søndag 17. januar 2010

Underholdning på boks

Innerst i veien har det blitt veldig populært med underholdning på boks.
Vi ser gjerne kvalitetsserier på dvd, mye bedre enn å vente en uke mellom hver episode. Noen serier er lett underholdning, andre mer infløkte og "tunge". Vi har en tendens til å bli veldig opplsukt av det vi for tida ser på og det blir ofte maratonvisninger og litt sene kvelder..

Her er noen anbefalinger:

The Wire
Denne kvalitetsserien ble gjemt bort på nrk3. Åh nok en "tøff i kjeften politi jager crackselgere i New York", tenker du kanskje. Ja, politiet er tøffe i kjeften, men det er så mye mer ved denne serien. Man får et unikt innblikk i både politiets tøffe hverdag i Baltimore, men samtidig følger man karakterene på skurkesiden på en menneskelig måte som gjør at man får sympati for enkelte av dem også. Her flettes kriminalitet, sosiale forhold og politisk spill inn i handlingen. Hver sesong er en enkeltstående historie, men jeg ville absolutt anbefale å begynne med sesong 1 for å følge tråden gjennom alle sesonger. Du kan lese mer her.Entourage
Lett underholdning om filmskuespilleren Vincent Chase og hans tre faste følgesvenner og munnrappe agent. Morsomme karakterer og spenstige ordvekslinger. Korte episoder så du kommer deg i seng til rimelig tid. Ok, om du ikke velger å se en 2-3 episoder i slengen da. Les mer her.
Rome
I kategorien "tung" og det kreves litt for å holde koll på alle karakternavnene som Lucius Vorenus og Titos Pullo, men handlingen kretser rundt mer kjente historiske personer som Kleopatra og Brutus og selvfølgelig keiser Cæsar. Man kan altså lære litt om Romerrikets historie samtidig. Her kan du lese mer.Generation Kill
Et usminket innblikk i den amerikanske hærens invasjon i Irak. Dette er ikke en ordinær krigsserie med strykeorkester. Utganspunktet var visst egentlig å lage en dokumentar og mange av karakterene spiller faktisk seg selv. På HBOs nettsider kan man lære om utstyret, få forklaring på ord og uttrykk, følge strategien osv. Akkurat det anser jeg for å være for meget spesielt interesserte. Jeg er ikke tilhenger av krigsdramaer, men denne serien synes jeg var veldig annerledes og verdt å bruke tid på.
Alle disse fire seriene er produsert av HBO. Andre serier derfra er f.eks. Sopranos, Six Feet Under og Sex and the City, en kvalitetsbastion!Mad Men
En serie fra den tida menn sørget for å fø familien og kvinner var sine ektemenns pene tilbehør. Handlingen er lagt rundt et reklamebyrå og kvinnebedåreren Don Draper. På hjemmesidene kan man blant annet finne motesider og cocktailguide fra 60-åra!Corleone
Serien er basert på den sanne historien om Toto Riina og Corleone-mafiaens vei opp i hierarkiet. Toto "Udyret" Riina ender opp som Italias mest etterlyste mann, jaktet på av sin tidligere barndomsvenn som valgte en annen vei og ble politietterforsker. Serien ble vist på italiensk tv i 2008 og Riina skal i følge ryktene ha fulgt med på serien fra innsiden av fengselet.
Denne så vi rett før jul og vi ble ganske prega av det. Gikk rundt og sa "niente" og "bene". Et slikt ordforråd kommer sikkert godt med når vi reiser på ferie til Italia i juni!Vi fikk aldri sett danske Forbrytelsen da den gikk på tv. Det er neste serie ut innerst i veien. Mannen fikk både sesong 1 og 2 av fruen til jul.


Enjoy. /Elisabeth


Bilder fra HBO, AMC og cdon.com

3 kommentarer:

 1. Tusen takk for hyggelig kommentar på bloggen min! Jeg blir alltid glad når andre blir glade av mine farger :D

  Six feet under er den beste serien jeg noensinne har sett. Syntes til og med den var så bra at jeg nesten ikke gidder å se serier lenger, for "ingenting er like bra som six feet".

  SvarSlett
 2. Takk for tips. Mye bra du har plukka ut der!

  SvarSlett
 3. Tusen takk for tipsene.) Kan nok tenkes jeg kommer til å benytte meg av noe av dette i de fortsatt mørke vinterkveldene.) Ha en fin søndag!!

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...