søndag 30. mai 2010

Klassebamsen Bjørn

Trollets klasse har en bamse som blir med barna hjem etter tur. Så klassebamsen Bjørn har vært på fiolinkonsert, danseoppvisning og bursdagsfeiring. Alt dokumentert med bilder og tekst i en etterhvert lurvete skrivebok.

Denne helgen var klassebamsen Bjørn med oss hjem. Første halvdel av helga var han hos bestemor og bestefar og de tok selvfølgelig ingen dokumenterende fotos av alt det spennende (!) han fikk være med på.

Da han endelig kom innerst i veien, måtte vi ta igjen det forsømte hva fotos angår. Men innerst i veien var det i grunnen lite spennende som foregikk.

Så det ble Bjørn og Trollet i sofaen foran pc'en. Bjørn og Trollet i sofaen spiser lørdagsgodt. Bjørn og Trollet i sofaen ser på Grand Prix.....

Og neste dag var ikke så mye bedre. Bjørn og Trollet ser mer tv. Bjørn og Trollet spiller mer dataspill. Bjørn sitter på postkassa mens Trollet leker ute og Bjørn ligger gjenglemt i sofaen....

Så da begynte jeg å fabulere om å arrangere fiktive hendelser. Hva om vi fant noen ølflasker og sneiper og satte Bjørn litt på snei med bildeteksten "Å, hei, for en fest"? Og kanskje fra søndagen, en lurvete Bjørn i senga med bøtte og klut på panna; "Å, såååå klein etter festen"?

Rent eksperimentelt hadde det vært interessant hvor lang tid det tok før barnevernet var på døra etter bekymringsmelding fra skolen.

Men nei, vi har gjort plikta vår og dokumentert med uskyldige bilder og enkel tekst i Bjørns slitte bok, en ganske alminnelig helg hos Trollet.


Elisabeth

7 kommentarer:

 1. Hmmmm, no måtte eg le!
  I løpet av åra har eg hatt fire av desse bamsane på besøk,opp til fleire gongar, og var mange gongar frista til å lage til fiktive hendingar, men nei, det vart i samma tralten. Vi laga middag, åt middag, måtte kvile litt, litt lekse og så barnetv og i seng. Og skulle ut på noko, så vart bamsen ofte gløymt att, han vart sjølvsagt sååå lei seg! Men ein gong strikka eg faktisk gensar og gav bamse softis.....

  SvarSlett
 2. Jepp, bare å bruke fantasien, spør du meg. Kan liksom ikke skrive at "Bjørn lå stappa nederst i sekken, og der lå`n hele helga. Sammen med en råtten banan"
  Men det er jo søtt å se hvor viktig sånne klassedyr er. Ihvertfall for 1.klassinger. Det er ikke måte på hvor mye de skal dulles med. Etterhvert har interessen dabba av her i huset.

  SvarSlett
 3. Har hørt foreldre som fortviler og irriterer seg over denne bamsen. Det blir jo som å sende ein spion inn i huset...
  Men så setter vi oss ned og forfatter ein rosenrød og pittelitt spennende dag/helg, slik at medelevene tror at vi lever eit spennende og rikt familieliv i ein rosenrød idyll... Og alle er fornøyd...

  SvarSlett
 4. Søt bamse i grunn. Men kjenner eg gruar meg litt til me får besøk av slike... Ja, eg forstår opplegget, MEN tenk alle sengene den får sova i og alle basseluskane den møter på... Har faktisk høyrt om ein som fekk overnatta i fryseboksen ;) Jaja, eg må vel berre "ta meg i saman". :)

  SvarSlett
 5. He, he, MammaMy, en mor hadde skrevet i boka noe sånt som: "Så skulle alle bade og vaske håret, det måtte jeg også"...Tipper de syntes det var på tide med en vask av Bjørn, ja. ☺

  SvarSlett
 6. Hi, hi, regner med det dukker opp en sånn i sekken til veslesnuppa i løpet av høsten:-) En klassebamse er vel obligatorisk for alle førsteklasser å ha. Tenker den kommer til å få seg et bad her og:-)

  SvarSlett
 7. Hysterisk festlig!!!
  Men som du skriver, det er vel gjerne ikke sååå fryktelig mye spennende som skjer rundtom i de norske hjem i helgene?
  Regner selvfølgelig med å smelle til når vi kanskje også får besøk av en slik tass etterhvert.?!

  Ha en finfin kommende uke. Her er dagen bare litt over halv seks, og tro meg - solen har vært oppe i noen timer allerede! (Lønner seg aldri å dra på seminar...)

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...