fredag 15. januar 2010

Bli liv...... - om lysegrønne fingre

Da adventstaken i kjøkkenvinduet forsvant ble det så tomt der og hullet måtte tettes. Det oppdraget fikk en nydelig hortensia i en mørk rosa farge.

Jeg har ikke grønne fingre! Derfor avslår jeg alltid svigermors forslag om rosebusker og andre buskvekster som må beskjæres eller trimmes på noen som helst måte. (Mannen innerst i veien har ansvaret for plenen.)

Nei, jeg liker best stueplanter som kan passe seg selv. Av og til drister jeg meg likevel til å kjøpe noen vakre potteblomster, som nevnte hortenisa, og jeg vet jo at de i grunnen krever noe mer enn en liten skvett vann hver 14. dag.

Men er det for mye forlangt at de klarer seg et par dager uten tender, love & care? Ja, tydeligvis.

Slik så hortensiaen ut etter å ha blitt oversett i to dager.Skikkelig hengegeip. Den stakkars planta ble plassert i oppvaskkummen i håp om at den ville komme seg over fornærmelsen og drikke seg utørst. Her hadde den selskap av oppvaskbørsten. Du ser den er linselus og prøver å komme seg med på bildet, bak hovedpersonen. Stakkar, den står jo skikkelig på til tider, men blir aldri blogget om. Men, nå handlet det faktisk om den elegangte damen i front, hortensiaen.


Kanskje var det underholdende historier fra fru oppvaskbørste som gjorde det eller mulig det skremmende synet av hvor ille det kan gå med en om en "let yourself go", som Oprah ville sagt. I hvertfall tok frøken hortensia seg selv i knoppene, drakk seg utørst og hevet hodet. Hun ville kjempe seg tilbake til hedersplassen i vinduskarmen sammen med de andre vakre tingene. Bort fra det grelle lyset ved oppvaskbenken og den vulgære børsten.
Se, så nydelig hun kom seg. Vakker og staselig på plass sammen med sine vakre venner i karmen, der hun hører hjemme.En potteblomst våknet til liv og fruen innerst i veien fikk ny tro på seg selv. Ja, jeg følte jeg hadde vekket noe til live som nærmest var dødt og betraktet mine helbredende hender som svakt lysegrønne.


Men, svigermor, jeg står fortsatt på mitt om en rosebuskfri hage!


/Elisabeth

3 kommentarer:

 1. Tusen takk for boktips på bloggen min:)
  Hortensiaen ble jo kjempefin med litt drikke:)
  Ha en fantastisk helg!
  smil og klem

  SvarSlett
 2. *fnis* Stakkars Fru Hortensia... Men som en mager trøst - slik er det hos flere av oss! Dog har jeg skrytt av en julestjerne jeg fikk av en søt liten gutt i barnehagen til jul i 2008 - DEN har jeg enda. Men dessverre så har kulda begynt å ta knekken på den - den begynner å bli litt blass. Kanskje jeg skal sette den i kummen med min røde, hjerteformede oppvaskbørste slik at det blir mer liv????
  God helg!!!

  Og visst gikk bena helt innerst i veien idag også! Slettes ikke dårlig! :o)

  SvarSlett
 3. De var da ikke sååå skumle! ;)
  Jeg eeelsker Hortensia, men jeg kan aldri ha de inne, for jeg orker ikke å passe så godt på dem. Så det holder lenge med den ute som naturen selv vanner... :)
  mvh Gry

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...