tirsdag 19. januar 2010

Mens vi venter på tannfeen

Vår seksåring har to løse tenner. Det er noen skikkelige standhaftige melketenner som har vært løse i over fire måneder, men til tross for rugging og iherdig tannpuss - de står fast.

Tror vår lille (som egentlig ikke er så liten lenger...) både gruer og gleder seg til å felle tenner. Hun gruer seg fordi å miste en tann kan innebære blod. Og hun gleder seg fordi de i klasserommet fører statistikk over alle mistede tenner. Vår seksåringer tror jeg er en av få i klassen som ennå ikke er oppført på denne tannoversikten.

Så var det dette med tannfe. Tannfeen eksisterer visst fortsatt. Etter hva jeg forstå har ikke feen endret framgånsgmåte de siste 30 år, kanskje med unntak av pengeverdien. På Wikipedia kan man lese at taksten på en melketann nå er 20 kroner. Veldig greit med slike oppslagsverk, altså, så man ikke gjør noe feil. Et lite søk på "tannfe" fører deg til "Sjekk hvor mye Angelina Jolie gir barna sine når de mister tenna". Jeg sjekka ikke, men antar mor Angelina gir mer enn nevnte takst.

Snuppa selv hadde noen forbryterske tanker rundt dette med tannfe.
-Vet du hvordan vi kan lure tannfeen, spurte hun en kveld. Jo, vi kan bruke den samme tanna flere ganger og så får vi MASSE penger!

Hvor får hun det fra? Her må jeg bare få legge til at hennes foreldre er svært så lovlydige mennesker. Vi verken snyter på skatten eller kjører på rødt lys. Er det på skolen de lærer slikt?

Vel, jeg forklarte at jeg trodde nok at tannfeen tok med seg den tanna i glasset når hun la igjen penger og at det derfor neppe var mulig med gjenbruk.

-Å.....*tenke* Men, kanskje vi kan bruke en av dine gamle tenner? Her må det tillegges at jeg faktisk har et lite skrin i nattbordsskuffen med to ytterst stygge visdomstenner fjernet kirurgisk en gang på begynnelsen av nittitallet. Kan hende var det disse hun tenkte kunne brukes i sin nyutklekkede forbryterplan.

Like kjapt kom hun på at -nei, vi klarer nok ikke å lure tannfeen. Hun lukter sikkert på tennene hun samler inn og da vil hun lukte at tennene dine er gamle, mamma!

Mammaen er bare glad for at hun selv, uten trusler om ungdomshjem for små kriminelle, kom fram til at det var best å legge forbryterlanene på hylla..


Og ukas bokstav er F, om noen skulle lure.


/Elisabeth

10 kommentarer:

 1. Så hærlig historie om tannfeen og din prinsesse som venter spent på litt "lønn". Jeg må si at hun er utrolig smart da, virkelig stor kompetanse!! Ønsker deg en fin tirsdagskveld og en fin dag imorgen:) klem monica

  SvarSlett
 2. Lykke til med tannfellingen, vi er allerede på god vei med 2 tenner ute.

  SvarSlett
 3. Jeg er så glad jeg har kommet over bloggen din - eller du over min, eller hvordan det nå var! Denne historien kunne vært skrevet av meg, bare byttet ut hun med han, for vår 6åring er også den eneste i klassen (så vidt vi vet) som ikke har mistet enda, og som nå endelig har en tann løs.

  Koser meg med historiene dine!

  SvarSlett
 4. Hei og takk for kommentar. Mye fantasi i en 6 åring, de er så herlige. Lykke til med tannfelling og tannfe, her i huset er det mange år siden. Klem.

  SvarSlett
 5. Hi, hi, herlig! Godt å ha litt fantasi:-) Er veldig fascinert over at det faktisk fins opslagsverk med taksering av meketenner. Godt å vite siden vi har en femåring med løse tenner, som forøvrig også er veldig spent... Det er STORT å miste de første tennene.

  Klem

  SvarSlett
 6. Barn er herlige, det bare detter ut kommentarer som man bør skrive ned i en bok, eller blogg .) For ikke å glemme alle gullkornene. Ha en fin kveld videre....

  SvarSlett
 7. Man spøker ikke med tannfeen, ei heller med tannmisting. Og tennene til dattera di ramler nok ut en dag. Du får trøste henne med at det er lite blod involvert.
  Og flotte, fine bokstaver og super tegning, synes en lærer! Bra!

  SvarSlett
 8. He he...herlig:)
  Vi har også vært gjennom praten om tannfeen og taksten pr.tann;) Her har de funnet ut at hvis tannen ligger ved siden av glasset blir det papirpenge og oppi blir det "bare" en mynt...hi hi:)
  Her hos oss er ukens bokstav H!!
  Ha en fantastisk dag!
  klem

  SvarSlett
 9. Hei
  Jeg hadde store problemer med å linke til din blogg, men det var ikke tekniske problemer det var human error:) NÅ er det rett! Du får Award fordi du fortjener det:)

  SvarSlett
 10. Hei og takk for hyggelig besøk..
  Du må ikke gjøre forskjell på blomstene dine. Iallefall ikke favorisere døgnfluer framfor de som er trofaste..
  ;)
  ha en fin dag..
  mvh Gry

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...