søndag 13. november 2011

Familieutflukt til zoologisk museum

I dag har vi høsta foreldrepoeng med et besøk på zoologisk museum i Oslo. Vi var en gjeng på seks store og seks små, i alderen fem til noenogførti, på utflukt.

Mer eller mindre ordinære dyr fra hele verden fenga, men hovedmålet for utflukten var utstillingen "Dr. Proktors sensasjonelle samling av Dyr Du Skulle Ønske Ikke Fantes". 

Måneskorpion

Ved inngangen hang en advarsel om at utstillingen besto av døde dyr, men ett av dem kunne spille død for så å plutselig våkne til live igjen. Og hvem av dyrene som hadde denne egenskapen var ukjent. Uæææææ, allerede her ble et par av de yngste skeptiske til å entre utstillingen.


Norsk lemen type A
Den kjære doktorens samling inneholdt mange artige, fantasifulle dyr. Dyra, og ikke minst informasjonsplakatene, var stor underholdning. Her kan du bla i katalogen og la deg underholde.

Gul neglelaks
Dette er Gul Neglelaks som har en forkjærlighet for mannlige stortær og er en gubbe en gang blitt angrepet av denne saken, kan lett identifiseres på de gule, litt tykke tånæglene.  Akkurat dette dyret  fniste nok vi voksne mest av, men Jo Nesbø er fantastisk med ord og vet å fenge både store og små. Som når han beskriver Trøndersk Springskalle, en aggresiv sak som roer seg om du synger "åheiåheiåheiåhååå".


Flodhestbille

Denne rosa Flodhestbillen ser i det minste snill ut, men den egenskaper er ikke av den vennlige sorten. Den utskiller nemlig et luktsekret som kan påvirke det menneskelige aggresjonsnivå og utløse slåsskamper, munnhuggeri, raseriutbrudd og meningsløse krangler hvor folk etterpå ikke husker hva de krangla om. Ja, denne har vi nok alle sett resultatet av i en eller annen sammenheng.

Utstillingen varer ut året, kan anbefales!

Jo Nesbøs bøker om Dr. Proktor anbefales også, alltid morsomt med bøker som er underholdende for både barn og voksne.

Etter denne høykulturelle opplevelsen, måtte vi få balanse i regnskapet igjen, så middagen ble inntatt på Burger King. ☺

Elisabeth

23 kommentarer:

 1. Fantastisk :) nå ble jeg også sugen på hamburger...

  SvarSlett
 2. HElt supert, vi var der i sommer til stor forlystelse for både små og store!

  SvarSlett
 3. Dette er sånt jeg planlegger å gjøre når jeg blir verdens aller beste mormor og farmor. Det er ingen konkrete planer har jeg forstått, så jeg håper at Jo Nesbø eller lignende lager noe gøy også om noen år.

  SvarSlett
 4. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 5. Høres helt topp ut!!
  århh..men så langt borte:(

  SvarSlett
 6. Ja, den som var litt nærmere...flytur er litt voldsomt for søndagsutflukt, lizzm ;)
  Måtte forresten humre litt av juleverkstedet under her!! Kjente saker....samme greia her i heimen for noen dager siden, men det ble da litt resultater her og! Det som er så fint er at hvis man får dem til å holde ut bare bittebittelitt, så blir de SÅ glade når de ser sitt eget resultat! Og da er det artig, selv om det blir på grensen til ampert innimellom ;)

  SvarSlett
 7. Den der har eg lest om før ja! Håpar utstillinga tek turen til Bergen etterpå ;)

  SvarSlett
 8. Frøya har vært der med skolen og Sigurd har var der med bhg. Stas! Også nå som de har hørt mer om Dr.Proktor....

  Første gang vi tok dem ned dit var vell Frøya rundt 3-4. Vi fortalte at vi skulle ned å se på døde dyr. Hun lurte på hvorfor i all verden vi skulle ned å se på døde dyr?? Kunne vi ikke dra et sted å se på levende dyr istedenfor ;)

  Kjøpte forøvring den kuleste boka der nede. Dødenboka. Handler om hvordan forskjellige folk ser på døden og hvordan forskjellige kulturer har ritualer på døden. Med kule illustrasjoner som passer...

  So long...
  Siw

  SvarSlett
 9. Jeg gleder meg til utstillingen settes opp i Bergen. Ja, for den må jo nesten det, hva?

  SvarSlett
 10. det hadde nok mine unger også likt. Har kjøpt doktor proktor-bok hvertfall! Men ikke lest- det er julegave..

  SvarSlett
 11. Herlig! Noen ganger skulle man bodd i Oslo. Kanskje Trondheim også kan få se denne. Blir snarest lesing av den boka til hun som snart er 5 :) God morgen!

  SvarSlett
 12. Herlig, ikke sant? Vi lo litt av det Islandske bankvesenet også, vi da... Visst er det moro med sike utstillinger! Dog trenger vel noen av dyrene å bli skiftet ut, for det var jo det samme nå som det var da jeg var "litt yngre enn det jeg er nå"...
  :o)

  SvarSlett
 13. Det hørtes kjempekjekt ut! Godt med en familiedag :)

  SvarSlett
 14. For en fantastisk utstilling. Hadde ikke gjort noe om den hadde kommet til bergensområdet også :) Ønsker deg en fin uke :)

  SvarSlett
 15. Det hørtes ut som en morsom opplevelse både for barn og voksne. Jeg var på zoologisk museum her i Bergen da jeg var barn, og jeg fikk tillatelse til å kjenne på store utstoppede dyr. De var innsatt med et stoff som skulle forhindre at de gikk i forråtnelse, og det var litt ekkelt å få på hendene. Da jeg spurte om å få kjenne på en varulv fikk jeg beskjed om at det var noe som bare fantes i eventyrene.

  Cecilie

  SvarSlett
 16. Haha, fantastisk!
  - og godt med litt foreldrepoeng =)

  SvarSlett
 17. Gratulerer med foreldrepoeng!
  Har vært mange ganger på zoologisk, men har dessverre ikke fått sett denne utstillingen. Enda :)

  SvarSlett
 18. Jeg mailer litt i ny og ne nå, så følg med på mailen din!

  SvarSlett
 19. Så morsomme bilder, og takk for julegaveidé til nieser!

  SvarSlett
 20. Har virkelig lyst til å se den utstilinga,men tror ikke jeg skal utsette min sønn for det.. ennå... mooahaha. :-D

  Har lest om den før..var det hos Pia tro?

  SvarSlett
 21. Ser sååå..
  ..midt i blinken ut!

  Men sååå..
  langt borte..

  SvarSlett
 22. Haha! Jeg var der i vinter. Fantastisk bra utstilling!

  Hører noe om et bloggetreff. Er du klar??

  SvarSlett
 23. Har vært der. Og kan anbefale boka om de samme dyra!!

  SvarSlett

Kult, du har trykka på "kommentarknappen"! Du skal vel ikke bare lese hva andre har skrevet, vel? Håper ikke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...