torsdag 27. mai 2010

Moro fra gamle dager

Jeg turde ikke skrive "Gammel moro" i overskriften, det gir helt andre assosiasjoner...

Jeg fant fram denne esken fra roteloftet (ja, det er et viss system i rotet der, faktisk) og nå er jeg høy på nostalgi. For oppi esken lå det masse fjas fra vidergående og åra etter det.


Her er brev og artikler og ikke minst tre skoledagbøker. De er artig lesing. Ja, det er en naken rumpe på forsida av den ene der. Vi fant på mye moro den gangen. Blant annet skrev jeg og en klassevenninne dette høytidelige brevet til skolens rektor, med støtte fra fransklæreren. (Klikk på bildet for å forstørre, håper det er lesbart.)Vi fikk avslag! Kjip rektor, uten sans for humor. Eller kanskje ikke rart han ikke ville bifalle sånt fjas fra to frekke, sarkastiske russ? Hva ville neste påfunn bli, liksom?

3FrB var altså franskklassen i tredje klasse. Vi var bare fem elever og en gang gjemte hele klassen seg inne i skapet og hoppa fram da vår kule, litt uhippe, men veldig kule lærer kom inn i klasserommet. Ho, ho, det var gøy. Og lærer'n syntes det var kult hun også. I hvertfall sånn jeg husker det.

Den samme nevnte venninne og jeg hang opp en plakat om "Insekten" også. En sekt som kunne ta vare på pengene dine. Mulig det var et nytt forsøk på å skaffe midler til Paristuren. Den plakaten var det visst noen som rappa og hang opp i sitt eget klasserom..Vårt utbytte var magert. Men Paristur blei det. Med mye moro...og Pierre - he he. Nok om det.

Grunnen til at jeg fant fram denne nostalgiesken var at jeg lette etter russekortet mitt. Det er faktisk 20 år sida vi var russ, uæææ, sikker på at det ikke kun er ti? Det blir gjenforeningsfest i september. Jeg rekker neppe å få vekk 20 kilo og smilerynkene før den tid...

Jeg fant forresten russekortet, men det var bare så plumt og vulgært og egner seg absolutt ikke på en seriøs blogg som dette - øh.

Esken rommet mer moro også, mer om det i et senere innlegg. Jeg kan ikke presse alt inn på en gang. Folk av i dag liker korte meldinger, ikke lange avhandlinger. Det er faktisk litt av temaet i det neste nevnte innlegg.

Elisabeth

11 kommentarer:

 1. Nei! Ja til lange avhandlinger!

  SvarSlett
 2. He-he. Fant faktisk ei liknande eske då eg var på Godset sist.... Men eg lot vera å kikka oppi, vil ha det til gode- veit jo aldri kva som kan dukka opp. Gi meg styrke. ;)

  SvarSlett
 3. Først og fremst må jeg bare si at jeg føler meg truffet av siste konstatering. Dagens innlegg på Bustebloggen ble i lengste laget : / Når det er sagt, vil jeg si tusen takk nok en gang for linken i går - det satte jo ny rekord på Bustebloggen :D

  Så moro med gamle minner! Ble nå fryktelig nysgjerrig på russekortet ditt da, haha. Mitt hadde følgende påskrift: En god latter forlenger livet: Hva er likheten mellom en struts? Begge bena er like lange, særlig det venstre.
  Til dags dato dør jeg av latter av den vitsen, men er ganske sikkert alene om akkurat det, haha.

  Syns forøvrig at rektoren deres var særs kjip. Lo litt av betegnelsen ansatte og "innsatte", haha. Godt dere kom dere til Paris, da. Når jeg var klar for tredje året med fransk på vgs, var det ikke nok elever til å danne klasse. Egentilg litt synd, for fransk er slikt et flott språk. Nå har en del gått i glemmebokda desverre. Etter fem års undervisning er det syns man ikke får brukt det mer. Men, men :-)

  Apropo korte innlegg - au revoir, hehe.

  Busteklem

  SvarSlett
 4. Jeg har en koffert full av skoledagbøker, lapper og brev. Er så gøy å ta den frem og mimre litt. Mitt russekort egner seg heller ikke på trykk

  SvarSlett
 5. Ho ho ho. dette er artige greier!! Jeg fant tilsvarende da jeg for noen uker siden leita etter russekorta mine. (Mener du at dine er ENDA teitere enn mine?? Du var ikke til å styre på den tida, skjønner jeg!!) Og tilsvarende skoledagbøker. Datidens facebook. Veldig artig (og litt flaut nesten) og lese.
  En del bloggemateriale i den eska di, tenker jeg! Gleder meg til moroa....
  (og de 20 kg. Glem det!!)

  SvarSlett
 6. Åååå...sånt er så morsomt. Dette blir en bra føljetong! :)

  SvarSlett
 7. Gleder meg, jeg også! Til føljetongen, altså. Russekortene mine er gone, men dressen og lua har jeg kontroll på. Bergljot (41) i russedress hadde gjort seg i bloggen, tenker jeg;-)

  SvarSlett
 8. Gode minner - må få flere!
  Jeg gikk glipp av vårt russetreff i fjor - hadde akkurat født en baby, så jeg hadde trøbbel med å komme meg av gårde, for å si det sånn...Kankje like så greit - da kan mine medruss fortsatt huske meg som den vakre, smekre jenta som jeg en gang var...

  SvarSlett
 9. Du, vet du at P4 har en konkurranse fram til i Norge hvor en kan vinne billetter til dette opplegget på Fornebu på lørdag. Jeg tenkte du kunne gjøre det bra der. Gå inn på P4 og se, da. Jeg vil gjerne lese referat her!

  SvarSlett
 10. For et flott brev, for en kjip rektor. Hvis vi går sammen og tenker ut noe lurt i forhold til kilo og rynker, tror du det hjelper da? Jeg skal også på russe20årsjubileumfestivitas i september. Vi gikk vel ikke på samme skole?

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...