mandag 10. mai 2010

Toalettkommunikasjon

Herlig overskrift, ikke sant. Flott ord, smak litt på det en gang til; T-O-A-L-E-T-T-K-O-M-M-U-N-I-K-A-S-J-O-N. Det må googles.....He, he, tror jeg har funnet opp et nytt ord jeg. ☺

Så til saken.

Jentedoen på jobben har nok en gang vist seg som en ypperlig arena for kommunikasjon.

Tidligere har jeg gjennomført en brukerundersøkelse hvor spørsmålet var "Legger du papir på dosetet". Innlegget kan leses HER.

Altså, når man irriterer seg over noe så kan man vel si i fra? Og da synes jeg det er greit å si i fra der det skjer. Nå var iritasjonen lokalisert på jentedoen. Ok, full forståelse for at noen føler behovet for å lufte etter endt business på doen. MEN, om du lukker opp vinduet så kan du vel søren meg huske å lukke det igjen etter ti minutter. Jeg har ingen forskning å lene meg på, men jeg antar at ti minutter vanligsvis er tilstrekkelig for møkkaluktutlufting. Oj, jeg har visst funnet opp nok et ord.

Det blir så sabla kaldt på doen! Det er ikke sommer, jeg vet vi gjerne vil tro det og lar oss lure til å kjøpe sommerblomster i krukker, men det er ikke sommer!!

Ja, dette måtte jeg formidle - uten at en direkte pekefinger ble pekt. Post-it er fint. Legg merke til at unødvendige fraser som "Vennligst..." eller "Det hadde vært fint om...." er utelatt. Post-it-kommunikasjon gir ikke rom for utenomsnakk, her er det rett på sak.I utgangspunktet var jo dette en enveiskommunikasjon, en asymmetrisk en også kanskje, men det er det som er så artig, den ble toveis. Og det i en normal høflig tone, eller i hvertfall innenfor akseptabelt nivå mellom gode kollegaer.

For neste kommentar var: "Jeg foretrekker frisk luft ☺" (altså med smilefjes)

Da svarte jeg: "Bruk friskluft-sprayen." (ikke plass til smilefjes, dessuten hadde jeg opprinnelig laget et temmelig stort ett så det kunne gjelde for flere ytringer).

Neste respons var, i ny håndskrift: "Hva hvis det er behov for begge?"

I morgen må jeg henge opp en ny lapp, denne er jo skrevet full. Egentlig hadde det vært mest hensiktsmessig meg en tavle på do, en tavle hvor vi kunne holdt det gående med skriblerier. Hurra, det var en god idé!

☺ Elisabeth

10 kommentarer:

 1. Hahaha, litt moro må man ha. Men er litt enig med deg, å sette rompa på et is-sete er ikke gøy. Spesielt ikke om dette er av porselen på toppen av alt...

  SvarSlett
 2. Tavle på do må være greit både for denne type toalettkommunikasjon (joda, det var eit vakkert ord du fant opp der!) og for skriblerier generelt. Man sitter ofte lenge på do (iallfall når man lager stygg lukt..) og da er det fint å kunne skrible litt. Kanskje man kommer på eit genialt dikt mens man sitter der og dri...filosoferer?

  SvarSlett
 3. Mohahahahaha fantastiske kollegaer du har som er med på spøken.
  Hold oss oppdatert, må jo vite hvordan denne post it krigen blir videre ;)

  SvarSlett
 4. Syns dere har gode poenger, alle sammen! Tenker at det kan bli en fin essaysamling ut av dette, så jeg følger spent med videre!

  SvarSlett
 5. Hi,hi, gleder meg til å følge med på fortsettelsen:-)

  SvarSlett
 6. Det kan plutselig bli BOK av dette, Elisabeth! :) Litt i samme gata som ho som viste puppen .....

  SvarSlett
 7. WOW - du er jo både nyskapende og kreativ - både i ord og handling:)
  Utrolig morsomt - bra jeg ikke jobber på din arbeidsplass- jeg foretrekker nemlig kulde fremfor andres bæsjelukt. Men, selvfølgelig, - skal man tilbringe veldig lang tid inne på det lille rom - f.eks til dokommunikasjon - er det jo en viss fare for langtidstrekk.
  Trekk? - bæsjelukt? - hmmm - nei, holder en knapp på trekken.

  SvarSlett
 8. ;-) Hva med å henge en nett liten neseklype lett tilgjengelig ved papiret, for eksempel? Da trenger man ikke velge mellom å fryse eller holde pusten.

  SvarSlett
 9. Haha, festlig innlegg. Hjemme hos tante har de faktisk hengt opp tavler på do, slik at søskenbarna mine kan pugge engelskgloser under besøkene ;-)

  SvarSlett
 10. Herlig innlegg! Jeg holder også en knapp på kulden.
  Kan dere ikke organisere en vaktordning? Den som setter på kaffe, har også ansvar for å sjekke do-vinduet?

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...