søndag 23. mai 2010

Slappe foreldre

Da Trollet var liten vekket hun oss med verbale ytringer fra sprinkelsenga. Da var det bare for mor eller far å dra seg opp av egen seng og starte dagen, selv om klokka tilsa noe annet.

Derfra har det gått gradvis nedover.

I en periode snek barnet seg ut av senga og lekte stille som en mus på rommet sitt - i mørket. Etter en time eller så, kom hun tuslende til oss.

Nå om dagen våkner hun og lister seg stille ned i stua og setter på barne-tv lørdager og søndager. Mens de slappe foreldrene sover tungt og uvitende videre. Etter en stund, en god stund ofte, våkner mor. -Går det bra der nede, har du det bra? Kan hun finne på å rope ned til barnet foran tv'n. -Jaaaaaa! er alltid svaret.

Mor har dårlig samvittighet. Så mor sørger ihvertfall for at det finnes frokost, eller en form for aperitiff. Veldig kjekt at barnet nå kan lese:


Lapp på tv-skjermen.

Huff, for noen slappe, uansvarlige foreldre.

Elisabeth

13 kommentarer:

 1. Kjenner meg veldig igjen i denne situasjonen. Men nå har jo alderen begynt å innhente meg, så jeg er ikke oppe til langt på natt lengre i helgene. Så da klarer jeg faktisk å stå opp med prinsessen om morningene. Men det gjør jeg av fri vilje, for hun er jo 10 år og klarer seg fint alene. Men jeg synes at det er koselig med disse timene sammen, for hverdagene er jo så hektiske at vi har ikke så mye tid til hverandre. I går f. eks stod hun og jeg opp kl 06.30, men jeg må innrømme at det er i det tidligste laget. Vår prinsesse er som du sikkert forstår, fortsattt en morgenfugl selv om hun har passert 10 år. Men det har hendt at hun har stått opp i 7- tiden og når klokken nærmer seg 9 eller 10, så er det jo forståelig at hun er sulten. Så da kommer den dårlige samvittigheten når hun kryper opp i sengen min og sier at hun er sulten...

  Ha en fin dag videre!

  Klem

  SvarSlett
 2. Se heller på det som så at du oppdrar barna til å bli selvstendige individer som klarer seg selv :p

  SvarSlett
 3. Mulig jeg er helt blottet for samvittighetskvaler, for jeg merker at jeg gleder meg veldig til sånne tilstander hos oss.
  Og dessuten er det fullt mulig at vesletrollet synes det er deilig å ha huset helt for seg selv:-)

  SvarSlett
 4. Nei, nei. Barn må lære å bli selvstendige!!!!!
  Gleder meg til guttene kan sitte alene i stua og se på TV. Bare Ingvar går bra, men minstemann, hmmm, det kan ta en stund så full av fanteri som han er. Jeg kan være snill og kalle det kreativitet. På Emil i Lønneberget-nivå :)

  SvarSlett
 5. Synes du skal ta det helt med ro. KJenner meg veldig igjen og vet at man sover aldri sa veeeeldig tungt nar det tusles slik i huset pa morgenkvisten... Tror ogsa a LilleTrollet liker a ha litt alenetid og at det blir et selvstendig individ av henne! ;-)

  SvarSlett
 6. Dette har ikke ungene vondt av, tvert imot. Og trolig DIGGER de alenetiden de også! :)))

  Jeg gjorde det, min søster gjorde det og vi ser 10-åingen her gjør det. :)

  Sov og nyt de, heldiggriser. ;P (Jeg må være gal som vurderer en ny baby....IKKE NÅ, senere!!! ;P)

  SvarSlett
 7. Det går nok bra, skal du sjå! :)

  SvarSlett
 8. Kjenner faktisk igjen den der, selv om det er lenge siden mine var små.

  Det er ingen grunn til å ha dårlig samvittighet. Jeg er sikker på at trollet storkoser seg.

  Blir du med på konkurransen min?

  Klem

  SvarSlett
 9. Samme praksis som hos oss, altså;-) Hos oss er det så ille at vi har installert tv på vårt soverom, slik at ungene kan se på barnetv i vår seng mens vi purker...

  SvarSlett
 10. Her snikes det også ut i stuen for å glane på tv... Praktisk da at mor i heimen sover fryktelig lett og at stuen kun er en liten lettvegg unna. Min innebygde radar gjør det kliiin umulig å sove når snuppa er våken! Heelt greit!
  Men det betyr ikke at du skal ha dårlig samvittighet for det du gjør? Kjære vene - du har jo tenkt på at lillesnuppa i allefall skjønner at det også bare er å gomse mat mens morsan og farsan sover... haha.

  SvarSlett
 11. Mine største har elsket den alenetiden de har kunnet snike til seg på morran. Nå sover den eldste altfor lenge. Og en ting Oda har vært misfornøyd med etter at A-ene kom til verden - er at hun har mista alenetida på morran. Nå er vi gjerne oppe og igang før hun rekker strekke seg.... Jeg er ikke sikker på om jeg gjeder meg til "alenetiden" A-ene skal ha om noen år. De er jo strengt tatt ikke alene.... og man vet at to hoder kan pønske ut mer enn ett. Hm. Mulig jeg må konvertere til A-menneske.

  SvarSlett
 12. He he.
  det er jo så deilig når ungene kan ordne seg litt selv... så man faktisk får sove ut...
  Pleier også sørge for å ha noe "lett tilgjengelig" frokost...
  Lapp var jo genialt....

  SvarSlett
 13. Det hørtes alldeles nydelig ut å ha en slik selvhjulpen frøken! Synes det er herlig og viktig at barna lærer å være litt selvstendige.

  Super lapp også, likte at ikke frokosten sto ferdigsmurt på rosa prinsessetallerken i kjøleskapet. ("smør i kjøleskapet")

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...