mandag 7. november 2011

Nært, sært og spektakulært julegavetips

Sist lørdag var hele familien på Litteraturhuset i Oslo for å få med oss fysiker Andreas Wahl sin presentasjon av eksperimentboka si "Nært, sært og spektakulært". Vi tenkte det ville være en underholdende måte å tilbringe fridagen. Vi var ikke de eneste som hadde tenkt den tanken. Det var sjoka fullt med folk. Mange barn og mange foreldre - mest mødre....

For fysiker Andreas han appellerte ikke bare til barna, nei vi voksne, da særlig damene *kremt*, syntes dette var verdt å se på. Det viktigste var selvfølgelig at det var lærerikt for barna, ja at de blir nysgjerrige på hvordan ting henger sammen, ikke at han godeste Andreas har et vinnende smil og en sjarmerende måte å dra hånda gjennom panneluggen på......*kremt*.
Jeg kan ikke huske at fysikk var så morsomt da jeg gikk på skolen. Fysikk var langt i fra mitt favorittfag. Det eneste jeg kan huske er at vi skrudde sammen noen koblinger, noe strømgreier Ja, jeg husker åpenbart ikke den lærdommen en gang! Men nå ble jeg iallefall veldig nysgjerrig på hvordan det går an å lage raketter av teposer og flammekaster av en appelsin.

Bilde fra Capris


Jeg synes denne boka er et godt julegavetips. Du får tak i den i bokhandelen, men det er jo så praktisk med julegaver som kan bestilles fra sofaen, iført joggebukse og tøfler,  om kvelden når ungen(e) er i seng. Det billigste stedet jeg har funnet boka er på Capris, 210,- fraktfritt levert.

Jeg understreker at jeg ikke er sponsa, det er bare at jeg blei så begeistra for Andreas....altså boka hans *kremt*, særlig siden den jo er en gave til hele familien, ja altså at de 63 eksperimentene i boka kan sysselsette barn i alle aldre.

Andreas har egen nettside også; VitenWahl. Men hvorfor finner man ikke flere bilder av fysikeren selv der, plakater, kalender og sånt? *kremt*

Yes, vi har én julegave i hus, bare 17 igjen da jo!

Elisabeth, nå fysikkelsker

36 kommentarer:

 1. Så herlig da Elisabeth!!
  Jeg hadde heller ikke hatt noe imot å få forklart litt fysikk av han der;)! Ikke mitt favorittfag heller, men læreren har jo litt å si;)?!
  Dette var et flott julegavetips!
  Klem fra størstepia

  SvarSlett
 2. Så fint tips! Ja "kremt" - det gjør ikke vondt å se på han. Likte han veldig godt i Big Bang programmet med Anne Kath Hærland. Likte han legen "kremt" husker ikke navnet på også.
  Men igjen - takk for tips!

  SvarSlett
 3. Som realist må jeg innrømme at det VAR et av yndlingsfagene mine, særlig siden fysikklaben på skolen var så nedprioritert i alle budsjetter at det meste var morkent og utslitt, så det som kunne gå galt, gikk galt, pga ødelagt utstyr.

  Vi lo fælt hver gang, særlig siden lærer var like overrasket hver gang over at det gikk åt skogen.

  Men godt tips! Jeg liker sånne fysikk-i-hverdagen-triks som kan få endel til å ikke bestemme seg på forhånd for at realfag er skummelt.

  SvarSlett
 4. Så han på Hunderfossen i sommer, mann og barn var veldig fascinert av eksperiementene, mens mor også var ganske fascinert av den kjekke unge mannen som stadig vekk dro hånden gjennom luggen;) Hadde helt glemt boka, så takk for julegavetips!
  Netty

  SvarSlett
 5. Hei igjen....ang. tid til overs, så er jeg uendelig takknemlig for at jeg nesten hver morgen når jeg har fri fra jobb har anledning til å tenke " hva har jeg lyst å fylle denne dagen med.." Sånn sett så lever jeg et liv i luksus dersom tid defineres som luksus og den definisjonen bruker jeg.

  Ha en fin kveld

  SvarSlett
 6. Føler det som en personlig trussel med rakettteposer, så jeg vet ikke helt, jeg..

  Det er MINE teposer, nemlig!

  Er ikke Andreas litt stor guttunge, da? Sånn rett under 30?

  SvarSlett
 7. Takk for tips. Perfekt gave til en av mine nevøer.
  Skulle gjerne sett Andreas live. Og han fra Siffer. Gudameg altså, så skjønn!
  Ellen :D

  SvarSlett
 8. Tusen takk for bra tips! Har nokon i familien som sikkert ville blitt glad for denne. Har du rusk i halsen eller? Hmmm;)

  SvarSlett
 9. Takk for tips!
  Tror kanskje storebror i huset ville likt denne!
  Klem Tonje

  SvarSlett
 10. Ja, Ellen, er nesten blitt glad i matte, jeg, he he. Dagens skole-tv, endelig har nrk skjønt at det fenger om de bare slenger inn noen sjarmerende unggutter....eller er det vi som har blitt gamle, kåte damer? Jeg blei litt i tvil her nå...

  SvarSlett
 11. (rå latter), jeg tror det siste alternativet ditt er riktig. Gamle og kåte kjerringer. Som hun sa en dame jeg kjente en gang da vi fikk omvisning i hoppbakken i Granåsen. En ung hopper gikk forbi oss med bar overkropp og damen slapp følgende kommentar: Mmmm, lammelår!
  Er vi bedre enn mannfolka? Nope!
  Ellen :D

  SvarSlett
 12. Bøker liker vi! Og sånne bøker som får barn (og voksne) til å gjøre noe og tenke litt er bra.

  SvarSlett
 13. Fysikk ja, der bragte du opp noen gamle minner hos meg... :)

  SvarSlett
 14. Skjønner godt at du blei sjarmert! Vil også anbefale værboka til Eli Kari Gjengedal. Her kan du nemlig lage eget vær!

  SvarSlett
 15. Eeehhh jeg hengte meg opp i en setning her jeg i alt det du skrve og det bildet sitter litt sånn klistra inne i hodet mens jeg vurdere om jeg skal gni inn øya mine såpe og stålull for å få bort bildet.
  Nå vet jeg ikke hvilken form du har på overkroppen men når du bestiller gaver fra sofa kroken KUN iført joggebukse og tøfler så ser jeg for med noen i det fri slengene rundt.... kan jeg forslå t-skjorte? På overkroppen i tillegg til joggebuksa?

  Hi hi hi!

  SvarSlett
 16. Han har et bredt, strålende Blendasmil den karen, gitt.

  SvarSlett
 17. spennende underholdning jeg kunne trengt for å friske opp fysikk kunnskapene.. Takk for bra tips!

  SvarSlett
 18. Hilde Kristin - her slenger ingenting rundt! Makan! :-)

  SvarSlett
 19. Sjarmerende type, enig med deg, og det hjelper på når fagstoff skal inn:O))

  SvarSlett
 20. genialt..
  og han Andreas..nei, heisan, jeg mener den boka ser bare dritsexy, nei hallo, jeg mener dritkul ut (ungdomsmammauttrykk) Takk for tipset, kanskje det blir en julegave til en nevø!

  SvarSlett
 21. Ja det er kjekt med sånne karer som er kreative og har mye å lære barna og sånt. Den boka må jeg - eh, jeg mener A ha!
  Takk for tips!

  (og du plukka opp tipset om "hvordan få en voksen mann ubalansert med 13 ord for så å gjenopprette balansen med 6 ord" på den presentasjonen eller? Kommentaren din ga i alle fall husbonden min alvorlig slagside;-)

  SvarSlett
 22. Undrer meg på hvem som fikk med seg mest av underholdningen ;) Har en mistanke om at mor var mest opptatt av foredragsholderen...... Ikke rart du må kjøpe boka etterpå - for å få med deg alt du gikk glipp av under foredraget ;))
  Kos deg med Andreas du :))
  Klæm

  SvarSlett
 23. Takker for veldig bra tips, og for at du viser bilder av Andreas...
  Begge deler er med på å gjøre hverdagen lettere!! :)

  SvarSlett
 24. Oj dette var et godt tips!!! Hvilken alder skulle du si boka passer for?

  SvarSlett
 25. Hei!
  Og tusen takk for tips!:)
  Jeg har vært inne på den siden og det ser forsåvidt greit ut bortsett fra at signaturen jeg har under hvert innlegg kommer opp dobbelt og ser veldig teit ut...
  Vet du hvordan man får det bort?
  Ha en fin tirsdag!

  klem June:)

  SvarSlett
 26. Fint tips! Skal kjøpes! Må bare finne ut kor mange...?

  SvarSlett
 27. Herlig! Det kan godt være jeg ønsker meg den boka til jul!

  SvarSlett
 28. Takk for bra tips. Mens jeg leste innlegget ditt kom på jeg på flere som kan få denne til jul. Genialt! :)
  Tror jeg skal kjøpe en til min kjære også, så kan han og guttene kose seg med eksprimenter i romjula! ;)

  SvarSlett
 29. Villervalla; Tror boka passer fra ca. 5-12 år.

  SvarSlett
 30. HAHAHA! Dette foredraget ville jeg også betalt for å se *kremt* jeg mener HØRE på!! :D

  SvarSlett
 31. Takk for gavetips - kremt kremt ;-)

  Ha en fin dag - klem Siv

  SvarSlett
 32. Da har jeg bestilt boka til en viss sønn til jul...

  SvarSlett
 33. Hahaha, ja han var jo grei å hvile øynene på han der.

  SvarSlett
 34. Sånn sett i ettertid...kremt...husker du noe annet enn at du var på foredraget og uten å jukse kan fortelle om et av eksperimentene;-)))))
  Går jo ikke ann å se slik ut å være en god lærer for oss "damene" vel, eller?!

  Klem fra Grete

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...