tirsdag 12. januar 2010

Vacanza!


Planene for sommerferien legges i juleferien og i januar er turen bestilt, kan man lese i Nettavisen.

Det stemmer for oss innerst i veien også. Jeg har ikke telt hvor mange timer vi har surfet rundt på nettet etter det perfekte feriested, men det er maaaange. Perfekt betyr forresten bra nok og rimelig.

Vi startet med å søke rundt etter et hus eller leilighet på den franske riviera og trodde vi hadde funnet en sjarmerende villa i fjellene ved Nice. Skuffelsen var stor da vi fikk beskjed om at det ikke var ledig i ønsket periode likevel. Mannen mente de kanskje ble litt skeptiske til en avsender med e-postadresse elisabethSIN, altså en syndig frøken med lugubre hensikter...

Den største utfordringen var å finne rimelige flybilletter. Det blir jo fort noen tusenlapper når man skal ha fly, leilighet og leiebil - i tillegg til det man faktisk bruker på selve ferien. Derfor var det et mål, ja nesten en besettelse, å få tak i billig flyreise.

Men flyselskapene er jo ikke dumme. De ønsker jo å lokke med billigbilletter på avganger de har mindre belegg. Og når er det? Ja, i hvertfall ikke på de ukedagene de vet det er byttedag på omtrent alt av utleide hus og leiligheter! Sabla irriterende for gjerrigknarker, eh, jeg mener økonomisk bevisste forbrukere som oss.
Vi begynte å se på alternativer, kanskje kunne man fly til Milano og kjøre derfra til Nice? Hm, ståa var bare bittelitt bedre på den strekningen. Det vi sparte på flybillettene ville bli spist opp av den ekstra hotellnatta vi da trengte.


Nytt søk på HomeAway. Etter ferieleilighet i Italia denne gangen. Mannen innerst i huset var på bilferie ved Gardasjøen med mor og far en gang på 70-tallet og husket det som et flott område.


Vi surfa rundt, men italienerne var samkjørte med franskmennene. Byttedag var fortsatt lørdag, dagen for de dyreste flybillettene. Vi prøvde mange alternative reiseruter. Vi er blitt rene ekspertene på flyplasser i det sørlige Europa. Men enten gikk flyene kl. seks om morran (ikke greit om man skal kjøre et par timer og levere leiebil først) eller det var syv timers mellomlanding et uspennende sted.Så, endelig klaffet det - Eureka! Noen var villige til å være fleksible på ankomstdag, hurra. Vi søkte spent på billett Oslo-Milano onsdag til onsdag og lykken sto i taket da det viste seg at Ryanair hadde en avgang fra Torp til Bergamo på en menneskelig tid på døgnet. Torp betyr ekstra kjøring for oss, men Bergamo utenfor Milano er faktisk kortere til bestemmelsesstedet enn selve Milano-flyplassene.

Endelig, etter to ukers leting fikk vi alt til å klaffe og har bestilt oss tur.
Så nå drar vi i juni til Toscolano-Maderno, en liten by ved Gardasjøens bredder. Det ser lovende ut på bildene, ikke sant?!

Flybilletter for tre, 55m2 leilighet og leiebil kommer på i underkant av 12.ooo, det er gjerrigknarkene fornøyd med. :-)

Nå har vi et halvt år på å kose oss med resten av planleggingen. Mannen er kløpper på å lese reisehåndbøker og legge opp spennende utflukter. Selv er jeg en kløpper på å skrive lister over hva vi må huske å ta med og å faktisk huske å ta med det som står på de lange listene over hva vi må huske å ta med.
Seksåringer forbereder seg på en sjarmoffensiv, hun kan allerede si: Sono una bella ragazza!

/Elisabeth


Bilder fra visititaly.it, sfonditalia.it og homeaway.no

2 kommentarer:

  1. Høres herlig ut! Heldige dere! Sol og varme frister VELDIG nå.

    Tusen takk for hyggelig hilsen! Kjempefin blogg du har:-)

    Klem

    SvarSlett
  2. Heihei, takk for så koselig kommentar hos meg! Ser veldig fristende ut med litt sol og varme må jeg si :D

    SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...