mandag 31. mai 2010

Frøprosjekt

-Vil du ha noen ringblomstfrø, spør min grønnfingrede mor.
-Njaaa, kan jeg vel, svarer jeg og ser etter frøposen. Frøposen viser seg å være en plastpose med noe mistenkelige og tørre greier. Hadde ikke turt å lande på Gardermoen med det der i bagasjen i alle fall..Men det lukta ikke mistenkelig.Og ikke vet jeg hva som er selve frøene som skal bli ringblomster. Her er jo alt mulig rart av tørre, vridde ting.

Men ned i et Norgesglass med alle tørre former -  på et fuktig kjøkkenpapir. Noe jeg hadde lest på en blogg et sted. Sikkert for to måneder siden da alle andre sådde frø. Og på med lokket og så satt til pynt og saktegående underholdning i kjøkkenvinduet.

Og jammen meg spirte ikke de tørre greiene - på det fuktige kjøkkenpapiret - i det flotte Norgesglasset.Og nå er det grønne forsiktig henta fra kjøkkenpapiret og dytta litt mindre forsiktig ned i en tønne utendørs.

Vann fikk de med det samme, det begynte brått å regne under plantinga og jeg måtte redde både klesvask og kjøre inn markisa i tillegg til å forevige klassebamsen Bjørns deltakelse i planteriet. Derfor den litt mindre forsiktige dyttinga ned i tønnejorda.

Blir det ringblomster mon tro? Det hadde jo matcha husveggen - og crocsa til madamen. Blir det blomster spanderer jeg husmorpoeng på meg selv.

Elisabeth

12 kommentarer:

 1. He he du har fått poeng av meg nå...
  de spirer jo...
  Ha en fin dag
  klems

  SvarSlett
 2. Det var et eksempel til etterfølgelse.
  Om du tror du er sent ute.....så er jeg skikkelig på etterskudd!
  Jeg har kjøpt fø. Men de spirer ikke der de ligger i vinduskarmen inne i posene sine. Fri i dag. Europris på hjørnet har jord, ungene tidlig hjem. JEPP, da sår vi. Kan så direkte i potter nå, tror du ikke? UTE altså.
  Klem fra Liv

  SvarSlett
 3. Gratulerer med å ha kommet så langt :-)
  Her prøvde jeg meg ved en tilfeldighet på solsikker (de havnet i jorda når jeg plantet løkblomster), men så klarte jeg desverre å knekke den ene som overlevde så nå er den også død...

  Venter i spenning på å se oppfølgerinnlegget :-)

  BUsteklem

  SvarSlett
 4. Nå må jeg si at du imponerer, Elisabeth! Og så i norgesglass, da gitt! Jeg har ikke sådd noe som helst noen sinne - kanskje dette er noe jeg skulle forsøke meg på?

  SvarSlett
 5. Så smart med det norgesglasset og vått papir. Det har jeg ikke hørt om før. Fikk faktisk lyst til å prøve selv. Du fortjener husmorpoeng for dette :)

  SvarSlett
 6. Du må vel lage en form for poengskala. Synes absolutt du fortjener noe ekstra bare for å ha fått det til å spire.

  Her i gården er det ikke akkurat grønne fingre, så jeg er strålende lykkelig hvis jeg får plantene til å overleve sommeren (nå har vi fått en smak av den).

  Klem

  SvarSlett
 7. Her lukter det husmorpoeng lang vei, Elisabeth! Det var det jeg visste at det var hagetips å få her inne:-) Gleder meg til å se bilder av floraen i farger.

  SvarSlett
 8. Spirte det på dagen???? Ja, jeg er helt grønn på frø og planteting at jeg ikke vet hvor fort dette tar en gang.... Nei, en dag hørtes vel litt for kjapt ut...eller???

  SvarSlett
 9. Uff, dårlig samvittighet nå. Kjøpte frø ved påsketider, noen til potte, de fleste til friland. Frilandet mitt er absolutt ikke klart. Ikke pottene heller. Har så vidt husket på å hente opp en glemt pelargonia som dessverre ser ut til å ha gått dukken i forglemmelsen... :-/

  SvarSlett
 10. Dette må bli poeng - jeg hadde aldri kommet på noe sånt.

  SvarSlett
 11. Du er både spådame (MGP - kan ikke ha rett hver gang)... og sådame. Allsidig, du Elisabeth! (Det med norgesglassene var forresten helt nytt for meg. Så lur du er!! Skal adoptere den.)

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...