er noe drit.. Dvs, jeg elsket det før jeg fikk vondt i knærne..

  SvarSlett
 23. Jeg elsker å gå turer, men løping og jogging er ikke helt min stil. Noen ganger føler jeg trang til å lange ut, men det er ikke sikkert ledsageren føler trang til det samme.

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...