torsdag 1. september 2011

I provinsen

Jeg er oppvokst i en betongdrabantby på Oslos østkant. Oslo er min by, byen i mitt hjerte.

Jeg skulle i alle fall aldri flytte utafor bompengeringen. Men så gjorde jeg visst det. Vips. Med mann, barn, katt, hus og hage. Bare et meglersteinkast utafor Oslo-grensa, men likefullt en helt annen kommune. Ikke en by. En kommune med rundkjøringer, en kommune uten gatenavn (da, nå har vi fått vår første gate...).

Her huset vårt ligger var det bare skog før Selvaag kom og raserte det hele ved å slenge opp en hel haug med hus. Og vårt ligger helt i utkanten av boligområdet, innerst i veien. I en annen kommune...For en Oslo-jente kan det betegnes som landet, eller provinsen. Og det blir ikke mer eksotisk om man prøver å parfymere det og uttale det provææns heller.

Og jeg føler virkelig at jeg bor på landet når jeg oppdager slike innslag i egen hage.Etterlatenskaper etter skauen som en gang fantes her.Men om jeg hever blikket og vrir litt på meg, kan jeg både høre og se bussen mot Oslo Bussterminal. Da synker pulsen og jeg kan innbille meg at jeg fortsatt er urban. Ikke en husfrue i provinsen med matforråd utafor stuedøra.

Elisabeth

Se, jammen meg diska jeg ikke opp med et "høst i hagen"-innlegg! Jaggu.

17 kommentarer:

 1. Der kom høst-i-hagen-innlegget jeg har ventet på! Måtte det komme flere!

  SvarSlett
 2. Vi prøvde oss på visning på landet her. Ikke akkurat der du bor, men samme kommune. Det er jo så himla dyrt i byen! Men nå tror jeg prosjektet er lagt på is. Inntil vi bestemmer oss for noe annet igjen da. Vanskelig de greiene der... Jeg vil også bo innerst i en vei, med skogtegn i hagen.

  SvarSlett
 3. Er det ikke nydelig!? Jeg hopper av glede hver gang jeg finner noe fra naturens eget spisskammer i hagen :) Det er forresten fint der ute i provinsen din!

  SvarSlett
 4. Silje; Velkommen! Er glad i kommunen min altså, men må være denne sida av riksveien! Klart det er dyrt, er jo tyttebær og kantarell i hagene, sånne fasiliteter koster.

  SvarSlett
 5. Her har også byjenta flyttet på landet, eller dvs. i terrasseleilighet, så det blir ingen "høst i hage" innslag fra meg!:)

  SvarSlett
 6. Pia, Tviler på at det kommer flere....Men du kan håpe på et "vinter i hagen".

  SvarSlett
 7. Stilig! Du er jo heldig som har begge delar, by og land osv... Her er det berre jukseblåbær i hagen...

  SvarSlett
 8. Det er jo helt "ja takk begge deler" :)

  SvarSlett
 9. Juhuu! Endelig kom høst -i-hagen innlegget!

  SvarSlett
 10. Skikkelig bybarn her også.
  Fra storbyen og oljebyen.

  men av og til later jeg som vi bor på landet, for vi har nemlig noen kyr på en mark like ved her.

  Og ingenting er som et "møøø" blandet
  med bilsus!

  SvarSlett
 11. Har også kantareller i hagen min. Her var det skog før huset ble bygd i 1952. Hagen er beplantet og har gressplen, bed og singelgang. Men også furuer og løvtrær. Jeg går ofte på sopptur. Rusket tømmer jeg under den japanske lønna. Etter noen år dukket det opp kantareller under treet gitt. Artig!

  SvarSlett
 12. kantareller i hagen faktisk- heldige du!

  SvarSlett
 13. Haha - der kom innlegget sitt tenker jeg :) urban du lissom....den må du dra lengre ut på landet med... hoho :)

  SvarSlett
 14. JEg bor jo midt i skogen, men kan se riksveien og lysene derifra når det er mørkt. Da vet jeg at jeg ikke er alene der ute, liksom! Og ikke kan jeg skryte av kantareller, men du verden så mye annen sopp i hagen!

  SvarSlett
 15. Jeg bor også "midt i mellom" - men langt (laaaaangt) unna Oslo da :) Jeg syns det er fint, jeg er urban i den grad at jeg gjerne vil ha en cafe og en bar i nærheten, og butikker innen rimelig avstand. Men jeg trives ikke blant høyhus og betong mer enn en langweekend ;) Nå bor jeg på "landet" fem minutter utenfor bygrensen. Jeg har likevel hjort, rev og rådyr i hagen, og fjellterreng rett bak huset, fjæra innenfor 500 m og barnehage og skole rett i nabolaget.

  Men ikke kantareller! Det har jeg ikke ! :)

  Og by the by...For et par år siden fikk moren min sandmorkel i hagen! Hun ble skikkelig syk av det, for hun plukket dem opp og dissekerte dem på kjøkkenbenken! :-O

  SvarSlett
 16. Det beste av to verdener. God helg!

  SvarSlett
 17. Samma her. Oslo i mitt ♥ (sjælveste Østkanten ja), men du verden som jeg trives her i Øsssfoll med båtær og skøvv (skog), pælær (gummistøvler) og bær i bøttær og spann!
  Egentlig er vi heldige som har opplevd begge deler!

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...