onsdag 26. mai 2010

Trenger man matte, lissom!?

Jeg kom til å tenke på noen jenter i en av disse skoleseriene som gikk i vinter, var det Klasse 10B den het? Samma det. Det var i alle fall noen jenter som ble spurt om framtidige yrkesplaner og hvilke skolefag som var nødvendige.

-Ikke matte i hvertfall, det har man ikke bruk for (ikke ordrett sitat, tatt ut av mitt hode, sånn jeg oppfatta det da og sånn jeg husker det nå).

Nei, matte var ikke særlig nyttig....og så var det selvfølgelig klippet inn en scene der de samme jentene var i en klesbutikk og ikke klarte å regne ut prisen på et plagg som var satt ned med 30% - Artig krøssklipping.

Vel, jeg kom altså til å tenke på disse jentene i går. Dette er grunnen:
For hvor ligger feilen? Er det jeg som ikke har klart å regne ut riktig kubikkmeter da jeg bestilte jord til det nye bedet mitt eller er det leverandøren som enten har regna feil eller har vært raus?

Nå sitter jeg her med rosa lippglosslepper, tvinner det blonde håret, tygger tyggis og titter skrått opp i taket. Matte, lissom., trenger jeg å lære det, lissom?

Elisabeth

PS. Sjekk dette innlegget til Bustenellik, en blondine som kan sin matte. ☺

18 kommentarer:

 1. Jeg er egentlig litt usikker på hvor bedet er? Men jorda ser jeg iallefall! :o)

  SvarSlett
 2. Haha, jeg syns det er viktig å tro godt om mennesker, så det var helt sikker leverandøren som var raus, haha :D Når det gjelder spm om matte, så må jeg vel innrømme at jeg har mått svelge noen kameler. Pytagoras virket for meg som det mest idiotiske noensinne, og hvorfor skulle jeg kunne regne ut volumet av ting? Jeg visste jo at melkekartongen inneholdt en liter og gav derfor blanke blaffen i høyde, bredde og lengde. Akk ja. Se på meg nå!? Pytagoras viste seg å være en smart type, og volumberegninger var kanskje ikke så dumt det heller? Integraler derimot? Ubrukelig! Skjønt, derivasjon er jo nokså fornuftig hva økonomi gjelder, og da er jo underforstått integrasjon fornuftig også? Puh! Dette ble en nerdete kommentar!? :p

  Hyggelig at du linket til innlegget mitt, tusen takk : ) Hvorvidt jeg kan min matte er forsåvidt en annen sak, hehe.

  SvarSlett
 3. Du har jo alltid bruk for litt jord, men har du plass til mellomlagringen mens du venter på at behovet skal melde seg. Alternativt på du starte en liten salgsbod.

  SvarSlett
 4. Trenger og trenger, fru Blom.

  Det må ihvertfall finnes en del basiskunnskaper. Husker faktisk de jentene jeg også. Der var det jo helt blankt med tanke på en viss basiskunnskap.

  Klem

  SvarSlett
 5. Plopp, Slafs slafs, plopp,mmja?!?!
  Blond tyggismatte eller ei, du trenger da ikke kjøpe jord til blomsterpotter og urner på en stund iallefall eller er det akkurat passe tru ru??

  HIHI!

  Klem fra Grete

  SvarSlett
 6. hahah, tror nok jeg og hadde bomma litt der ja. Eller så var han sikkert bare litt raus - satser på det :=)

  SvarSlett
 7. Kanskje var det ein av desse som ikkje skjønte vitsen med matte, som leverte jord til deg.....

  SvarSlett
 8. Matte er noe tøys. Hadde mareritt om matteeksamen i natt, faktisk. Og det har jeg nemlig OFTE mareritt om...

  SvarSlett
 9. Også eg som har hatt relativt avansert matte på høgskulenivå hadde slitt med den der. Men det skyldes ikkje at eg ikkje lærte å rekne volum (også andre volum enn kuber og sylindre), men det begynner å bli nokre år sidan siste eksamen...og det begynner å bli nesten like mange år sidan mattekunnskapene ramla ut av hodet mitt...
  Og eg er heilt enig. Trenger vi matte lissom?? Det ordner seg til slutt! Du finner nok ein plass til all jorda. Og hvis ikkje; gi litt i bursdagspresang til naboen?

  SvarSlett
 10. Sukk. Matte. Jeg tok min søte hevn ved å få 5 i valgfaget "Matte for økonomer". Men kubikk og sånn er vanskelige greier! Siden ungene mine går på samme skole som 10 B gjengen, regner jeg med at de omtrent kommer til å matche mitt nivå. Hvilket ikke er mye å skryte av. Neeei, tuller nå! Det er en fin skole med flotte lærere. Så er det sagt!

  SvarSlett
 11. Logisk sans er jo ikke dumt å ha. Det å kunne beregne.

  Noe har åpenbart gått galt i hagen din.

  SvarSlett
 12. Takk for støtteerklæringer, folkens. Må få presisere at 1) Jeg kan faktisk regne kubikk, mulig det var sviktende øyemål her...selv om jeg likte forklaringen til Shy Bitch og 2)Jeg lar ikke to tuppelurer på tv lede meg til å tro at alle dagens ungdom ikke ser fordelen med matte. Sånn bare for å presisere.

  SvarSlett
 13. hehe... sikkert noen som har vært raus med deg... :-)
  selv var jeg av samme oppfatning... matte trenger jeg IKKE og heller ikke NYNORSK...
  Og.. plutselig sitter jeg som byråkrat og må BÅDE regne relativt vriene regnestykker....og skrive nynorskvedtak.......

  SvarSlett
 14. Må innrømme at mattekunnskapene går fort i glemmeboken, men etter en time med intens strebing klarte jeg å regne ut hellingsvinkelen på terrassen ved hjelp av tangens, eller var det sinus?? Det satt VELDIG langt inne, men var innmari stolt etterpå:-)

  Og prosentregning er kjekt å kunne når man skal på salg:-)

  SvarSlett
 15. Haha, kanskje det er endel som lever etter trøstemottoet til pappaen til Ole "Lukkeøye" Klemmetsen: -Hva skal du med så mye hjerne, da?

  SvarSlett
 16. He,he!
  heilt hærlegt!
  matte...uff ja! Det er ikkje alle det ligg like godt for (meg..) Men prosent er eg ein kløppar på!
  Gledar meg til å sjå beddet i full blomst (på toppen!)
  Fnis!

  SvarSlett
 17. Hihi, herlig!
  Ser ut til at de har vært raus med deg ja;)
  Men bed sa du?! Var det også på bildet?:P
  Kanskje du skal satse på videre salg av jord med prosentrabatt!

  Ha en fantastisk dag!
  Klem

  SvarSlett
 18. Utrolig bra innlegg! ;-)
  Hverdagsmatte KAN være nyttig en gang i blandt.
  Enten om det er å regne ut 30 % av 499 eller hvor mye jord man skal ha i beddet...

  Håper du har blomster som liker mye jord da, tihi;-)

  Klem fra størstepia

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...