tirsdag 25. mai 2010

MGP-kavalkade, Min absolutte favoritt

I kveld er det første semifinale ute på Fornebu.

I min serie om Grand-Prix favoritter presenteres i dag min absolutte favoritt. Vest-Tysklands bidrag fra 1979 har ALT. Det er passe sprøtt både for ører og øyne. Gruppa Dschingis Khan med, for letthelts skyld, en låt med samme navn. Faktisk valgte de bandnavn etter navnet på låta!

Dra deg forbi han pratemannen, valgte denne utgaven da de andre tilgjengelig klippene var i enda dårligere kvalitet.
Jeg kan ikke tysk, men så lenge det er Ho-Ha i sterke rytmer i tillegg til en fanatisk latter - da holder det for meg. Og hvorfor et moro-band fra Vest-Tyskland var så opptatt av den mongolske hærføreren at de valgte å kalle seg opp etter ham, nei det vet jeg ikke. Uansett begrunnelse, denne låta er en klassiker.

Jeg bare MÅ Ho-Ha med og vugge rytmisk med kroppen når jeg hører denne!

Kanskje du fikk den på hjernen nå? ☺

I neste innlegg i min MGP-kavalkade tipper jeg lørdagens vinner...
Elisabeth

Tillegg: Denne herligheten ble godt mottatt i resten av Europa og endte på fjerde plass. Vinneren det året var vertslandet Israel med schlageren "Hallelujah". Vår egen Anita Skorgan kom på 11. plass med "Oliver". Og om du måtte lure på om jeg har alle disse fakta i hue, så er svaret NEI! ☺

11 kommentarer:

 1. Yess! Det er ikkje mange MGP sanger eg kan hugse og nynne, sånn på sparket, men denne skiller seg ut :-)

  SvarSlett
 2. Var litt spent på om favoritten din ville være den samme som min - og Jaggu! ;) Dette er noe annet enn My HARD is your. Jeg må innrømme at jeg er litt spent på lørdagens begivenhet (som følges fra sofaen med pizza og brus). Og en aldri så liten tiara, kanskje.

  SvarSlett
 3. Fantastisk sang! Eg i min enfoldighet visste ikkje at det var ein MGP-sang.. Kva for ein plassering fekk denne sangen?

  SvarSlett
 4. MGP er fantastisk i all sin glammie, tilnærmet usmakelige prakt. Dschingis Khan er en av mine favoritter også :-)

  Tusen takk forresten, for hyggelig kommentar på bloggen min ad barnehagebloggen! Veldig veldig gøy at du likte den :-)

  SvarSlett
 5. Jeg skal ha Grand Prix party med noen gale venninner, og jeg gleder meg helt utrolig!!!! Da skulle jeg jammen hatt det vinglasset du skrev om for litt siden. Det var jo genialt :)

  Elisabeth

  SvarSlett
 6. Den er jo bare fantastisk, samtidig som den er litt irriterende, for man får den liksom ikke ut av hodet med det første:-)

  SvarSlett
 7. Jepp, har den på hjernen. Sammen med "making your mind up". Og "Halleluja". Og "Mil etter mil". Og...

  SvarSlett
 8. Hehe, herlige de innleggene dine om MGP:-)
  Fantastisk mange "gode gamle" slagere, men jeg tror jeg holder en knapp på La det swinge, Take me to your heaven, Fångad av en stormvind og For vår jord. Men det er jo slevsagt mange andre som er bra også:-)

  ha en kos Grand Prix til lørdag:-)
  Klem fra størstepia

  SvarSlett
 9. Jeg har selv vunnet grand prix med "J'aime la vie", så da føler jeg meg tvunget til å si at den er min favoritt. (Var 11 år, og sto på scenen i vårt lokale samfunnshus foran 100 personer!)

  SvarSlett
 10. Nå har jeg oppdatert meg på bloggen din! Det var mye som hadde skjedd siden sist, gitt!
  Fremdeles veldig imponert over at du er så engasjert i Grand Prix. Jeg skal ikke engang se det på lørdag (oi, å si det var kanskje verre enn å klippe plenen på en søndag). et innlegg jeg forøvrig er enig i. Det er godt med en stille dag!
  Koselig å være hos deg igjen. Klem:)

  SvarSlett
 11. Det rykker i rockefoten (eller disco-foten?), og jeg synger intenst og grenseløst her jeg sitter. Mon tro hva naboene tror...

  HO-HA!

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...