onsdag 2. november 2011

Kreativt barn

Jeg har alltid hatt stor glede av å skape. Et ferdig strikkeprosjekt, ei hekla sak, ymse julepynt, og i det siste, mine kreasjoner fra symaskina. Kreativiteten og skapertrangen går litt i bølger, men gleden har alltid vært der. Ikke alle prosjekter har vært vellykka, men pyttsann, man lærer på veien.

Det er moro å se at åtteåringen også har denne gleden. Da jeg nylig landa på Gardermoen etter å ha vært borte fra familien et par døgn, løp Trollet mot meg i ankomsthallen med en bylt rosa silkepapir. Hun kunne ikke vente med å gi meg gaven hun hadde jobbet med på SFO den siste tida.

Og inni den rosa silkepapirbylten fant jeg den vakreste vevde og sydde skilpadde! For en herlig gave! For en glede!Og det søteste kortet fra den stolte giver. Og mottakeren er ganske så stolt hun også.


Det å kreere noe, spenningen mens arbeidet skrider fram, stoltheten og tilfredsheten ved å gi det bort og oppleve at mottakeren setter akkurat så stor pris på gaven som du håpet på - det er den beste gave man kan gi til seg selv også. 

Med denne vakre skilpadden deltar Trollet i Foreldremanualens konkurranse "Kreative barn". Og både barn og mor ville sette stoooor pris på om noen ville trykke liker inne hos Foreldremanualen. ☺

Elisabeth, stolt skilpadde-eier.

PS. Noen som veit hva skilpadder spiser? Foreløpig har dyret fått dele matskål med katta, men det ligger visst an til turtlecat-fight og dessuten aner det meg at Eukanuba ikke er det optimale for skilpadder.

29 kommentarer:

 1. Så skjønn! Jeg trodde ærlig talt at skilpadder av denne arten levde på luft og kjærlighet, har jeg bommet helt?

  SvarSlett
 2. For en aldeles skjønn gave du fikk! Jeg var inn å "likte";) Herlig når ungene lager ting, og denne var virkelig forseigjort!

  SvarSlett
 3. Så flott og kreativ skilpadde. Dei er nyskapande på SFO der hos Trollet. Har ikkje sett ein slik før!

  SvarSlett
 4. Herlig pilskadde! Plantefôr er visst tingen. ;o)

  SvarSlett
 5. jeg liker så absolutt! super søt skilpadde, og gaver fra de små som de har laget selv troner høyt høyt oppe på beste-gaver-tronen, ja kanskje helt øverst!! kreativ og flink jente du har!

  SvarSlett
 6. Søt skilpadde :) Jeg tror skilpadder liker salatblader? Du får google skilpadde og mat, og forhåpentligvis havner du ikke på sider om skilpadde-supper... :/

  SvarSlett
 7. Utrolig flott skilpadde. Klart jeg 'liker'! Og jeg deler skapergleden med dere.
  Ellen :)
  PS! Skillpadder liker salatblad, tror jeg.

  SvarSlett
 8. Nydelig! Og ikke vanskelig å se at hun har lagt mye arbeid i denne. Kan skjønne hun (og du) er stolt :)
  Jeg er i planlegging av hva jeg skal LAGE i julegave til alle mine. Jeg elsker å gi bort hjemmelaga. Det er det aller beste :)

  SvarSlett
 9. nyyydelig!
  og så la jeg merke til den ine håndskriften hennes, er hun ikke bare 2.klassing?

  Forstår godt at du er stolt!
  Min stemme går til skillpadda:)

  SvarSlett
 10. Herlig!
  Flink pike,
  og helt forståelig stolt mor.
  :)

  SvarSlett
 11. Jeg er en stor fan av skilpadder, men har ikke noen selv. Skilpadder spiser salat, men kål er visst ikke så bra. Hvis de drikker mye vann, er det tegn på at de kanskje har fått i seg noe de ikke burde. Skilpadden din datter har laget til deg høres fantastisk ut. selv har jeg en kosedyrskilpadde som jeg har fått i gave. Den ble visst kjøpt i London.

  Cecilie

  SvarSlett
 12. Så fin skilpadde hun har laga - ligger nok mye kjærlighet i den der :-)

  Ha det godt - klem Siv

  SvarSlett
 13. Kjempesøt skilpadde!!! Flink jente du har :). Snuppa mi har laget en bamse som også er med i konkurranseen :). Lykke til!

  SvarSlett
 14. Så fin skilpadde! Riktig så flink er hun, jenta di :o)

  SvarSlett
 15. Skilpadda var kjempefin! Den er "likt". :-)

  men du... det er ikke SIKKERT du skal erklære din datter for "evig kreativ" pga denne kreasjonen.. Når jeg så den kom jeg på at jeg har en ganske lik et sted.. som jeg har laget.. og kreativiteten på håndarbeidsområdet har nok dessverre gått sin vei fra meg. :-D

  SvarSlett
 16. flink hun var!
  Skal inn å trykke "liker" ja!

  Ser du har hatt mange morsomme innlegg i det siste- jeg sliter med elendig nett hver bidige ettermiddag og kveld, så så dem først nå.

  Innlegget om elgen var knallbra- og takk for du nevner meg med gresskaret da :D

  Ha en fin natt, klem!

  SvarSlett
 17. Dette er nok en ny art, men ryktene sier at favorittmaten er hybelkaniner...... ;)
  Ha en fin torsdag :)
  Klæm

  SvarSlett
 18. Jeg har "likt", og ble inspirert til å skrive eget innlegg.

  Du må spare godt på den skilpadda. Det blir enda mer rørende å ta den fram igjen om 20 år, og gjenforteller historien.

  SvarSlett
 19. Tusen takk for gode ord og stemmer. Trollet var SÅ happy i dag tidlig da jeg fortalte hvor mange stemmer hun hadde fått. :-)

  Og Guri, Jaaaaa, håper skilpadda spiser hybelkaniner, det hadde vært noe det.

  SvarSlett
 20. Hihi. :-) Pga min gledesdreperkommentar går jeg jammen inn og "liker" for å gjøre det godt igjen. (Og fordi den var fin da!)

  SvarSlett
 21. Slik en flink jente du har - og så fint det er når de virkelig legger sin sjel i å lage noe fint til mor!

  SvarSlett
 22. Smilte meg gjennom hele innlegget! Dette er sånt som man først lærer å sette pris på når man får egne barn, i alle fall var det slik for meg. Særlig Sara er veldig flink å tegne, og gi bort gaver, jeg håper det vedvarer langt inn i voksen alder. Det er en fin egenskap å ha :) Skilpadden var kjempefin! :)

  SvarSlett
 23. Heilt nydelig!! Og klassisk! Da eg var au pair i usa hadde klassen til yngste guten ei "class pet" som var ein skilpadde som heitte Steve. Han åt katte- eller hundemat (eg hugser ikkje), også måtte han få bade ein gong i døgnet, for da drakk han og bæsja(...) Så sånn var det... stakkars skilpadde!

  SvarSlett
 24. Flinke og kreative trollet!=)
  Har vært inne å stemt..
  =)

  SvarSlett
 25. Heldige du! Og for et morsom skilpadde hun hadde laget til deg!

  Kjenner igjen gleden i å gi bort egenproduserte gaver. Holder på med julegave-sjal til svigermor 91 :o)

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...