søndag 20. november 2011

Min eksotiske uke?

Denne uka har jeg diskutert sosiale medier generelt og blogging spesielt. Finnes det en kikker i oss alle? Er det dette som gjør at vi følger med på realityserier som Big Brother og Paradise Hotel? Hm, ja, kanskje litt feil valg av eksempler, for med "kikker" mener jeg ikke noe som har med nakenhet å gjøre. Nei, mer dette at vi faktisk synes det er interessant å få et innblikk i andres helt normale hverdag.

MANDAG - Cæsarsalat på hotellrom.

Ta dette 365-dagers prosjektet, for eksempel. Folk poster ett bilde per dag på bloggen sin gjennom hele året. Mange samler opp og viser sju bilder i slengen, det er fint.

TIRSDAG - Utstyr for å komme seg gjennom lang kursdag

Det er jo små glimt av ukjente menneskers vanlige dager, dager som de i mange tilfeller selv sikkert synes er temmelig hverdagslige, ordinære og kanskje kjedelige.

ONSDAG - Vakker ettermiddagshimmel i Gøteborg

Men det er det som er så vakkert. Det som er kjedelig hverdag for deg, kan framstå som eksotisk for meg! Eksotisk i form av noe annet. For jeg er en kikker og koser meg med dine hverdagsglimt.


TORSDAG - Vinterens første snøball! Eller snø-ert, en skitten sådan.

Så selv om jeg klokt avstod fra  å henge meg på dette 365-dagers fotoprosjektet i januar, så serverer jeg i dag bilder fra min uke.

FREDAG - Frokost på bussen, ikke helt uvanlig

Kan min uke være spennende og eksotisk for andre? Jeg har mine tvil, men likevel....

LØRDAG - Hyggelig besøk og hyggelige saker i glasset

Kan små glimt av uka som har gått ha noe som helst underholdningsverdi for de som titter innom bloggen?

SØNDAG - Hemmelig julepyssel. Ja altså ikke pysselen som er hemmelig, men resultatet av den...

 Har du også en kikker i deg? Var min uke eksotisk for deg?

Hm, det slår meg at over halvparten av bildene viser noe man kan putte i munnen.....

Elisabeth

.

30 kommentarer:

 1. Kikka jo innom deg nå, så da er jeg nok en kikker ;)
  Syns det er så koselig med alle nye bloggbekjente. Og det er jo enkel hverdag jeg liker å se da.
  Så takk for titten - du har hatt en fin uke :)

  Klem fra Inger

  SvarSlett
 2. Liker bildene fra uka di jeg.....og spesielt at mange av dem viser noe å putte i munnen;) Kikker jeg...ja jeg er vel det da:)
  Ha en fin kveld:)
  Trine:)

  SvarSlett
 3. De fleste av oss har vel en kikker, stor eller liten, i oss. BB og PH ser jeg aldri på, men gløtt fra flotte bloggeres hverdag, det vil jeg gjerne få med meg.

  SvarSlett
 4. Det bor nok en liten nysgjerrig prinsesse inne i meg, som lurer fælt på hvordan andre "normale" mennesker har det ;)
  Er ikke alle sånn???? Og mat må vi jo ha Elisabeth ;)
  Klæm

  SvarSlett
 5. Hehe! Eg har nokon bloggar som eg berre MÅ kike innom kvar dag, mellom anna din :)
  Kjekt å lese om din kvardag. Kanskje eg skulle rappe ideen og gjere noko liknande frå min kvardag....Den er iallefall ikkje eksotisk

  SvarSlett
 6. Alltid kjekt å kikke inn til deg for å sjå kva du har føre deg:) Sjølv kjedelege, kvardagslege ting blir interessante når du skriv dine tekstar med snert i:))

  SvarSlett
 7. Jeg syns kanskje ikke det nødvendigvis er så innmari spennende å lese om andre sin hverdag, men jeg syns det er veldig, veldig koselig :-) Så ja, jeg er nok en "kikker". Derfor trives jeg kanskje så godt i Blogglandia også?

  SvarSlett
 8. Jeg er også en kikker. En ufrivillig sådan. For hver gang jeg går ut med hunden, er jeg dessverre nødt for å se in i naboens stue. Som regel er det duskmørkt der inne. Og hva da? Joda, da synes det meste av hva man gjør inne... Som å vimse ut fra do'n uten klær. Eller faktisk SMØRE seg der inne på toa'n. (Går det an? Er det virkelig lov?)Uten en tråd. Hankjønn som hunkjønn. Urk.
  ...det er jo ikke det at jeg glaner, men det ligger midt i glaningen min ned fra trappen!
  Hva skal en stakkar gjøre?

  Var forøvrig spesielt imponert over bananskiva di.. *ler*

  Glad søndagskveld ønskes fra veien oppå toppen!
  :o)

  SvarSlett
 9. En kikker her også ;o)
  En hverdagsblogg viser jo gjerne utdrag fra nettopp hverdagen, det være seg spennende ting eller ikke. Synes vel mer det er måten det fremstilles på som gjør at jeg leser. Og variasjonen. Dersom man legger ut hva man spiser til middag i uke etter uke, og kun det, så går jeg vel lei.
  Synes du har ei fin fremstilling av uka di, jeg ;o)
  Ha ei flott ny uke!

  SvarSlett
 10. Nå har jeg kikka på deg, og jeg synes det ser trivelig ut:O) Du har hatt ei god uke, helt ordinær...tror jeg, men allikevel synes jeg det er moro, ikke minst å lese teksten:O)
  Kos dæ eksotisk i kveld!!

  SvarSlett
 11. hehe... så klart en kikker :) og ja, andres hverdag kan virke eksotisk for meg også!

  SvarSlett
 12. Syns din uke var riktig så eksotisk jeg.. og til og med snøballen klarer du å vinkle til mat... ;-)) Må si jeg kikket nøye på bussmatbildet, tenkte: jøssenam, har dama BAGUETTER på BRØDSKIVA, her er det ikke noe lavkarbo nei.. :-D Men så var det bare banan.. ikke alltid hjernen min funker som den skal.. hehe.

  SvarSlett
 13. Litt kikker i meg, ja, men sjelden jeg gidder å følge med på big broder og slike reality. Mye gøyere å kikke på hverdagsglimt i blogger :)

  Sv: ser ut til han kan bli en god forretningsmann, ja, hihi, ikke første gang han forhandler seg fram til en liten sum penger for noe mammaen hans vil ha gjennomført, hoho :)

  Klem Tonje

  SvarSlett
 14. En blir liksom litt kjent med hverandre :) Men så kan man jo gå fem og en halv snurr på - at du bløffer og ikke bor innerst i veien i det hele tatt - og overhode ikke har orange crocs ;)
  Men jeg tar sjansen og liker hu derre Elisabeth storveies og den verden hun lever i - blir litt inspirert og synes det er trivelig å ha en bloggvenn som deg!
  Må du ha en fin uke - like fin som den som gikk - for det er en kunst å se gledene i det hverdagslige - eller hur ;)
  Varm klem fra hu Lokki :)

  SvarSlett
 15. Jeps, det bor en kikker i meg og, følger man en blogg lenge nok så tror man jo at man "kjenner" bloggskribenten.

  Men niks, jeg klarer ikke følge PH og BB, jeg er for konfliktsky for sånne programmer, og må skru av når jeg blir pinlig berørt.

  SvarSlett
 16. Tja, vil jeg si. For min del handler sosiale medier mer om relasjonsbygging enn om kikking. Jeg syns det er kjempestas å følge hverdagen til familie og venner. Men det finnes grenser for hva som er interessant. Og det er her skreddersøm av Facebook-feeden kommer inn. ;-) På bloggfronten liker jeg best blogger med variasjon. Bare hverdagsinnlegg blir for kjedelig i lengden.

  Big brother var spennende for 10 år siden, eller når det nå var det kom. Nå kunne jeg ikke bry meg mindre.

  SvarSlett
 17. Big brother og Paradise hotel kan jeg godt få lov å slippe, det er ikke naturlig, spør du meg! Men noen blogger kan jeg godt kikke i daglig. Tror kanskje det viktigste jeg får utav det er ideer, tankevekker og et innblikk i at andres hverdag ikke er så helt annerledes enn ens egen.Det er jo litt godt på et vis. Dessuten så får det meg selv til å fokusere på det positive med det dagligdagse og finne gode, morsomme og ofte litt ironiske vinklinger på nettopp det! Å du verden, der fikk du også erfare at jeg ikke har evnen til å fatte meg kort og konsist. Sorry! Ønsker deg ei god uke!

  SvarSlett
 18. Ja, jeg synes faktisk det er spennende!
  Merkelig det der, men det er vel kikkeren i meg, da..

  :)

  SvarSlett
 19. Kikka innom deg her - så Kikker; JA.
  Og jeg ble fascinert over at du har lagt HELE bananen på brødskiva. Det er jo ikke så veldig rart. Jeg har bare hverken sett det før eller tenkt at det går an, lissom..... :)

  SvarSlett
 20. Ha ha, ja sånn gjør jeg det med banan på skiva. Gidder ikke skjære sånne fine biter som bare triller av. Men det er EN HALV banan kutta i to på langs.

  SvarSlett
 21. Det er lurt, er det! Og igjen: nå ble jeg nesten litt irritert over alle gangene jeg har stått med kniv og jobbet sånne bananskiver over hele brødskiva. WHY!? He he.

  SvarSlett
 22. jeg kikker heller inn Innerst i veien enn på Paradise hva det nå heter! ;)

  god ukestart til deg, min venn.

  beste hilsner
  fra
  Åpent^hus

  SvarSlett
 23. Kanskje er det det halvanonyme som er OK. De som jeg besøker jevnlig har etterhvert et navn og en definert stil. Likevel ikke kjente.

  Så er det pussig at jeg tørr både å publisere egne innlegg som hvem som helst kan lese, og skrive kommentarer.

  SvarSlett
 24. Tror det er svært få av oss som IKKE har en kikker i seg.

  Personlig liker jeg best hvis det er tekst til et bilde. Sånne blogginnlegg med bare bilder blir jeg sprø av. Det sies at et bilde sier mer enn tusen ord, men for meg må det hvertfall være noen ord med for at det skal fenge.

  SvarSlett
 25. Det bor nok en kikker i oss alle, tror jeg. Jeg liker å lese blogger med et variert innhold der bloggeren gjerne også byr litt på seg selv.

  Cecilie

  SvarSlett
 26. Det er så enkelt at å sjå at nokon er på hotell. Langt vekke frå ungemas. Med mat ein ikkje trenger å lage sjølv - DET er eksotisk det!

  SvarSlett
 27. Får jo en slags følelse av å delta i andres liv på en måte, ved å klikke meg inn, og se, og kanskje kommentere, og kanskje sjekker bloggeren statistikken og ser at jammen har den bloggeren vært hos meg, eller noen er kommet derfra ;)

  SvarSlett
 28. Tror nok at mye av folks motivasjon for blogging skyldes kikking. Bør vel ikke være negativt det.
  God kveld!

  SvarSlett
 29. he he.. Jeg også måtte se to ganger da jeg ved første øyekast synes det så ut som du hadde baguett på skiva...he he...
  jeg er kronisk nysgjerrig...kikker inn i vinduene til folk om kvelden og sånn..he he.. Så å lese blogger passesr meg midt i blinken :-)

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...